Поскъпване на стоки- фрапиращи цени - Част 2

• 79 818
  • 1 738
  •   3
Отговори
# 1 725
Супер, за начало полетите не са 1-2 часа, а са 2-3 часа средно, плюс още 1-2 преди и след полета или си отива 5 часа, ако има и чекиран багаж стават 5-6.
 Редовно се пускат снимки в мрежите за цените на нашите летища, затова пуснах тази.
Като не те интересува, няма нужда да коментираш.

# 1 726
Официално (Нова телевизия) , производител на корнишони каза, че стоката му, колкото е струвала преди година в лева, сега е толкова в евро...
Това важи за всички зеленчуци и плодове....

# 1 727
Цената на зелето за един килограм е 1 евро, българско сорт кьосе, подходящо за кисело зеле. Една зелка  ще е 5 евро. 😅

# 1 728
Миналата година колкото ми вземаше козметичката в лева,сега цената е същата,но в евро.Отказвам се да ходя.

# 1 729
Малко след доклада миналата година посягам да си взема едно просто лимонтозу и виждам цена 0,30 лв. Същото преди месец съм купувала за 15 стотинки и учудена питам касиерката /позната/ да няма грешка. Жената се засмя и вика да погледна и другите цени. Ами всички дреболии вдигнати двойно и малко по-късно доста стоки така за месец два поскъпнаха почти двойно. Е, имаше стоки с по няколко процента нагоре, но до НГ всичко беше вдигнато, а след 1-ви януари знаем какво стана.
Това са моите наблюдения и да ми говорят, че не еврото е причина, ами няма как да повярвам, че не е изиграло роля в настоящиге цени. Та търговците отрано се усетиха и вдигнаха каквото можаха.
Услугите също скочиха някъде началото на есента - това в нашия град.
Точно заради шоковото вдигане на някои цени от миналото лято Мая Манолова спомена, че там няма как да се намесят.
То не, че сега са успели нещо да направят в полза на клиента.

# 1 730
Миналата година колкото ми вземаше козметичката в лева,сега цената е същата,но в евро.Отказвам се да ходя.

Поради същата причина  ще сменя фризьорката. Оказа се, че не всички са вдигнали драстично цените. Колежка ходи при фризьорка, при която е 10 евро подстригването. Ще се пренасоча към нея. Моята заплата не е мръднала нито цент за тази година...пък и за следващата не се очертава.

# 1 731
Пълна тъпотия се очертава това евро. И който си е на редовна работа от 8 до 5 за частник, как ще му се актуализира цената и повиши заплатата? Защото тя стана на две. Или освен всички да станем "фрийлансъри" и сами да си слагаме цени?
Изтеглихме ние късата клечка, защото нашата валута беше на две от еврото. Сега е по-лесто просто каквото е било в лев, такова да е в евро,  кой ще ти дели на две? ( освен заплатите де). В други държави, където валутата им е била с няколко нули отзад, като че ли не са имали такива двойни, че и тройни покачвания на цените. В Хърватия си спомням, че имаше протести и постигнаха някакво намаление на цените. Тука явно са ни добре, щом няма протести.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 08:22 от АфРоДиЗиаЧкА

# 1 732
Има много българи с много пари, това е.
Най-прост пример, минаваш 1000км в западна Европа и 1000км в Бълагрия. Колите, които ще се видят тук за по 100к евро и нагоре са поне 10 пъти, отколкото там.
Та тези хора, може още х2 да направят или да плащат и ще им е се едно и това не са единици, а огромна маса, да кажем поне 20% вече.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 20:05 от Alexslav

# 1 733
  • Пловдив
Билет за цирк за детето...преди 10лв., днес 10€

# 1 734
  • Sofia
Билетите и за куклен театър са по 8-10-15€ 😾
Добре, че има и безплатни в Халите 👍🏻

# 1 735
Нали по кината имаше промоционални дни с цена на билета 5 лв. Вече е 5 евро.

# 1 736
Нали по кината имаше промоционални дни с цена на билета 5 лв. Вече е 5 евро.
Къде е увеличението?

# 1 737
В мол България и в Ринг мол София. Там ходя най-често. Предполагам и в другите кина е така.

# 1 738
Вчера бях в Пепко и бях потресена как масово цените започват от 4 евро. В никакъв случай преди най-обикновена чаша за чай от Пепко да е била 8 лева.

Общи условия

Активация на акаунт