Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 336
  • 788
  •   1
Отговори
# 435
  • В Сънландия
Благодаря Ludmil
  bouquet

# 436
  • София
Вижте какво намерих, докато се ровя за болната тема за флуориране на питейната вода -  нещо напълно неизвестно за мен- хлора в питейната вода.

Вреди ли остатъчният хлор, който се намира в питейната вода, на жизнеността на семенната течност, питаме др Георги Николов. Той е акушергинеколог в АГ "Шейново" и ембриолог към сектор "Ин витро":
- У нас не са правени специални изследвания как влияе хлорът, но той е оксидант. Щом мори бактериите, логично е да убива и клетки, влизайки в органично взаимодействие с техните мембрани. Количеството хлор, което се използва за пречистване на питейната вода обаче, е строго определено. Дозировката, която се следи от ХЕИ, е такава, че да не вреди на здравето. Друг е въпросът доколко се спазва.
Хлорът се използва за обеззаразяване на водата по цял свят, а в световен мащаб не е регистриран сериозен ръст на безплодието. Но дори хлорът да не е съвсем безвреден, пострашни от него са оловният бензин,хормоните, които се дават на животните и после се поглъщат от човека, замърсената околна среда.
   Дълго е , но не исках да вадя от контекста. Ето откъде е http://www.corruption-bg.org/OblSliven/RKP_ViK/_files/ViK_90.htm

Темата е необятна, но ВИ МОЛЯ ДА ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА СРЕЩУ ФЛУОРИРАНЕ НА ПИТЕЙНАТА ВОДА, КОЯТО СПЕШНО РАЗПРОСТРАНЯВАМЕ 
http://www.grazhdani.eu/nachalo.php
  Много хора от тази тема вече са я подписали. Разпространявайте я навсякъде, разяснявайте що е туй гадно чудо флуора. Отрова, която ще тече скоро от чешмите ни, ако не спрем с действия взетите отгоре решения... Сайтът е с достатъчно информация, стига да имате време за четене...

# 437
Здравейте Simple Smile
Реших и аз да се включа в преброяването Simple Smile Вегетарианка съм от 14 години. Ям яйца, мляко, млечни продукти и мед, а понякога и риба. Рибата всъщност я консумирах около веднъж годишно преди да забременея, а по време на бременността ме тревожеше това да не причиня нещо на плода.  Родих здраво бебе и сега изключително се кърмим и то на поискване. Мисля да не захранвам с месо когато му дойде времето  Grinning

# 438
Здравейте Simple Smile
Реших и аз да се включа в преброяването Simple Smile Вегетарианка съм от 14 години. Ям яйца, мляко, млечни продукти и мед, а понякога и риба. Рибата всъщност я консумирах около веднъж годишно преди да забременея, а по време на бременността ме тревожеше това да не причиня нещо на плода.  Родих здраво бебе и сега изключително се кърмим и то на поискване. Мисля да не захранвам с месо когато му дойде времето  Grinning

Ние не ядем месо, Самуил също. На 1.8 годинки е, няма никакъв интерес към месо, дори да е на трапезата. Виж ядки изяжда по една купа, сам усеща с какво да замести месото. Така че проблем няма, стига да доставяш ядки на детето.

# 439
А от каква възраст ядки и какви...Аз на моето не съм му давала още,само сусам му слагам в яденето,но то не е ядки де  Rolling Eyes

Онзи ден имахме гости.На масата имаше нарязан суджук и Георги посегна и взе парченце.Баща му понечи да му го дръпне от ръцете,предвиждайки моята реакция  Mr. Green,но аз му казах да го остави.Детето го гледа,поопипа го,след това го облиза няколко пъти,направи ужасна физиономия и го хвърли.

# 440
А от каква възраст ядки и какви...Аз на моето не съм му давала още,само сусам му слагам в яденето,но то не е ядки де  Rolling Eyes

Онзи ден имахме гости.На масата имаше нарязан суджук и Георги посегна и взе парченце.Баща му понечи да му го дръпне от ръцете,предвиждайки моята реакция  Mr. Green,но аз му казах да го остави.Детето го гледа,поопипа го,след това го облиза няколко пъти,направи ужасна физиономия и го хвърли.
Oткакто му поникнаха първите зъби. Сам поиска тиквени семки, после орехи, фъстъци... Млечни продукти също отказва, не сме го и насилвали, щом не иска, нали има от млякото на мама...

# 441
Oткакто му поникнаха първите зъби. Сам поиска тиквени семки, после орехи, фъстъци... Млечни продукти също отказва, не сме го и насилвали, щом не иска, нали има от млякото на мама...

Ядките обработвате ли ги по някакъв начин? Също ме интересува дали давате соеви продукти?

# 442

Ядките обработвате ли ги по някакъв начин? Също ме интересува дали давате соеви продукти?
Не, просто най-обикновени орехови ядки. За празниците излязохме на ресторант. Поръчахме най-хубавите вегетариански ястия, салати, зеленчуци на пара, картофени кюфтенца и какво ли не.

Давахме на Сами от тях, опитва и плюе, дори от салатата. Накрая отворихме плика с ореховите ядки (набрани в нашия район) и яде от тях. Да речеш че е злоядо детето, не е, у дома всичко яде. Изглежда, не е само в храната въпроса...

Соев кашкавал (ТОФУ) яде накълцан наситно в салатата.

# 443
Ludmil, може ли да ти задам още няколко въпроса. Интересува ме на каква възраст захранихте вашето бебе и с какво започнахте? Имахте ли проблем с анемия?

# 444
Ludmil, може ли да ти задам още няколко въпроса. Интересува ме на каква възраст захранихте вашето бебе и с какво започнахте? Имахте ли проблем с анемия?
Ако искаш пиши направо на Мирена или я покани тук, тя ще отговори най-точно. Регистрирана е тук с името Mirenka
За захранване -- спомням си давахме му диня с марля, да я смуче, още нямаше зъби, 2-3 ти месец може би. Практически не сме спазвали някакъв режим, осланяме се изцяло на интуитивната ни връзка с детето. Това много ни улеснява и избягваме грешки (оставяйте детето само да избира храната си и няма да имате проблеми с него)

Интуитивният подход към детето е важна част от Свързаното родителство, и се развива с използването на СЛИНГ, ЕБХ, СЪВМЕСТНО спане, КЪРМЕНЕ и др.

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 23:19 от Ludmil

# 445
Кажи и на Мирена за нашата тема,пък ние ще се разберем по женски тука  Wink Grinning

Ядките как ги давате-смлени,счукани...?Мен все ме е страх да не се задави Георги,може би затова не съм му дала още Rolling Eyes

# 446
Кажи и на Мирена за нашата тема,пък ние ще се разберем по женски тука  Wink Grinning

Ядките как ги давате-смлени,счукани...?Мен все ме е страх да не се задави Георги,може би затова не съм му дала още Rolling Eyes
Няма страшно, просто вярвай в инстинктите на детето. То знае кое е добре за него.

Много пъти постъпките на детето са необясними за разума и родителят отвръща със забрани и порицание. Но всъщност
децата ни имат МНОГО по-широко възприятие за нещата от нас.
Съзнанието им не е задръстено от модели на поведение, догми, забрани, суеверия, предразсъдъци.

Всеки предмет или живо същество около нас носят в полето си специфична информация, която децата виждат и възприемат директно, без посредничеството на ума. Това е начинът да узнаеш нещо, без да мислиш, т.нар. интуиция. ТОВА ДИРЕКТНО ПОЗНАНИЕ НИ Е ДАР ПО РОЖДЕНИЕ. Всяко животно, от мишката до слона го притежава и използва.

ТО е все едно разликата между това да четеш етикета със съставките на една храна, разсъждавайки кои са полезни и да си в завода и да виждаш какво слагат в храната...

Друг пример. Ние разрешаваме на Самуил да пипа храната, дори да бръкне в чашата с питието, когато иска. Мнозина биха казали, че глезим детето и му позволяваме твърде много. Но ние знаем какво прави той -- когато се докосне до храната, той сваля от нея информация, запознава се с нея.

Той обича салати от зеле, моркови, ядки и т.н. Но когато сме на гости или на ресторант много рядко яде от храната там -- само я докосва и я оставя. Ако я носим от дома, от нашата градина я яде. Той усеща и знае кое е добре за тялото му, енергийният баланс и винаги избира най-доброто за него.

Виж, уникалното в човека е, че той е единственото същество на Земята (а може би във Вселената?), което кой знае защо полага всички усилия да разруши това "безмълвно познание" в себе си и децата си и да го замести с тонове външни, често ненужни знания.

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 01:42 от Ludmil

# 447

Здравейте! Здравейте!
Ядките ги иска на парченца. Опитах се да му дам смлени, за да му е по-лесно и да изяде по-голямо количество, но ми ги изплю. За всичко се водя по него. След като към 8 мия месец с проходилката докопа слънчогледови семки и си ги налапа без задавяне, значи това му е по-подходящо, отколкото смлените неща, от които уж по-трудно би се задавил. То ние за какво ли не сме наопаки... Laughing
Прегръщам ви!

# 448
Той обича салати от зеле, моркови, ядки и т.н. Но когато сме на гости или на ресторант много рядко яде от храната там -- само я докосва и я оставя. Ако я носим от дома, от нашата градина я яде. Той усеща и знае кое е добре за тялото му, енергийният баланс и винаги избира най-доброто за него.

Тук не съм съгласна. По-скоро е взел добрия пример от вас и ви следва в действията си.
Ако аз храня детето си с ресторантска храна, ще я яде и още как и ще плюе морковите.
И при вас е същото. Не мисля, че бебето/малкото дете (не знам колко е голям Самуил) има интуиция кое е полезно и кое - не. Така, както не знае, че ако падне от високо, ще се удари. Децата се учат с опита и примерите, които абсорбират от заобикалящите ги, така мисля.

# 449

Тук не съм съгласна. По-скоро е взел добрия пример от вас и ви следва в действията си.
Ако аз храня детето си с ресторантска храна, ще я яде и още как и ще плюе морковите.
И при вас е същото. Не мисля, че бебето/малкото дете (не знам колко е голям Самуил) има интуиция кое е полезно и кое - не. Така, както не знае, че ако падне от високо, ще се удари. Децата се учат с опита и примерите, които абсорбират от заобикалящите ги, така мисля.
Нямам обяснение тогава защо не яде салата от моркови и зеле нито в леля си, нито в ресторанта, въпреки че ние я ядем пред него. Да речеш че е научен да яде само у дома не е.

Също така, случвало се е да дойдат гости (както сега по коледа) и да отрупат масата с всякакви фабрични "лакомства", които всички ядат. Той не ги докосва.

Случвало се е да му дават захарни изделия или месо - хвърля ги на пода без дори да ги вкуси.

Нямам обяснение как прави  разликата между купешки и наши плодове и зеленчуци без дори да ги опита, освен че усеща интуитивно. И защо да не е възможно?

При нас отгледахме 3 малки котета, които нямаха майка и не са се учили от никого. При все това, когато пораснаха знаеха коя билка е полезна за храносмилане, коя е за болест...

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 19:49 от Ludmil

Общи условия

Активация на акаунт