Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 304
  • 788
  •   1
Отговори
# 495
Ами той при нас и татито се отказа от месото  Mr. Green Сега всички мен обвиняват, че съм развалила човека  Mr. Green Обаче как ще опазим малката от набезите на бабите се чудя. Както и да е още е рано да го мисля  Sunglasses

# 496
Някой питаше за подфорум на такава тематика. Този аз съм го правила преди време:
http://mamche.forumi.bg/
  Нещо, не ми се отваря този линк..... newsm78

# 497
Ами той при нас и татито се отказа от месото  Mr. Green Сега всички мен обвиняват, че съм развалила човека  Mr. Green Обаче как ще опазим малката от набезите на бабите се чудя. Както и да е още е рано да го мисля  Sunglasses
Ами тое нормално жената да ги налага тия неща.Все пак в тебе са и тенджерите и котлона,но аз не съм крайна-уважавам преди всичко правото на човек да избира.А моят мъж е много умен...един ден сам ще узрее. Wink
Като каза набези на бабите-аз съм много насилвана на масата от баби и лели.Именно благодарение на тях не обичам мляко.Майка ми ме е бранила като тигрица и сега съм решила - по-добре на нож с родата,отколкото да съм с травмирано дете.Изобщо много съм внимателна на тази тема.

Искам да ви питам-като образовани хора дали ще ми помогнете.Имам някаква алергия между пръстите на ръцете от сока на някои плодове и зеленчуци.Също така ми се получава от сирене.Някой знае ли нещо по въпроса?Сериозно помогнете,защото не мога да си нарежа една салата без да се обрина.

# 498
Пробвай с хомеопатия. Може да е от киселинността  Thinking С кои плодове и зеленчуци се получава?

# 499
И аз да се отчета Simple Smile Вече си имам бебче Simple Smile Иначе бременността ми мина без проблеми. Всички резултати от изследванията ми бяха добри. На последното в 9тия месец всичко ми беше в норма.Тръгнах да раждам с хемоглобин 131. Така че Димитриана може да кажеш на свекито ти , лекарката, че няма никакви проблеми не само да не се яде месо, но и никакви животински продукти по време на бременността (аз съм веган - пълен вегетарианец).  Grinning Е разбира се трябва  да ядеш полезни неща, а не боклуци само  Grinning И да си прочел малко на кои неща да наблегнеш Wink

Иначе детето се роди 3120, 51см, на 03.04 и се казва Ива Laughing Бащата е вегетарианец и мисля след време живот и здраве и детето да не яде месо  Simple Smile

# 500
Ами получава ми се от домати,киви...абе не ми се получава от крастваица,диня и от плодове или зенечуци,които не им тече обилно сока.Четох за подобна екзема от кърмене,но на мен ми се изостря след престой в кухнята.Минава ми като си изплакна ръцете от сока и ги намажа с крем.Сигурно е от киселинността,защото ми се получава от много кремове,шампоани,мръсотия и прочие,но ми се струва безсмислено да ходя на лекар за това,защото няма да се мажа с каквото ми предпише.

Честито,Жени!Ще и предам на свекито,ма може да поиска да ви изследва,за да повярва. Grinning

# 501
Пробвай да ядеш само неща, от които не ти се обриват ръцете. Защото храната е най-доброто лекарство, а и явно в момента тялото ти не иска домати (които на пролет са особено кисели, мен ме заболява небцето и венците от тях, през лятото с отглеждани навън нямам проблеми) Simple Smile

Жени  Hug

# 502
  JeniB,много се радвам за вас! Hug

# 503
Ще и дам епикризите Laughing
Ама обрива е като ги ядеш или като ги пипаш?

# 504
dimitriana, нищичко не разбирам от алергии и нямам познати с подобен проблем. Защо все пак не си направиш изследвания за да знаеш какво ти е (всъщност не съм много сигурна дали нашите мили лекари ще могат да ти отговорят на този въпрос, ама да бъдем оптимисти), а после ако решиш не се мажи с мазилата, които изписват. Другото, което ми хрумва е за хомеопатията - помага на доста хора с кожни проблеми (поне така съм чувала)  Peace

JeniB, поздравления! Да ти е живо и здраво сладурчето!

# 505
Ох,станало е объркване-като ги пипам ми са зле ръцете.За това мъжа ми е главен салатоправяч вкъщи.Като ги ям ми е благо обикновено.А за изследванията съм много скептично настроена.Съпругът ми е ужасно алергичен човек (дори към плодове,прах,полени и какво ли още не-типична жертва на ранно отбиване) и въпреки че родителите му имат влияние сред средите на лекарите няма кой да го изследва,камо ли свестен алерголог да го излекува.
За хомеопатията също съм леееко резервирана.За мен най-доброто нещо за един организъм е сам да се справи с трудностите си (докато е млад де),така хем става по-силен,хем се лекува цялостно.Теорията ми за кожните болести е че показват нещо,което не е наред вътре в човек.Нещо като ранно автодиагностциране.За това смятам проблемите си с ръцете за по-скоро предупреждение да внимавам какво ям и колко спя. Grinning

Жени,със свекървата не се засичаме много напоследък,но запознах мъжа си с вашия "случай" и той се заинтересува дали ще правите детето вегетарианче или ще му дадете право на избор-трудно ми беше да му обясня моето становище,защото не общувам с много вегетарианци и ми бяга и речник и подготовка,но като дете,което не е яло много месо в детството си знам,че няма да стане любител на скарата на 15.Разкажи повече-какво хапвате щом си веган и по колко пъти да ден. Grinning Какво мислиш да правиш по време на кърменето? Разказвай...

# 506
Aз имах предвид, че щом тялото ти реагира външно на нещо, то вероятно и вътрешно реагира по някакъв начин и ти показва, че това не е ок за тебе. Но това си е моя теория Simple Smile Може да погледнеш и в подфорума за алтернативна медицина темата за НГМ, където аз лично разбрах някои неща за алергиите...

# 507
JeniB честита ви малка принцеса!!! Hug

Аз се бях зарекла,че няма да дам на детето месо,но то обича да вечеря с баща си,а баща му не сяда без тази безценна "храна" на масата.Естествено,че детето посяга и иска копира баща си Tired  Понеже мъжа ми е строго предупреден  Naughty дръпва месото от ръцете на малкия,но му казах да го остави...Това май го бях разказвала,но понеже сценария всеки път е един и същ Mr. Green Та резултата е-няколко пъти хапна,повечето пъти плюе Grinning И налита на доматите,краставиците и маслините.

Не ми е приятно определено,но и не мога да го пляскам през ръцете когато иска да си вземе,при положение,че баща му яде пред него.Просто ужасно много се радвам,че детето ми е злоядо и определено си личи,че няма афинитет към месото.
Яйца също категорично отказа да яде,когато му даваха по празниците-всъщност той никога не ги опитвал.

И е много смешен когато преди да хапне нещо винаги го помирисва първо Joy

# 508
  • София
Мъжа ми с годините вече хапва само риба, навън. Бебето е вегетариенец. С всички нови познати и с родителите все обяснявам едни и същи теми - защо го храниш така, защо не му дадеш избор, и т.н. сещате се.
Търпеливо обяснявам всеки път защо вегетарианството е по-здравословно и хуманно. Също така, когато едно дете се роди в семейството на определени родители - това е неговата съдба и тя не е случайна. Никого от нас не са го питали като бебе какво точно иска да консумира. А и така е редно, предполага се, че родителя се грижи по начин, който неговата култура приема за удачен и здравословен.
Също така отскоро се преместихме да живеем в едно село и тук е много спокойно и въздуха е чист, а птиците пеят. Бях забравила, че има такъв свят.
В хладилника ни няма месо, слава на Бога и е по-скоро както го описахте по-горе - шарен и що годе зравословен /все пак и ние си купуваме зеленчуците и тук още няма еко/.

# 509
Някои ме попита дали ще дам на София месо, и аз казах, че не бих предпочела да и дам месо, но понеже таткото ни яде месо, за мен е по-важно респекта към таткото отколкото вегетарианството, и той през това време влезе в стаята и каза: кажи на този човек, с които говориш, че докато София не стане достатъчно голяма сама да си готви ще яде това което майка и и зготви... стана ми много хубаво. Аз всъщност ям риба и морски продукти, но ще ги спирам и тях.

Общи условия

Активация на акаунт