КАУФЛАНД - тема 81 ЛЯТНА 2026

• 44 199
  • 671
  •   1
Отговори
# 645
Таня, да се чете като "замразени лазани".😆😀 Ще го оставя така и няма да редактирам.😂
Досетих се. Joy

A моят коректор е поправил замразените на заразени. JoyJoyJoy
Хи хи, посмяхме се заради тези коректори.😅
Съдовете за готвене я микровълнова фурна дали са от пластмаса или от силикон? Нямаше отворени при нас, а нямах време да чета пише ли материала в описанието. Не че имам микровълнова, но, ако са силиконови, може да стават и за фраера, та затова питам.😀

# 646
И аз мисля, че има разлика в солта. Преди време купих от Лидл сол и при пресипването такава бяла прах се вдигна все едно изсипах талк. Никога не ми се беше случвало досега, изобщо не солеше.

# 647
със сигурност има разлика в солта ( уж си е натриев хлорид). жена ми затова понякога пресолява салати или ястия - а слага малко. друг път слага и повтаря, а не се усеща

# 648
Аз съм същата един път го правя солено, един път слагам с шепи и все е безсолно. Последната сол е от тази дето не соли и не дава вкус, аз затова и питам за сол, защото  се ядосах днес. Царевицата бяла стана от сол, а няма вкус и соленост. В салатата ръся като луда същата работа, изнервя ме това бъркане и опитване по 100 пъти докато оцеля.
По едно време почнах да си мисля, че имам някакви липси в организма и затова не я усещам тази сол, но не е това.

# 649
  • Сливен
не е по темата,но много харесвам тази сол и я препоръчвам ,не е евтина обаче

# 650
А откъде я купуваш? Не съм я виждала. И колко ориентировъчно струва?

# 651
  • Сливен
в Сливен от био магазините иначе я има в зоя,500гр е около 8.50-9 лв

# 652
Ситна е нали? Аз такава търся.
От българската от Атанасовското езеро имам, хубава е. Като е на кристалчета обаче не мога да преценя колко да сложа и пак по няколко пъти трябва да се пробва. Нямам автоматична мелничка и за големи количества ми е досадно да меля над тенджерата, само така на салатата два, три пъти да врътна над купата я използвам.
В Лекси има от българската ще видя дали има и ситна като отида и ще купя.

# 653
Кое ли му е био-то на йодирането на солта. Не всеки иска да поема този риск.

# 654
Те имали и вариант без йод. Във фейсбук профила бяха дава и линк като ги бяха питали имат ли нейодирана.

# 655
А за какво ви са тези ксилитол, еритол? Подсладителите са по-вредни от захарта.

Някои хора са със заболявания,  като диабет и не могат да консумират захар,  затова използват заместител. Освен това калории те на еритритола са 0, т.е когато се спазва някакъв калориен дефицит, също се използват заместители.
 А каква е цената на еритритола в Кауфланд? Аз съм купувала от Лидъл.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 19:44 от New sunrise

# 656
  • Пловдив
Около 5 евро е...само го гледам аз Simple Smile Заради Зоната и рецептите мн.го ползват.

# 657
mystic, 5 €, цената за 0,500кг. ли е на еритритола? Аз поръчвам от зоя или baby.bg.

# 658
Ако не се лъжа, в Лидъл сега еритритолът е на промоция - около 7 лв/500 грама (цената в евро я забравих).

# 659
Новата брошура 🏖

Нехранителна брошура

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 06:55 от lenak

Общи условия

Активация на акаунт