Анална фисура

• 596 892
  • 967
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,операцията мина без проблем изписаха ме на 4-тия ден без болки и оплаквания във връзка с нея,но.........
  Проблема ми дойде от епидуралната упойка.Изобщо не съм предполагала,че ще се случи така че аз да не мога да вдигна глава от възглавницата след операцията на втория ден.Ставам от леглото и ми се вие свят,започва да ми се гади и не мога да пазя равновесие и да се държа на краката си и това-4 дни.Изписаха ме в това състояние и вече постепенно отшумяват нещата,но истината е че е мн. неприятно.Лекарите казаха,че това е от упойката и ще отшуми за около седмица,да лежа и да пия мн. течности поне 2 л. на ден.Лошото обаче е,че преди години изкарах една мн. тежка криза на Мениер и симптомите са идентични и аз започнах да си мисля едва ли не,че се връща предишната ми болест(в което още малко се съмнявам)и така ще чакам да видя кога съвсем ще отшуми всичко.
  А за операцията - мина за 1/2 час с поставянето на упойката не усетих нищо никаква болка,след като излязох от упойката ми сложиха 1 аналгин и тово си и беше просто не ме болеше след това.Ходих вече и на толетна 2-3 пъти няма болка,но вечер взимам по 2 табл. Лаксатив на д.р Тошков за разхлабване и естествено внимавам с храната която приемам.
 Та така мн. разхвърлян разказ ви поднесох ,но простете на болния,който вече едва си държи главата изправена.Желая здраве на всички вас и ВЕСЕЛ ВЕЛИКДЕН без болки!

# 526
  • Габрово
Да попитам запознатите - предложете ми разхлабително, което по възможност да е по безвредно / не мисля да го ползвам често просто ми се налага от време на време ! / и бързодействуващо ?! Бяха ми препоръчали Бизалак мисля, че се казваше, ама ме боли стомаха от него и ми става не добре ... а другите -  шоколадчета, сладка от не знам какво си и т.н толкова " късно " действат, че не знам дали действат изобщо ..
Благодаря Ви предварително!

# 527
Свилен П аз ползвам китайския зелен чай за отслабване /но по-силния вариант с бамбук/ продава се във всяка аптека, струва около 6 лв. Пробвай го, мисля, че ще ти действа. Забравих да кажа, че си го правя вечер /запарвам го за около 10 мин./ с две лъжички мед и на сутринта .....

# 528
  • Габрово
Благодаря ще пробвам ! Идеята ми е, че по някога въпреки, че внимавам какво ям / не че мога да спазвам всичко каквото трябва ... просто обичам да похапвам  Simple Smile  / се случва да се " запека ", което почти винаги не минава добре ...  Cry и аз се " усещам " вече,  най - вече като не мина през тоалетната сутрин и през деня ми става ясно какво се случва ... тогава трябва да имам нещо под ръка ...

# 529
Е,за жалост аз немога да се похваля с безболезнена и успешна операция.Тя беше по метода на Лонго, с някакъв ушивател,който премахва вътрешните хемороиди и след това външните изсъхват,защото няма какво да ги захранва.Така ми обясниха.
До тук добре.Операцията мина,излязох от упойка и като се започнаха болки,които продъкжават и до днес.На втория ден ме изписаха,на треия ми се появиха болезнените външни хемороиди заради които се подложих на операцията,а най-големият кошмар дойде на четвъртия ден,когато започнаха да излизат скобите,които ми бяха поставили.При ходене до тоалетна чувствах някакви напъни,въпреки,че бях с разстройство,и се оказа,че тези напъни са идвали от тези скоби.Лигавицата ми е била по-тънка,а лекарите са ми ги захванли по-стегнато и от там дойде целия проблем.Добре,че познат хирург се съгласи да ме посети у дома точно по празниците и да види,какво става.Неможа да повярва като видя,че скобите са ми отвън.Махна ми излезлите и утре ще ми махне и останалите ,които са тръгнали и не мисля да посещавам бече болницата.Обясни ми,че не е проблем за тези скоби,може и без тях сега.Само в момента се моля външните хемороиди да започват да отшумяват,да спре болката и да си стъпя малко на краката.След това моя хирург ми обясни,че с някакво прищипване само на външните мога да си реша броблема.Но мъката е голяма.Ако знаех какво ме чака никога нямаше да се подложа на това изпитание.
Извинявам се ако съм отегчила някога с моите проблеми,но нали затова сме тук да си споделяме.
Е,таква беше моята кошмарна операция.

# 530
Много съжалявам! А аз бях решила да се оперирам (имам фисура).  Shocked Вече не знам какво да правя...
СвиленП, лененото семе (или масло) също може да ти помогне - взимай ги редовно.
Някой ходи ли вече в клиника Желязков. Пишете ми на личната поща.

# 531
  • Габрово
Ужас ! Съпричастни сме всички с теб Tani-Ass ! Това е нашето здравеопазване  #Cussing out #2gunfire Дано се оправиш и късмет. В болница или клиника ходи ? Съжалявам ако вече си казала а пък аз не съм видял ... а и щом е по - този начин с ушиватела даже не ща да питам колко пари ти коства неуспешния опит .... Успех!
А аз си взех китайски зелен чай с бамбукови листа и т.н и тъкмо в момента го изпих и ще се види как е ... Днес макар и на работа  Laughing четох по форумите и видях, че повечето хора са настроени зле към илачите на др. Тошков / разхлабителните се коментираха най - вече / а и лекарствата по този " проблем " и като, че ли най - добре се приемаше този чай и затова го избрах! Само не знам / а и едва ли /, ако почуствам, че съм " зле " като го изпия едва ли ще има бърз ефект ?! Сега мисля да го пия редовно докато свърши / 30 дози / а после ще видим ... макар, че съм " отворен " и за други предложения ако има ...

Дано се оправиш бързо Tani-Ass !

# 532
Много съжалявам! А аз бях решила да се оперирам (имам фисура).  Shocked Вече не знам какво да правя...
СвиленП, лененото семе (или масло) също може да ти помогне - взимай ги редовно.
Някой ходи ли вече в клиника Желязков. Пишете ми на личната поща.

Не се колебай за операция на фисура,аз доколкото разбрах Tani-Ass е оперирала хемороиди.Ако имаш силни болки не си заслужава да ги търпиш.Операцията на фисура е по- лека,но все пак и дупето и решението са си твои.Желая здраве на всички!

# 533
meri 2, ти фисура ли оперира? Не разбрах. Моля те, пиши ми къде направи операцията и в какво се състоеше.

# 534
Днес ме прегледа моя хирург и каза,че първия ред от скобите вече го няма.Надява се да се запази втория ред,който е по-навътре,а с времето хемороидите ще изсъхнат и ще остане само някаква кожичка.Иначе за тези,които се интерсуват за външните хемороиди,те се защипват с скоби и след време падат.Но в сайта на Юнион клиник е показан точно този ушивател с който ме обработваха и там пише,че трябва да се махнат първо вътрешните,а след това изчезват външните хемороиди.
Все още живея с надеждата,че дори и неуспешна,то поне малка полза ще има от тази операция, след като са ми махнати вътрешните хемороиди,а от там изчезват и външните.
Ценат на този ушивател за тези които се интересуват варира от 700 до 1500 лв. взависимост какво производство е-китайско или американско.Но върши една и съща работа.
Ако имате въпроси съм на разположение.Само да кажа,че сега се чувствам малко по-добре,ходя и мога да седя на дупето си дори и малко настрани.

# 535
meri 2, ти фисура ли оперира? Не разбрах. Моля те, пиши ми къде направи операцията и в какво се състоеше.

Да аз оперирах фисура в 3-та хирургия на Пирогов.Не съм мн. сигурна в какво точно се  е ,състояла самата процедура,но мисля че хирурга е изрязал самата раничка и после е зашил.В петък съм на контр. преглед и ще попитам да ми обясни по- подробно.

# 536
Бихте ли ми помогнали в избора на храна след операцията,че вече се изчерпах.Основно зная какво НЕ трябва да ям,но сега е сезона на пресните зеленчуци-кои от тях са подходящи и кои-не.Освен варива с картофи се оказа,че и ориза запича и не е много подходящ.От месата освен пилешко какво друго?Възможно ли е някой колбас да се хапва и вярно ли е,че киселото мляко въобще не е за препоръчване?

# 537
Споделям опит с две процедури по отстраняване на хемороиди в он клиник. За сега всичко е успешно слава богу. Преди и след процедурите засилен прием на пробиотик Лиолакт. При нас беше подходящ и полезен.

# 538
Кисело мляко ядох,действа добре на храносмилането.
Само супи и кашави храни,първите дни поне спазвай това,за салама хич не си и помисляй.
Да мине болката и тогава чак.
Поне две седмици е желателно да се спазва режима.
Плодове може,но без банани.

# 539
  • Габрово
До ESPO: Нямаме избор ... трябва да се отиде на лекар и да имаме късмет да ни познаят какъв е проблема и двойно повече късмет да ни лекуват правилно... Иначе аз не съм ходил още при него ...

Общи условия

Активация на акаунт