Храната не е негодна, била е за изхранване на животни. Всички страни от ЕС внасят такава предполагам. Разликата е, че я дават на животните, докато у нас... Та в кого е вината?
И ЕС какво да направи, освен да спре парите? Което реално и става - колко милиарди имаме неусвоени? Те ни дават възможности, другото си е наша работа.
И не, че са идеални, имат си трески за дялане, ама за сега нашите са по-големи. Иначе нямаше да се пита защо в други страни от ЕС не е като у нас.
Добре. Не са виновни органите на ЕС за този случай, в който нашите мафиотчета искат да ядем храна предназначена за животни. Генералните въпроси обаче остават - защо продължаваме да потребяваме храни, които в западната част на континента са с друг състав? Значи ние не искаме по-качествено, харесва ни с повече палмова мазнина, подсладители и други добавки? От колко години се говори за такова нещо и няма никаква промяна? Няма и да има.
Ето и сега споразумението с Меркосур. Замразено в някаква степен, но кораби с аржентински слънчоглед идват на нашите пристанища. Няма лошо ще кажете. Само дето всички партиди досега са с пестициди в пъти над нормите. Понеже нашите предприятия са с "огромен" капацитет за преработка, трябва им суровина. Ама то тази суровина няма да отива за олио за нашия пазар(и капчица няма да близнем от тази суровина ), а ще го правят биодизел и за износ да отива. Така казват Бабх и министър. Дааа бе да! А ние ядем само колците, даже и доматите не търсим! Не знам дали другите членки внасят подобни стоки вече, не ме и интересува. След като има проблем, трябва ЕС да се намеси, но не го прави. Няма и да го направи.
Както и Полша и Румъния искаха и ограничаваха вноса на украински стоки заради собственото си производство, а и от наличие на пестициди и тежки метали, но ЕС им отменя забраните и ги натиска да внасят. И къде идва украинско зърно/слънчоглед и сухо мляко без никакви проверки за нищо? Ми в България.
Да имат трески за дялане. За едни са майка, за нас мащеха.
И да спрат пари, нашата мафия ще ги изтегли от народа по всякакъв начин. Това е проблемът. И да ни наказва ЕС със спиране, мафията ще си върти схемите с тяхно знание. Усвоени или не, техните и наши пари отиват не където трябва. Те обаче могат да се намесят - имат мощна прокуратура, съдилища и всякакви органи за разследване, но не искат. Ние сме в менгемето и то вече е стегнато до откат. 🤐