Фенове на тениса - тема 11

• 1 576
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Е, стига. де! Играе малко скучно Зверев, но заслужава титла. Беше най- постоянния в турнира, освен това е от колко - от 10 и повече години в топ 10, даже в топ 5, олимпийски шампион е също. Честита да е изстрадалата титла!

# 61
изстрадала щеше да е , ако беше бил някой от тези тримата, но така и не срещна играч от топ 10. Ако не беше Фонсека да бие Новак, Новак със сигурност щеше да е поне полуфинал. И Новак е олимпийски шампион, но не говори глупости както Зверев. Зверев е много далече от Синер и Алкараз.

# 62
Опасявам се, че не беше моето тоя финал. Предвид, че виках за Коболи, то беше измъчена история, можеше да победи Зверев, но толкова грешки, толкова несигурност и толкова немощ в ударите през повечето време няма как да спечелят титлата.
Зверев беше по-стабилния от двамата, но и той не игра особено силно и Коболи просто го изпусна. В допълнение Зверев е толкова скучен, че просто може да убие зрителя от скука. Коболи имаше по-разнообразна игра, по-интересни хрумвания, повече красиви отигравания, ама много грешки, много нещо. И то в критични моменти, и то лесни топки.

Зверев нещо обясняваха в началото, че казал че бил номер две в света….много е неадекватно това момче относно уменията си и много бой ще яде занапред от Синер и Алкарас.

А коментаторите на Евроспорт обясняваха че им било омръзнало Синер и Алкарас на финал, ама на мен хич и не ми е омръзнало да гледам интересно и истинско съперничество.

Чак не ми се иска да почва Уимбълдън…

Последна редакция: пн, 08 юни 2026, 13:07 от Mosquita

# 63
Честито на моя любимец Сашко- най-великия тенисист на всички времена!
Радвам се и за Мирка!
Руснаците са си номер 1.

# 64
  • София
Франсис и Франсиско с титли на трева в един ден. 😀
При това най-престижните след тази на Уимбълдън разбира се.
И за двамата това е втора титла на трева, а за Серундоло това е и най-голямата титла в неговата кариера.

Тиафо като в плейстейшън режим размаза Фриц, буквално не му даде шанс.
Серундоло победи в дълг и тежък мач фаворита Томи Пол, който имаше много шансове, но не се възползва.

Любопитно е, че в Хале, Александър Зверев загуби за 7-ми пореден път от Тейлър Фриц и то след обрат за Тейлър. Саша явно не може да избие демоните от главата си, дори и когато не играе срещу Синер или Алкарас, а срещу крайно неудобният му Фриц.

# 65
Оправдава се с кръвната захар.

# 66
  • София
Ха, сега получих нотификацийка от Евроспорт, че Серина Уилямс е получила дива карта за Уимбълдън.
Айде Рина, покажи кой е ГОАТ! Simple Smile

# 67
Вземе да се натресе на Арина или Ига. Не я виждам.

# 68
  • Berlin
Григор Димитров също е с wildcard. Щеше да е много нечестно, ако не му бяха дали, според мен. Все пак точно мачът от миналата година беше причина за дългата контузия (и както май много хора мислят - затварянето на покрива и голямата пауза са допринесли за това, аз не разбирам чак толкова и не искам да изпадам в конспиративни теории).

# 69
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Кои ще спечелят Уимбълдън?

В понеделник започва Уимбълдън! Simple Smile

Схемите

Мъже
https://en.wikipedia.org/wiki/2026_Wimbledon_Championships_%E2%8 … 3_Men%27s_singles
-
Жени
https://en.wikipedia.org/wiki/2026_Wimbledon_Championships_%E2%8 … Women%27s_singles

Григор Димитров получи Дива карта и ще играе директно в 1 кръг, като негов съперник ще е Дейн Суни (126-ти в ранглистата). При победа срещу Суини в 2 кръг, Григор ще срещне Якуб Меншик или участващият с дива карта представител на домакините Тоби Самюъл.

По стара традиция разглеждайки схемите, ето и моите бързи виждания за кой-кого от 4 кръг нататък. 😊

Мъже

4 кръг
Яник Синер - Рафаел Ходар
Томи Пол - Ян-Ленард Щруф
Феликс Оже-Алиасим - Алехандро Давидович Фокина
Жоао Фонсека - Новак Джокович
Алекс Де Минор - Талон Грикспор
Матео Беретини - Бен Шелтън
Тейлър Фриц - Франсис Тиафо
Иржи Лехечка - Александър Зверев

1/4 финали
Синер - Пол
Алиасим - Джокович
Де Минор - Беретини
Фриц - Зверев

Полуфинали
Синер - Джокович
Беретини - Фриц

Финал
Яник Синер - Тейлър Фриц

Победител
Яник Синер

Жени

4 кръг
Арина Сабаленка - Наоми Осака
Каролина Мухова - Барбора Крейчикова
Джесика Пегула - Ива Йович
Белинда Бенчич - Коко Гоф
Елина Свитолина - Марта Костюк
Клара Таусон - Серина Уилямс
Аманда Анисимова - Линда Носкова
Мари Бузкова - Елена Рибакина

1/4 финали
Сабаленка - Мухова
Йович - Гоф
Свитолина - Серина
Носкова - Рибакина

Полуфинали
Сабаленка - Йович
Серина Уилямс - Рибакина

Финал
Арина Сабаленка - Серина Уилямс

Победител
Серина Уилямс!

# 70
Уау, даваш победа за Серина?!

# 71
  • София
Амиии, любимка ми е, а и защо не?
Знаеш, че при жените почти всеки път стават сензации. Последните години коя ли не стана шампион... А Сабаленка е тежък фаворит само на твърдите настилки. Така че вместо да пускам фиш от тото 2, 6 от 49 реших да заложа на сигурното - на женския ГОАТ. Wink

# 72
този път само за жена давам прогноза за Ленчето.

# 73
Diavolo, там е работата, че може и да си прав. Серена не е спирала май да тренира, но ще е голяма сензация, ако успее да вдигне титлата след завръщане. На мен не ми се иска много да успее, защото после няма отърваване от нея, ха-ха.

# 74
за мен има шанс с винъс на двойки, но ми се иска мач с ига да има, но не виждам серена не играла 4 години да спечели два мача последователно.

Общи условия

Активация на акаунт