Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 45 120
  • 788
  •   1
Отговори
# 210
Цитат на: Ludmil
Нали точно това правя, ден и нощ. Да втълпя на хората,
Може да се използва друг подход, "втълпяването" не смятам че особено помага.
"Ако някой е безгрешен, да хвърли пръв камъка..."
"Не съдете, да не бъдете съдени...."

Целта НЕ ОПРАВДАВА средствата! Насилието носи карма и страдание.
А опита да се спре насилието с насилие мисля че още повече страдания...

# 211
Здравейте на всички вегетарианци,
Радвам се че една позната ми я изпрати за да мога да се включа.Нямам намерение разбира се с никой да споря.Просто искам да споделим мнения и рецепти за хранене.
Аз имам близначета на 1г. и почти десет месеца.Досега не са яли месо и ако зависи от мен няма и да ядат.В прекрасно здраве са/дано така продължи/не са и боледували а лекарства никак не са приемали, но това няма какво да го обяснавам на вегетарианците.
Някой тук във форума беше спименал за някаква частна детска градина където ги хранят вегетариански.Ще бъда благодарна ако ми дадете координати на това заведение.
Хайде ако има желаещи да направим нещо като седмично меню на децата-вегетарианци!!!
Повечко информация и споделен опит никога не е излишен!

# 212
  • Някъде във Вселената :)
Да са ти живи и здрави дечицата BRIT Grinning. Аз имам един малък "бандит" Wink на 10 м. и половина, който освен, че не съм захранила с месо, не иска да яде и друго. С големи мъки ядем по няколко лъжички каши или пюрета. Иначе сме само на кърма. Така, че засега не мога да се включа в седмичното меню, но занапред ще се възползвам  Wink. Хубава идея Peace.

# 213
Здравейте момичета, аз не бих могла да съм полезна на темата, но искам да ви кажа, че следя темата с интерес. От януари-февруари месец приблизително със съпруга ми не ядем месо и не пушим, въобще решихме да променим начина си на живот и започнахме да го правим,( преди сме правили опити, но безуспешни за съжаление). Сега съм бременна в 4-ти месец и се надявам всичко да мине добре, изследванията ми са хубави, само хемоглобина е малко нисък, но той винаги е бил такъв още от малка, не съм казвала на док че не ям месо защото знам какво ще последва, важното е че се чувствам добре. Надявам се тук да намеря полезни съвети и вероятно приятели. Поздрави на всички Grinning

# 214
Като отворихте дума за хемоглубина имам питанка:
Докато бяхте бременни имахте ли проблем с хемоглубина?

За моите бременности - през първата ми беше малко нисък - тогава бях вегетаринка от година някъде (т.е. година преди да забременея), през втората ми беше напълно добре (129 преди раждането) , дори според докторите. (Сега на профилактичните изследвания на 6м хгб на незахранения ми син беше 135.)

# 215
==== Инак има една детска градина където храна е винаги веге, но е частна...

Моля те, дай ми връзка към тази градина.

# 216
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вярвам, ще простите, че се намесвам в тема, която е само за майки, но понеже жена ми е вегетарианка и у дома не се яде месо, затова се включвам.

Като начало,

Това е от сайта за месото - класически сектански сайт.  Naughty  #Crazy  #Crazy

Дух и истина е християнски образователен сайт в помощ на изучаването на Библията.

Сайтът не е свързан с никоя земна църква или деноминация. Основната цел на сайта е да помогне на всички хора да опознаят по-добре Библията и служението на Бога с Дух и истина:

Новозаветният дар на кръщение със Святия Дух, с неговия белег - небесния ханаански език (Марк 16:17).
Истината - вечният и непроменим морален закон от десет Божии даповеди (Изх. 20:2).
Особено внимание се отделя на поуките от историята, както и на времето, в което живеем - време на нощта и голямата скръб, и предстоящият изход на Божия народ от духовен Вавилон (Откр. 18:4).

# 217

Пиша на лс.

# 218
  • София
Сега ще трябва да пишеш и на останалите от темата!

Аз разбрах с питане на място, че в частните градини принципно са готови да предлагат храна според изискванията на родителите. В две от държавните медиц. персонал е потресаващ! Решиха да ме превъзпитават, че детето ще е в недоимък и ще се разболее. Имало директиви на Здр.Министерство...Там явно пише да се дават вафли, боядисан сок, бял хляб и маргарин- както е в нашата ДГ.
Но учителките и лелята са невероятни, спазват всичко и то някои от ограниченията сами са ги измислили. Аз не смеех да си кажа всички претенции.

# 219
  • Някъде във Вселената :)

Пиша на лс.

Оххх и на мен, ако може  Wink.

# 220
Приветствам идеята за седмично меню за децата вегетарианчета-все още събирам опит,а засега само пюрета му давам,така че едва ли мога да съм много полезна.Нека мамите с по-големи дечица да се включат!!!!

Иначе за Hb-на мен ми беше нисък според изследванията,но иначе не чувствах никакъв дискомфорт,напрочив чувствах се добре.Родих нормално,не се наложи да ни преливат кръв с малкия както ни "плашеха" Peace

# 221
За градината - на лс, че да не ме обвинат в реклама. Градината е частна и не е от най-евтините, но според мен е най-качествената (тъй като начина на гледане е по-различен).

# 222
  • Отвъд алеята зад шкафа
Първо - да, може да не пропагандира самият сайт, но нещата, написани в него, което е едно и също.

Второ - отдавна искам да стана вегетарианка и с интерес започнах да чета темата, мислех си, че ще намеря още аргументи да го направя, но...странно, повече се натоварих негативно. И не защото не искам Земята да се спаси, животните да припкат на воля из полето, мир, цветя и любов, нова ера на хипитата, правете любов, а не война, а защото всяко мнение, което е крайно ме отблъсква.

Трето - за нахранването на 40-50 човека с лишаването от един стек питам сериозно - как точно става. Наистина имам желание утре да мина покрай щанда за месо, да го изгледам с отвращение и доволна да си тръгна, защото съм нахранила 40-50 човека и тази мисъл да ме поддържа целия ден.

Четвърто - темата щеше да е супер ако се обсъждаха вегетариански храни и откъде да си ги набавиш, а не както е сега - мнозинството вегетарианци си разменят агитационни линкове (повечето, дадени от Людмил няма да коментирам, че направо не ми се вярва, че някой може да чете и да вярва на такива Мисли, Спуснати от Високо от Един Висш Разем с цел Заблудените да влязат в строя), убеждавайки сами себе си, че са на прав път. Не е нужно да си казвате постоянно колко е хубаво вегетарианството и колко са лоши месоядците. Бъдете по-толерантни, моля!  Praynig

Пето - всичко това с най-добри чувства.

Да бъде мир  Praynig

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 20:32 от gadamer

# 223
  • София
Хайде доброволно да се върнем на темата!!!!!!!    Ще ви предложа приказна рецепта  за сдобряване. Моят съпруг я измисли преди няколко години. Качества:
   изключително бързо,
   лесно,
   здравословно,
   ухаещо,
   вкусно,
   трайно,
   не се мият съдове за да го сготвиш, нито след като го изядеш,
   търпи всякакви добавки и подправки по собствен вкус
   изглежда грозно за хората, които са само на бял хляб и пържени кюфтета, но те сами искаха да опитат и им хареса!

Имам и снимки, но ще я напиша малко по-късно.

# 224
bilyanam с нетърпение ще чакаме рецептата!!!Аз обявих на моя мъж,че съм се решила да се захвана с готвенето малко по-сериозно и да стана виртуоз във веге кухнята,та да не се сети за месо повече Wink

Искам и да добавя,че вегетарианството не е начин на хранене-то е убеждение,мироглед и начин на живот!И за линковете-всъщност се радвам,че имаме възможност да обменяме такива.По-късно ако имам време ще вляза във http://www.vegetarianbaby.com/recipes.shtml и ще преведа малко рецепти.
Но все пак тези,които са лично изпитани са най-добрите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт