Ергенът 🌹 сезон 5, тема #14: от вторник до четвъртък от 20:00 по bTV!

• 143 473
  • 2 574
  •   2
Отговори
# 2 205
  • София
Естествено, че ще е бил и при Дениз. Laughing
Очаквам да изпълзи и от още и още подкасти.

# 2 206
Реших да се заровя малко в темата за нарцистичното разстройство и попаднах на признаците на хистрионното такова.  Стоян май демонстрира доста от признаците - липса на граници, неуместна прелъстителност (това, което правеше със Симона и Пламена), често променящи се емоции и драматизиране, свръхсуетност, лесно повлияване от околните или от обстоятелства, непреодолим копнеж за внимание. "Самата дума "хистрионен" означава „актьорски“ или „театрален“. Тези хора възприемат живота като сцена, а себе си – като актьори в главната роля. Хистрионните личности могат да вярват, че са родени за сцената, игнорирайки липсата на реална подготовка, техника или обективна оценка на способностите им." Та се позамисих, че е възможно неадекватното поведение на Стоян да се дължи на някакъв психологичен проблем.

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 00:46 от sette

# 2 207
Гледах видео, на което Стоян е обграден от деца и ги пита харесва ли им тениската.
Те отговарят Даааааа.
И отзад ли?
Дааааааа.
Отзад на тениската има картинка на някакви дяволски същества и монахиня показваща среден пръст.
Ясно, че аз вече може би съм консерва и това да е съвременното изкуство, обаче не ми се иска децата ни да се радват на това и да прегръщат човек с такава тениска.
Същото като Гатев, който на шега показва средни пръсти на жениге.
Все по-малко ги харесвам, и тях, и чувството им за хумор.

# 2 208
Не мисля, че Стоян има нарцистично разстройство. Просто е социално неадекватен и точно в предаването се е спукал розовия балон, с който е израстнал и е осъзнал, че има огромно разминаване от Стоян в главата му и реалността.

# 2 209
Точното определение за него е чешит. Човекът е незлоблив, искрен, добронамерен, широкоскроен, емоционален, мислещ извън кутията и гледащ на света от забавната му страна.

Стоян е всичко друго, но не и незлоблив и добронамерен, камо ли искрен. И ако в ПО си траеше и не можеше да върне на Илияна, защото го изненада и хвана неподготвен, само вижте как я храни и колко пренебрежително се отнася към нея в Чакалкаст примерно. И това е към единствената жена, която го защитаваше и една лоша дума не каза по негов адрес в предаването, а направете справка с кого се сдуши той след това - тъкмо с онези, които най-много го клепаха вътре - Цветелина Велева и Симона. Уточнявам, че дори не симпатизирах на Илияна вътре тъкмо заради изцепките със Стоян, но евала ѝ правя, че не му спести нищо накрая и си каза нещата така, както са си. 

Вероятно вместо "чешит" се има предвид "келеш"? Само му вижте жалките опити да монетизира след предаването - та той се пъне повече и от всички жени сумарно вътре. Такава отчаяна жажда за внимание нормална ли е за 30-годишен мъж, който постоянно повтаря колко бил успешен? Ще чуете в чакалкаста колко бил успешен и как всичко, с което се захванел, му се получавало успешно... каза ли "успешен"? Нищо, още веднъж ще го повтори, самият факт, че го повтаря толкова често, говори, че никак не си вярва и май самия себе си се старае да убеди на първо място, после останалите. Ако действително беше толкова успешен, на 30 г. щеше да има минимум 5 години юридически стаж, а не да снима тъпи клипчета. Казва, че нямало значение какво казваш, а как го казваш - демек, бъди самоуверен, каквито и глупости да си плямпаш. Съучениците ни вече си имат кариера, семейство, деца, а той какво? Спира хората по улицата да ги пита разни тъпотии, за да ги "вдъхновява". На всяка цена целеше да стане разпознаваем и сега се опитва на макс да издои кравата, дори "успешната" си работа напуснал, за да се посети на новото си амплоа...  А как му се връзват жените ли? Онези тъпотии с "блузата ти е като мушама" и "парфюмът ти мирише на мухъл" по-скоро ми бият на андрютейтовските мантри да принизиш жената, да ѝ нараниш егото, че да тръгне сама да ти се доказва и тя да те гони. Та така.

По отношение на това колко е "емоционално интелигентен": в споменатия подкаст твърди, че Илияна не била пораснала и трябвало да прояви разбиране към него по отношение на "почивката" му, а да не мислела единствено за себе си - по какъв начин е проява на нарцисизъм да имаш нужда от едно обяснение като на човек, след като я "гоуства" буквално след първата им целувка и най-нормалното и очаквано нещо е да се почувства пренебрегната и зле от неговата изцепка? Единствено емоционален ръб или напълно самовлюбен човек не би се светнал, че наранява отсрещния. Отделно, през каква толкова голяма лична трагедия той преминава тогава, освен че две-три не го долюбват, за да има нужда от въпросната почивка? Тъкмо като разправяше, че трябвало да проявяваме разбиране, се сетих за една случка от гимназията, когато се отваряше на тяхна съученичка и ѝ се подиграваше колко сдухана била, задето не издивява и не крещи като всички 1, 2, 3 и т.н. до 12, а тя междувременно преживяваше загубата на единия си родител. Толкова за незлобливия и добронамерен Стоян.

П.С. Сетих се сега как на един 15-и септември се беше изцепил на всеослушание пред цялото даскало за един по-нисичък осмокласник: "Ей оня заек може да ми **** прав". Много широкоскроено и "извън кутията", няма що!
Защо се коментира Стоян спрямо постъпките му като ученик. При нас много самовлюбени и "булита" сериозно израснаха още в университета. Станаха разумни, възпитани хора.

# 2 210
Нарцистично няма, но може да има хистрионно.

# 2 211
Имахме психолог в темата предния сезон. Тя многократно обясни, че диагнози не се поставят на базата на екранни образи.

Абсурдно е, че трябва да го пиша.

# 2 212
Не поставям диагнози, а си разсъждавам върху поведението му във и след формата. Все още не е забранено, нали?

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 00:29 от sette

# 2 213
Този човек е като нарочен. Какъв бил в гимназията. Ами предполагам всички доста сме се променили от тогава. Освен това сто процента ще се намери някой от гимназията да си изсипва негативното мнение за някого, просто защото не го харесва. Още от гимназията.

# 2 214
В моя клас най-отраканите момчета и най-големите булита 10г по-късно са най-смотаните и под чехъл. Това, че в гимназията е правил тъпи коментарчета не означава нищо.

# 2 215
В моя клас най-отраканите момчета и най-големите булита 10г по-късно са най-смотаните и под чехъл. Това, че в гимназията е правил тъпи коментарчета не означава нищо.
Съгласна.
В момента доста съжалявам Стоян.  Навсякъде го плюят. Вижда ми се прекалено

# 2 216
Може да му харесва.

# 2 217
Според мен се прави,  че не му пука.

# 2 218
Ако беше така, нямаше да го провокира денонощно. Негативното внимание също е внимание.

# 2 219
  • SF
Стоян така разгърна образа си в предаването и извън него, че станах загрижена.
Не знам какво е чувството му за хумор и колко е велико, но аз не се смея, когато го видя на екран. Мъчно ми е даже.

Общи условия

Активация на акаунт