Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 176
  • 788
  •   1
Отговори
# 60
И аз съм така, не ми излиза от ума и се чувствам много безсилна

# 61
  • София
Няма да гледам филма. Ще помоля съпруга си да ми го разкаже цензуриран. Кърмя и не мога да си причиня такова нещо.
   Още ми е зле от книгата на д.р Атанас Гълъбов, която прочетох през първата си бременност. Тогава не бях на себе си, но потресаващите лъжи описани там ме втрещиха...Аз съм съдист към децата си: кърмя с години, не ги захранвам рано, не им давам вода дори през лятото докато са кърмени,  не съм се флуорирала, не се подсилвам с месо през бременностите, нито снабдявам децата си с желязо чрез месо, не им давам захар или я ограничавам, боза няма в БГ и си направих сама, подсладители, глутамат, маргарини стига да ги разкрия, публично ги отричам и обяснявам на присъстващите, че са забранени за бременни, деца и възрастни  и т.н....Мъжът ми измисли термина ХИМИЧНО-ВКУСОВА ИНДУСТРИЯ. Стараем се да вървим срещу нея. Ставаме често за смях и  ни осъждат. Оправдавам се, че така пише по книгите- била съм много четяла, деца по книга не се гледали. От седмица най-после се научих да използвам слинг за носене на бебето- било много вредно! Ще си изкриви гърба!

...Започнах вегетарианството си със здравословни намерения, после прозрях, че има и друг поглед към живота и всички живи същества и станах обикновен, истински вегетарианец.
   Родителите не могат да ме спрат. Засега не съм ги хванала нарочно да вървят срещу възгледите ми. Само неволно, което също е голям проблем. С мъжа ми сме окачествени като сектанти. Приемаме гости и предлагаме вкусна, разнообразна храна, но освен че се оплакват от преяждане, никой от приятелите ни не стана вегетарианец... Това е тъжно за мен, но сега с 2 деца тази дейност заменям с публично кърмене.......Когато ме питат за 2-3 месечно бебе още ли се кърмим, отговарям- тепърва, надявам се.
    Често съм лъгала, за да скрия начина си на живот.Ако живеехме в USA например, никой нямаше да се впечатли. Дано на вас по-леко ви върви в различието. Успех!

Последна редакция: пн, 13 авг 2007, 15:11 от bilyanam

# 62
Чудя се доколко си струва да споделям възгледите си с близки, които се интересуват от причините да премина към вегетарианството. Преди си мислех, че когото го интересува, сам стига до отговорите си. След като гледах филма, сериозно се замислих за отговорността си да показвам доколкото мога и когато ме попитат тази скрита страна на консумацията на месото. Както се казва във филма месоядните не заслужават милостиво да пропускат етапите по пдготовката на безобидните продукти, които си купуват в хипермаркетите ooooh!

# 63
  • Linz
Аз не ям месо от 17 год., млечни и яйца- по малко. Таткото яде месо (само риба- не). Децата- избраха да ядат, не им налагам избор. Все пак се надявам като пораснат да последват моя пример... Не възприемам животните като храна Sick

# 64
Няма да гледам филма. Ще помоля съпруга си да ми го разкаже цензуриран. Кърмя и не мога да си причиня такова нещо.
   Още ми е зле от книгата на д.р Атанас Гълъбов, която прочетох през първата си бременност. Тогава не бях на себе си, но потресаващите лъжи описани там ме втрещиха...Аз съм съдист към децата си: кърмя с години, не ги захранвам рано, не им давам вода дори през лятото докато са кърмени,  не съм се флуорирала, не се подсилвам с месо през бременностите, нито снабдявам децата си с желязо чрез месо, не им давам захар или я ограничавам, боза няма в БГ и си направих сама, подсладители, глутамат, маргарини стига да ги разкрия, публично ги отричам и обяснявам на присъстващите, че са забранени за бременни, деца и възрастни  и т.н....Мъжът ми измисли термина ХИМИЧНО-ВКУСОВА ИНДУСТРИЯ. Стараем се да вървим срещу нея. Ставаме често за смях и  ни осъждат. Оправдавам се, че така пише по книгите- била съм много четяла, деца по книга не се гледали. От седмица най-после се научих да използвам слинг за носене на бебето- било много вредно! Ще си изкриви гърба!
За мераклии като теб съм приготвил сайтче http://sling.beinsa.info в което има показани как се правят различни видове слингове.

Цитат
    ...Започнах вегетарианството си със здравословни намерения, после прозрях, че има и друг поглед към живота и всички живи същества и станах обикновен, истински вегетарианец.
   Родителите не могат да ме спрат. Засега не съм ги хванала нарочно да вървят срещу възгледите ми. Само неволно, което също е голям проблем. С мъжа ми сме окачествени като сектанти.
welcome TO THE CLUB!

Нас със Мирена безброй пъти са ни наричали сектанти, задето родихме у дома детето, не го ваксинирахме, не го храним с месо, гледаме го без памперси и на 15 месеца още е на кърма. И мен са ме гледали като извънземен, когато го нося със слинга ама не ми пука... По-добре в слинг до мен, отколкото легнало като самун хляб в количката?

# 65
Ха,защо ли съм сигурна,че и много "месоядни" няма да имат смелостта да изгледат филма...
След като гледах филма, сериозно се замислих за отговорността си да показвам доколкото мога и когато ме попитат тази скрита страна на консумацията на месото. Както се казва във филма месоядните не заслужават милостиво да пропускат етапите по пдготовката на безобидните продукти, които си купуват в хипермаркетите ooooh!
И на мен ми се е случвало при някой спор "за или против"/до болка  познати/,когато започна да обяснявам нещо да ми кажат"Моля те спри,не искам да знам чак такива подробности.Купувам си месото в такова състояние от магазина и това е всичко което искам да знам"........

# 66
Людмил,благодаря ти за сайта за слинговете!!!!

# 67
Ха,защо ли съм сигурна,че и много "месоядни" няма да имат смелостта да изгледат филма...
След като гледах филма, сериозно се замислих за отговорността си да показвам доколкото мога и когато ме попитат тази скрита страна на консумацията на месото. Както се казва във филма месоядните не заслужават милостиво да пропускат етапите по пдготовката на безобидните продукти, които си купуват в хипермаркетите ooooh!
И на мен ми се е случвало при някой спор "за или против"/до болка  познати/,когато започна да обяснявам нещо да ми кажат"Моля те спри,не искам да знам чак такива подробности.Купувам си месото в такова състояние от магазина и това е всичко което искам да знам"........
Има един израз на английски, който се отнася за такива хора: OUT OF SIGHT, OUT OF MIND. Или по нашенски, Не го виждам, значи не съществува. Това са консуматори, които искат да се наслаждават безкрайно без да знаят какво коства това на Земята и обитателите й. Но ТАКИВА ХОРА ЖИВЕЯТ ЖИВОТ ВЗЕТ НА ЗАЕМ ОТ ДЕЦАТА СИ. Защото те си живяха добре, но заради решенията им децата ще наследят от тях свят с 40+ градуса безумни жеги, наводнения, суши, пустини...

# 68
Най-после първата лястовичка кацна в София: доставки на прясна биологична храна директно вкъщи или в офиса.
http://www.gaiaorganic.com/index.php?lang=bg

# 69
Ама много интересни линкове ни даваш  Peace Жалко,че не съм от София и не мога да си поръчвам.......всъщност жалко само,че не мога да поръчам...за столицата ни не съжалявам  Wink
Людмил,аз знам вашата история от един друг форум,ти знаеш кой и още тогава ми направи много силно впечатление...не само раждането,но и целия ви начин на живот като цяло.Възхищавам ви се! bowuu

Моля те ако имаш време сподели малко повече информация с нас за това как и с какво храните детето...С какво го захранвахте и кои са основните храни  на които наблягате.Такива неща...

П.С. Аз все пак успях да гледам 1/3 от филма и то защото го пуснах на мъжа ми,много исках да го види...Добре,че заби компютъра и без това това,което видях ми беше твърде много..Жалко,че човека който държах толкова да го гледа не се трогна изобщо.И реакцията му беше типично такава: OUT OF SIGHT, OUT OF MIND  Sad

# 70
  • Linz
Има ли жестокости в този филм?... Не смея да го пусна, не понасям насилие.

OUT OF SIGHT, OUT OF MIND... Naughty важното е да не се държим като щрауси. Има обществено значими проблеми, за които трябва да се говори колкото може повече и издевателствата над животните е един от тях Thinking

# 71
Моля те ако имаш време сподели малко повече информация с нас за това как и с какво храните детето...С какво го захранвахте и кои са основните храни  на които наблягате.Такива неща...
Храната определя той, всеки път яде различни неща и не може да се разбере какво харесва. Един ден яде капини, друг ден -- круши, домати, краставици, избира каквото му е нужно. Обича овесени ядки, мръщи се на кисело-млечни продукти. Никога не отказва (за сега) цели слънчогледови семки и орехи въпреки, че няма достатъчно зъби да ги дъвче. Пропуснахме периода на смлените храни и пюретата, направо започнахме с накиснати овесени ядки, варени картофи, тиквички, морков, елда и ориз с малко зехтин.

# 72
Има ли жестокости в този филм?... Не смея да го пусна, не понасям насилие.

OUT OF SIGHT, OUT OF MIND... Naughty важното е да не се държим като щрауси. Има обществено значими проблеми, за които трябва да се говори колкото може повече и издевателствата над животните е един от тях Thinking
Филмът е създаден да разтърсва, не да информира. Всеки знае, че надениците или коженото му яке идват от кланицата, но никой не иска да види как.
Накратко, нещо като това.

Последна редакция: пн, 13 авг 2007, 23:36 от Ludmil

# 73
Най-после първата лястовичка кацна в София: доставки на прясна биологична храна директно вкъщи или в офиса.
http://www.gaiaorganic.com/index.php?lang=bg
много полезен линк   bouquet
някой дали е ползвал услугите им?
има ли техни продукти в търговската мрежа или само с доставка могат да се набавят?

# 74
За тези, които нямат сили да гледат ЗЕМЛЯНИ има нещо по-комично и забавно, но също така поучително:

THE MEATRIX

Общи условия

Активация на акаунт