Фенове на тениса - тема 11

• 3 015
  • 139
  •   1
Отговори
# 135
Жалко, явно 25-тата титла ще остане мечта. Трябва му много голям късмет, за да може да я вземе .

# 136
  • София
Хубав женски финал стана. Имаше повече тенис отколкото нерви и грешки. Но нямаше как да няма и малко драма. Обрата на Мухова във втория сет и спасените 5 мачбола бяха забележителни. Но в хода на целия мач, Каролина така и нямаше контрол над събитията. Като цяло темпото и резултата се водеше от Линда Носкова, която според мен напълно логично и заслужено спечели. Малко ме е яд, защото много харесвам играта на Мухова, но нямаше как. Носкова я надигра.

# 137
  • София
Яник успя! 🙂
Защити титлата си на Уимбълдън и спечели общо 5 ГШ титла.
Този финал ни върна години, години назад, когато нещата се решаваха в тайбрек или макс с 1 пробив в сета. Дребните детайли и т.нар. важни точки бяха ключови.
Страхотно сервиране и от двамата и смея да твърдя, че именно сервисът държеше Саша в мача и така си печелеше геймовете (повечето комфортно спечелени). И още нещо за Зверев. За пореден път ни се демонстрира колко важна роля играе в спорта психиката. Ако Зверев не беше спечелил Ролан Гарос дали щеше да сервира така и да играе толкова смело, толкова агресивно? Абсурд. Щеше да е поредната бърза и болезнена загуба от Синер без да спечели и сет. Така че този загуген финал от него си е една малка победа.
За Синер какво да кажа. Нагледно се видя, че е най-добрият в света. Има най-добрият сервис, най-добрият ретур и най-добрият бекхенд с две ръце. Няма какво да се направи. Чакаш да му падне формата и това е положението. Не мисля, че има рецепта, която да е печеливша. Със сигурност не и на тревата на Уимбълдън, където изглежда, че Синер се чувства най-комфортно от всички възможни настилки.

# 138
Честито на Синер. Вярвах в него че ще успее. Ако не беше жегата в Париж поне две титли щеше да има тази година(той все още може да има две). Ако синер продължи да взима поне по 2 титли на година в следващите 10 години ще задмине рекорда на Новак(ако изобщо вземе още един шлем). Стига да е здрав и да се спасява от жегите.

# 139
Честито на Синер! Да, съгласна съм,че Зверев играе с по-голямо самочувствие, въобще играе по-стабилно, изглежда по-зрял. Стана добър мач. Синер и Алкарас имат шанс много бързо да подобрят  рекордите, стига да са здрави. Въобще идва много силно поколение, които играят добре технически, със хъс, не им пука от батковците . На мен ми хареса и Артур Фери на този турнир, не го познавах. И хич няма да е лесно на Джокович вече, както и на Григор да се задържат на върха.

Общи условия

Активация на акаунт