Поскъпване на стоки- фрапиращи цени - Част 2

• 35 320
  • 710
  •   9
Отговори
# 705
Ама за каква средна класа говорим, след като си правим сметката в хранителен магазин?!?
Бившият ми шеф беше милионер. Правеше ми забележки когато използвах дебели линии за очертаване на таблиците в репортите ми. Харчел се тонера на принтера...
А лично моите сметки в магазините са от скръндзавост Grinning

# 706
Ама за каква средна класа говорим, след като си правим сметката в хранителен магазин?!?
Най-богатите са най-пресметливи. Не знам защо го приемаш за нещо лошо. Даже обратното е лошо - не правенето на сметката.

# 707
Най-богатите са най-пресметливи. Не знам защо го приемаш за нещо лошо. Даже обратното е лошо - не правенето на сметката.
Повечето не знаят дори какво точно е средна класа, само са чували и всеки и си прави някакви си свои изводи.

Ако си богат, ама не като нашите богаташи, които са си усвоили по един или дриг начин пари, винаги си правиш сметката за всичко от магазина, до колата, дори за дребни неща, така са свикнали повечето богати. Има изключения, които не ги интересува и харчат, говорим за хора, с истинска пари, бизнеси и др, не усвояващи обществени поръчки, подкупи, схеми и пр, каквито са 90% от богатите у нас.
А средната класа е още по-пресметлива, не знам защо, хората си  мислят, че средната класа харчи и няма проблеми с нищо.
Под средна класа, вече и да прави сметки пак не му стигат и живее с ограничения едни или други.

# 708
  • Пловдив
За мен средната класа е да не умуваш в магазина дали да купиш най-необходимото, а да има да речем сезонен плод и зеленчук на масата. Тук не става въпрос да не си правиш сметката, а да имаш разнообразие от хранителни продукти на трапезата си. Да отидеш на театър, без 60€ за билети да ти окажат влияние за останалите дни на месеца. Като си харесаш книга да си я купиш, а не да го умуваш, че работиш 4 часа за нея наприемер. Да вечеряш навън със семейството си 2-3 пъти в месеца. Да може да заделяш 10% от прихода си всеки месец и подобни неща.

# 709
Понятието "средна класа" в Монако е едно, в Зимбабве - друго, тук - трето. Не съм учила икономика, сигурно има точен термин, но така мисля.

# 710
Това, което описвате като средна класа го виждам във всичките си познати, включително и в себе си. Не мисля, че в България хората са само бедни и богати.Средната класа са най-често работещи хора с фиксиран доход или малки бизнеси, нормално е да си правят сметката и това се нарича финансова култура, а не бедност.Повишаването на цените свива покупателната спосбност ако няма промяна в доходите и това е проблема, ако си платиш всички задължителни разходи за храна, сметки и други, ти остават все по-малко пари за фонда "и аз съм човек".

Общи условия

Активация на акаунт