Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 352
  • 788
  •   1
Отговори
# 405
Аз знам, че от аюрдведична гледна точка е много добра комбинацията ориз с мляко и канела...  А пък канела е подходяща за кафа - типа, към който спадат повечето деца (като пораснат се променят разбира се).

# 406
 хм...с таз канела ме озадачихте newsm78
аз тъкмо взех да правя детски ''крем'' от авокадо,банан и ябълка с канела за аромат.....

# 407
хм...с таз канела ме озадачихте newsm78
аз тъкмо взех да правя детски ''крем'' от авокадо,банан и ябълка с канела за аромат.....

някои подправки съдържат силнодействащи вещества и май е за предпочитане да се внимава с подправките и при възрастни. Що се отнася до тройния крем, мисля че по-вредно може да е смесването на различни плодове в едно ястие.

Може да прозвучи крайно, но ако бабите и дядовците не уважават вашия начин на живот, смятам че особени притеснения относно наранените им чувства не трябва да има, още повече ако го прави човек осъзнавайки отговорносста си пред децата и тяхното здраве. Така че аз съм за твърда позиция без компромиси! При нужда ограничаване на физическите срещи, а самите те    да са със засилен контрол. Желателно е да се избягват кавги с роднините, но ако няма друг начин, по-добре да не се създават предпоставки за това, а и децата да не се изкушават.
Допускам че въпроса е и психологически, за тях това дали не означава че самите те водят неправилен начин на хранене/живот, което е травмиращо на подсъзнателно ниво и те се опитват да "неутрализират" проблема, отричайки различието.

Смятам че много проблеми със здравето и развитието в по късна възраст могат да бъдат избегнати с правилно хранене от ранна възраст. И това е по-важно от "одобрението" на бабите! ooooh!

# 408
 Wink други храни не смесвам....ама виж плодовете ....за тях немам нерви и време да ги консумираме поотделно,най ве4е що се отнася за дребното.

ина4е за канелата-спирам я ве4е Crossing Arms

# 409
  • Linz
Може да прозвучи крайно, но ако бабите и дядовците не уважават вашия начин на живот, смятам че особени притеснения относно наранените им чувства не трябва да има, още повече ако го прави човек осъзнавайки отговорносста си пред децата и тяхното здраве. Така че аз съм за твърда позиция без компромиси! При нужда ограничаване на физическите срещи, а самите те    да са със засилен контрол. Желателно е да се избягват кавги с роднините, но ако няма друг начин, по-добре да не се създават предпоставки за това, а и децата да не се изкушават.
Правилно! Все пак няма по-важно нещо от здравето на децата. Мисля повече да не се поддавам и да правя компромиси Crossing Arms

# 410
  • САЩ
Много страници, не можах да прочета всичко, затова да попитам: пускана ли е тема/анкета за създаване на вегетариански/зелен подфорум? Ако е, може ли някой да даде линк към нея.

# 411
  • В Сънландия
Много страници, не можах да прочета всичко, затова да попитам: пускана ли е тема/анкета за създаване на вегетариански/зелен подфорум? Ако е, може ли някой да даде линк към нея.
Пускана е .... но още чакаме админите да измислят да го бъде ли или не ... Всъщност не точно анкета или тема, директно запитване ...
Продължаваме да чакаме .... с надежда ... защото надеждата умира последна ... причини ? - преди това е избила всички останали - младост,вяра, любов ....

# 412
  • София
   Момичета, когато обсъждахме преди време за подфорум ВЕГЕТАРИАНСТВО, много от нас искаха да е общ със "ЗЕЛЕНИТЕ", каквото беше и предложението "отгоре".
   Аз мисля, че само вегетарианския трябва да е отделен, защото ние сме различни, малцинство, не се натрапваме и не искаме никого да променяме (поне аз съм така).
   Обратното е със "зеленото" мислене и поведение. В тази област  ИСКАМ ДА ПРОМЕНЯМ ХОРАТА,  искам го веднага, със законови мерки, за всички! И тези теми трябва да се навират в очите из всички подфоруми, а не да се капсуловат в някакво си отделно подфорумче.

# 413
Само че, като е подфорум нещата ще са по-ясни - за всяко нещо ще си има тема, а не като сега 40 страници информация, която четат само най-запалените.
А пък за вегетарианството няма какво чак толкова да му обсъждаме... освен това има два форума за вегетарианци (извън бг-мамма)...

# 414
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=234236.0 - отзив за градината с вегетарианската храна  Simple Smile

# 415
здравейте!
ние не сме вегетарианци,но имам братовчедка,която е.вчера ме попита смятам ли да захранвам детето с месо,понеже нейна позната не смятала-вегетарианка е и тя.казах,че смятам да му предложа месо,когато му дойде времето,за да може стомахчето му да свикне и с този тип храна,а не да се продриска,когато утре гаджето я заведе на ресторант и тя реши да пробва от мръвката Sick от друга страна аз не ям много видове месо-заешко,овче.....не ми харесва просто.не ям и зелен фасул и гъби-по същата причина.та си мисля,че ще предложа на детето да опита месни ястия,а ако не иска-чудесно Peace и тук изниква много важен въпрос-за мнението на таткото.за да съм станала мама е помогнал той,нали Wink та се чудя колко от вас взимат предвид мнението на бащата за захранването newsm78,естествено,когато това мнение е подплатено с информираност,а не отражение на мнението на свекито Twisted Evil

# 416
аз също не ям месо просто от малка съм такава , а в нас винаги даста са хапвали, никой не ми е изградил навиците от самосебе си може би!

# 417
Ееееех,тая детска градина е страхотна Peace...жалко,че тук няма такава...

# 418
  • В Сънландия
Peace и тук изниква много важен въпрос-за мнението на таткото.за да съм станала мама е помогнал той,нали Wink та се чудя колко от вас взимат предвид мнението на бащата за захранването newsm78,естествено,когато това мнение е подплатено с информираност,а не отражение на мнението на свекито Twisted Evil
Нашият тати също е вегетарианец.Освен това сме се разбрали - хранене на детето - аз, възпитание - двамата!Той определено не е много на ''ти'' със здравословното хранене и затова е оставил тази част изцяло на мен Grinning
Свеки - майка му - никакъв глас по отношение на малкия, по взаимното съгласие и на двама ни Grinning

# 419
Иххх,късметлийка  Grinning

За свеки де Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт