🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 5

• 24 379
  • 376
  •   1
Отговори
# 360
Онче, този младеж и аз не съм го гледала до сега.
Но пък Дениз Байсал вече се превръща в Есме

Дениз

Добре дошла, Есме

Последна редакция: сб, 05 сеп 2026, 16:52 от cvetansk

# 361
  • Дубай
Привет, щастие на Бурак и Туана(певица е)
Този младеж като чели има някаква прилика с Айтек. Истината е, че си мисля, че може би ще го свържат с Шериф.

# 362
А знае ли се къде е била сватбата на Бурак Йорук? От снимките като че ли е католически храм. Thinking

# 363
А знае ли се къде е била сватбата на Бурак Йорук? От снимките като че ли е католически храм. Thinking
Katya, аз прочетох това:
Днес, Бурак Йорук и Тууна Йълмаз са сключили брак. Официалната сватбена церемония и празненството се състояха в Истанбул! Честито на младоженците, бъдете живи и здрави и много щастливи! 💍🎇🥂
Ето още малко снимки. Много са красиви!

# 364

Попитах моя Нико "къде се намира това място" и неговия отговор бе:
Това място е водният часовник в Рим, Италия (известен като Orologio ad Acqua del Pincio), разположен в прочутия парк Вила Боргезе.
Този уникален хидрохронометър се намира в малко езерце близо до терасата „Пинчо“. Създаден е през 1867 г. от доминиканския монах Джовани Батиста Ембриако и работи изцяло благодарение на силата и потока на водата, която задвижва неговото махало и механизъм

А за тази снимка каза:

Това място е историческата сграда Palazzo San Bernardino в Рим, Италия.
На снимката са турският актьор Бурак Йорук и певицата Туана Йълмаз по време на тяхната официална сватбена церемония. Стенописите на заден план са част от пищния исторически интериор на двореца, където двойката официално подписва своя брак
След церемонията в двореца младоженците продължават сватбената си фотосесия на открито сред забележителностите на близкия парк Вила Боргезе, откъдето беше и предишният ви кадър пред Водния часовник.

# 365
О, може, Цвети. Това го взех от една публикация в Инстаграм, но и на мен не ми приличаше много на Истанбул.

# 366
Честит празник, момичета!

Нашите хора вече са се събрали. В Трабзон са. Мрежата преди малко се наводни с клипче как гледат мача на турския национален отбор по волейбол в дома на Дениз Байсал и радостта им от шампионската титла. Бледичко е видеото, но се виждат Дениз, Улаш, Седа, Айтек, Джелил, Батухан, Берна и още някой.

https://x.com/apollonveperik1/status/2096674045924098106?s=20

Поздравления на комшиите за европейската титла. Много се радвам, че нашите актьори са вече на място и в обичайното си състояние- заедно. Blush

# 367
Дениз Байсал се подготвя за Есме

И ние вече сме в очакване

# 368
Чакаме ги. Blush
Между другото, в предишната си публикация съм се объркала. Не са гледали волейболния мач на турския национален отбор в Трабзон, а в Истанбул, в новия дом на Дениз Байсал. Още не са отишли на турското Черноморие.
Но екипите лека полека тръгват към Трабзон,  та и актьорите скоро очакваме.
Това е споделено вчера от човек от екипа.

А тази снимка е направо зареждаща- Улаш с маестро Юксел Балтаджъ. Blush

И нови красиви песни ще има от маестрото, няма начин. Blush

# 369
От Бирсен:
ЗАПОЧВАТ СНИМКИТЕ
Екипът на сериала „Tasacak Bu Deniz“, продуциран от OGM Pictures, днес лети за Трабзон. На път е да се определи съставът на новите актьори, които ще се присъединят към сериала...
Утре предстои фотосесия с Дениз Байсал и Улас Туна Астепе, както и групова фотосесия. Снимките започват в петък – денят, в който се излъчва сериалът. Нека пътят им е свободен, а рейтингите – отново високи.

# 370
Пристигат! Grinning

Бурджу в хотела.

Дениз е избрала пътуване с кола. Blush

Джелил /Тимур Волков/ също се е отбелязал в Трабзон. Blush

Хайде, чакаме ви да се залавяте за работа! Grinning

# 371
Вчера снимаха плаката,  а днес  започнаха вече снимките за  новия  епизод.
А Младия Вълк е  написал  статия  с  очакванията си  за новия сезон
Всички  вече са  активни  и на  линия.

Taşacak Bu Deniz: Какво искам да видя във втори сезон,
НАПИСАНО ОТ YOUNG WOLF

Въведение
Едно от нещата, които най-много ми харесаха в „Taşacak Bu Deniz“, е изследването на това как прекъсваме циклите на насилие. Как да сложим край на конфликт, оформил поколенията, и да направим място за мир? Това, което мнозина възприемат като история за война между две семейства, аз винаги съм гледала като борба между тези, които искат мир, и тези, които искат война. Вярата на сериала в любовта като най-великата сила във вселената, способна да преодолее векове на вражда, е в основата на това, което намирам за толкова дълбоко красиво в него. След няколко седмици ще посрещнем втори сезон, вероятно на 9 октомври, въпреки че датата остава непотвърдена. Отново съм изпълнена с вълнение къде ще ни отведе историята. С разкриването на истината за произхода на Елени, сериалът има възможност да проучи по-задълбочено какво всъщност би изисквало прекратяването на този конфликт. Какво ще промени тази истина за тези, които искат мир?
Скрит текст:
И какво би означавал мирът за онези, които са прекарали живота си в самоопределяне чрез враждата? В тази статия искам да споделя някои от сюжетните линии, разговорите и моментите, които бих искал да видя в предстоящия сезон. Някои се отнасят до важни развития; други са по-малки срещи или емоционални последици, на които се надявам сериалът да отдели време и внимание. Естествено, някои от тези желания, може би дори повечето, никога няма да се сбъднат и това е напълно нормално. Няма очакване сценаристите да разказват историята според моите предпочитания. За мен подобно произведение е забавен начин да говоря за възможностите, които тези герои вдъхновяват, преди епизодите да пристигнат и да ни дадат нещо съвсем друго, за което да размишляваме. Първият сезон многократно ме изненадваше със сценария и актьорската игра, а част от вълнението ми идва от това, че знам, че вторият сезон може да ме отведе някъде, за което дори не съм се замислял. И така, нека започнем.

Моля, без връщане назад.
Първият сезон завърши с Адил, принуден да избира между живота на Есме, Елени и Фадиме. Това е почти невъзможен избор и перфектен момент за края на сезона. Това, което бих искал, е историята да се отдръпне от този ужас, като разкрие, че всичко е било просто игра. Искам Тимур да е способен да изпълни заплахата си. Искам да вярвам, че би убил две от тези жени, ако никой не го спре. Дали Адил ще успее да спаси и трите чрез план, който вече е задействал, или някой друг ще се намеси, предстои да видим. Има много начини, по които сценаристите биха могли да разрешат това, но опасността трябва да остане реална. Каквото и да позволи на тези жени да оцелеят, трябва да се усеща като бягство от нещо ужасно. Не искам силата на този cliffhanger да бъде обезсилена от внушението, че никога не е имало за какво да се тревожи.

Есме, есме да!
Не искам Есме да се успокои, да се овладее или да преглътне това, което има да каже. Искам да се разсмее срещу хората, които обича: Адил, Фадиме и Елени. Това семейство е страдало толкова много, че болката го е довела до изключително мрачно и нестабилно положение, и искам Есме да бъде гласът на разума в него. Този глас има всички основания да бъде ядосан. Не искам тя да пренебрегне нищо от това. Искам тя да се изправи срещу всеки от тях за това, което са направили и как техните избори са помогнали това, което е трябвало да бъде най-щастливият ден в живота им, да се превърне в кръвопролитие. Това, което винаги съм се възхищавал в Есме, е способността ѝ да мисли отвъд враждата и да разпознава кога е време да спре. Във финала на първи сезон Кочари не успяха да разпознаят тази граница и искам тя да ги накара да се изправят пред последствията.

Време за молитва.
Един от най-красивите аспекти на характера на Оруч е дълбоката му вяра. Той е дълбоко религиозен човек, но през целия първи сезон наблюдавахме как тази част от него все повече се обзема от изборите, които трябваше да направи. Както той призна на финала, беше пожертвал душата си за недостойна кауза. Бих се радвал сезонът да му даде възможност да възстанови тази част от себе си. 2 Вярвам, че Оруч ще се окаже раненият на кораба и се надявам да станем свидетели на един вид възкресение: сърцето му да спре и след това да започне да бие отново. Би било нещо дълбоко трогателно в това да го видим да се завръща от ръба на смъртта с подновен ангажимент към живота, който иска да води. Искам този втори шанс да му помогне да стане човекът, който винаги се е стремил да бъде: мирен, душевен човек, чиято вяра го води и чието уважение към човешкия живот управлява изборите му.

Когато светлината се помрачи
Безкомпромисната морална позиция на Елени винаги е била едно от нещата, които най-много обичам в нея. В много отношения тя е била светлината на този сериал, разкривайки гниенето в семейство Фуртуна и връщайки надеждата и семейството в живота на Адил и Есме след двадесет години болка. И все пак финалът на първи сезон подсказваше, че за любимото ни момиче от Кочари може да предстои много по-мрачна глава. Сега може би ще я видим да възприема начин на мислене, който някога би ѝ бил напълно чужд. Мисля, че тук любовната ѝ история с Оруч би могла да се получи прекрасно. Ако той се завърне с подновена отдаденост на вярата си, докато тя се бори между самоличността на Елени и Алейна Кочари, той би могъл да се превърне в пътеводна светлина за нея, точно както тя беше за него в първи сезон. Това, което бих искал да видя между тях, е момент, в който те си помагат взаимно да разберат как да останат себе си в свят, който постоянно ги кара да заемат страна и да се включат във война.

Като котка с девет живота.
Точно такъв е бил Шериф Фуртуна през целия първи сезон. Всеки път, когато Адил, Есме и останалите ни герои си мислеха, че най-накрая са го победили, той разкриваше още един коз в ръкава си и някак си намираше изход. Този път той е в затвора, защото е продал Елени на семейство Миряно преди двадесет години. Но има един детайл, който не бива да забравяме: 50 000 долара, които е получил за тази продажба и по-късно е дал на Есме. Ако Шериф може да докаже, че Есме е приела парите, той може да се опита да изопачи това в аргумент, че тя се е облагодетелствала от продажбата на собствената си дъщеря. Това би могло да се превърне в средство за оказване на натиск върху Адил и Есме да дадат показания, които да помогнат за освобождаването му, като заплахата Есме да се озове в затвора е надвиснала над тях. Ще ми е много интересно да видя дали тези пари ще се превърнат в следващото му средство за бягство, превръщайки нещо, което е дал на Есме, в нещо, което може да използва срещу нея. Какъвто и път да поемат сценаристите, любопитен съм да видя как Шериф ще се измъкне от това. Защото, не се заблуждавайте, той ще се измъкне по-рано, отколкото по-късно.

Сбогом, майко.
Един от най-важните моменти в историята на Зарифе дойде, когато тя се закле фалшиво в живота на тримата си сина: Фатих, Оруч и Исо. Не мога да си представя тази клетва да остане без отговор. Един, двама или може би дори и тримата ѝ синове ще умрат или ще бъдат загубени за нея по някакъв друг значим начин. За Оруч и Исо това може да означава най-накрая да стигнат до точката, в която вече не могат да защитават майка си. След като загубиха баща си, те разбираемо искаха да защитят единствения родител, който им беше останал. Но защитата ѝ изискваше от тях да предадат самите неща, които ги правят такива, каквито са. Бих искал втори сезон да им даде пространство да се изправят срещу това, което им струва да останат до нея, дори това да означава да се откажат. Независимо дали Зарифе губи син до смърт или трябва да гледа как децата ѝ избират живот без нея, тези раздяли биха могли да ни дадат едни от най-болезнените и незабравими моменти в сериала.

Врагини
Това желание идва от моята любов, уважение и възхищение към Бурджу Чаврар, която за първи път гледах като Вичдан във втория сезон на „Омер“ на OGM. До края на този сезон Вичдан и Гамзе, играна от Гьокче Бахадър, станаха приятелки и двете актриси споделиха някои прекрасни моменти. Наистина се насладих на динамиката им. Чаврар се справя прекрасно със своите колежки (Гамзе Карадуман в „Омер“ и Йешим Джерен Бозоглу в „Taşacak Bu Deniz“) и бих искала да я видя в двойка с Дениз Байсал за сцени, които дават възможност на двете актриси да изследват връзката между Есме и Хиджран. сложно Тези две жени са в толкова остра опозиция една срещу друга, че бих се заинтересувала да ги видя как се изправят директно срещу конфликта си, жена на жена, и да открият дали има някакъв начин да го разрешат. Бих искала също да видя какво ще се случи с Хиджран, когато заблудата, че Елени е нейна дъщеря, най-накрая се разпадне. Болезнен психологически срив, при който тя губи мечтата, която е изградила, би могъл да даде на Каврар силен материал, а на сценаристите - възможност да изследват какво е останало от Хикран. Или просто биха могли да я накарат да плати за греховете си. Не че Хикран не го заслужава.

Съвсем сама
Включването на Фадиме в напрегнатия финал на сезона може да се окаже важно за нейния герой, защото може да я принуди да гледа как Адил избира живота на дъщеря си пред нейния. Никой с всичкия си разум не би го винил, че се е втурнал да спаси Елени. Но за Фадиме този избор може да донесе болезнено осъзнаване: брат ѝ не може да бъде източникът на цялото ѝ емоционално удовлетворение. След като се е разделила с Исо, тя може да се наложи да се изправи пред това колко дълбоко самотна се чувства, дори в семейство, което я обича. Спорях за това по време на първи сезон и това остава една от най-силните ми надежди за втори сезон: ако Исо трябва да скъса с токсичното си семейство, Фадиме трябва да се научи да съществува като индивид в рамките на здраво такова. Тя трябва да открие коя е отвъд това да бъде сестра на Адил, точно както Исо трябва да спре да се жертва за изискванията на семейството си. Само тогава, вярвам, те могат да успеят като двойка, без връзката им да се управлява от семействата, от които произхождат. Сблъсъкът на Фадиме със самотата ѝ може да бъде болезнено, но важно начало.

В крак с Исо Фуртуна
В динамиката на близнаците, Исо е преследвачът през по-голямата част от първи сезон, докато Фадиме е бегачът. Бих искал втори сезон да усложни този модел. Ако Оруч наистина е раненият на кораба, мога да видя как Исо реагира емоционално на случилото се с брат му. Това може да е червена линия за него, нещо, за което не може да прости нито на Адил, нито на Фадиме. Това може да го отдалечи още повече от Фадиме точно когато тя започва да преосмисля раздялата им и се опитва да го задържи, защото се чувства толкова сама. Това би поставило Исо в позиция, която намирам за особено интересна. Не мога да си го представя напълно да потъне в мрак, но мога да си представя как болката му го отвежда в няколко различни посоки. Това, което особено бих искал да видя, са някои трудни, дълбоко емоционални разговори с Адил и Есме за всичко, което се е случило, и каквото и да предстои. Разбирането един друг винаги е било в основата на начина, по който тези хора започват да преодоляват враждебността, която е определила живота им. Има толкова много неща между тях, които все още трябва да бъдат казани.

Жените говорят
Ако има едно нещо, за което бих искала да науча повече за Ширин във втори сезон, това е връзката ѝ с Фатма Кочари, майката на Адил и Фадиме. Имаше моменти през първия сезон, когато начинът, по който Ширин говореше, ме караше да се чудя дали двете жени не са говорили много повече, отколкото очаквахме. Бих искала сериалът да се върне към тези намеци и да ни позволи да разберем какво се е случило между тях. Може би тяхната история би могла да ни покаже, че докато мъжете са водили война, тези жени са се опитвали да сключат мир. Искам да знам на какво се е надявала Ширин, какво са разбирали двете жени една за друга и дали са се опитвали да намерят изход от конфликта заедно. Преразглеждането на тези усилия би било особено трогателно в светлината на болезнената реалност, с която Ширин се е сблъскала в края на първия сезон.

Тозият Един Разговор
Що се отнася до Илве, има един разговор, който наистина искам да видя, и той е с Адил. Ако той реши да спаси Елени, искам да пренесе ужаса от това решение в следващата си среща с Илве. Искам той да разбере какво означава да си безсилен да спасиш всички и да избереш собственото си дете пред други хора, които обичаш. Това преживяване може да го накара да преосмисли начина, по който е говорил за предателството на Илве. Детето ѝ беше заложено на карта и искам Адил да осъзнае колко несправедливо я е осъдил, когато самият той все още не се е сблъсквал със същата тази безпомощност. Бих искала да го видя да ѝ признае това и да чуе какво има да каже. Двамата биха могли да се сближат чрез този разговор, защото той най-накрая ще разбере нещо от нейния страх от собствения си опит. Неговата емпатия ще има много по-лична, човешка основа.

Врагове, които се превръщат в приятели
Имали сме много врагове, които се превръщат в любовници, един от най-познатите тропи в турската история, но често откривам още по-големи възможности в това враговете да се превърнат в приятели. И приятелството, което бих искал да видя във втори сезон, е между Исо и Еюфан. Чувствата им към Фадиме подхранват враждебността им през целия първи сезон. Би било интересно да ги видим как започват да се разбират и признават отвъд това съперничество, откривайки кой е другият мъж, когато вече не се конкурират за нейната обич. Еюфан дори би могъл да се превърне в противоположност на Шериф, помагайки на Фадиме да намери пътя си обратно към Исо, вместо да я вкарва в капан във връзка, която увековечава враждата. Може би би могъл да насърчи Исо да мисли за Фадиме и какво все още означават един за друг. Би било трогателно да видим как мъжът, който някога е стоял между тях, се превръща в някой, който им помага да намерят пътя си обратно един към друг. Може би Еюфан би могъл да бъде Купидонът, от който всъщност се нуждаехме. Случвали са се и по-странни неща, хора!

Закон и ред
Що се отнася до Фериде, искам да я видя възстановена като прокурор и да се превърне в сила за ред сред целия този хаос. Бих искала да я видя да се бори за прекратяване на враждата с авторитета на Турската република зад гърба си. Позицията ѝ дава начин да се изправи срещу тези семейства чрез закона и искам това да има значение в историята. Фериде би могла да играе важна роля и в разследването на Тимур и неговия бизнес, превръщайки се в мощен съюзник на онези, които се опитват да го спрат. Това би могло да ѝ даде съществена сюжетна линия, изградена около работата ѝ, убежденията ѝ и трудните решения, които изисква позицията ѝ. Винаги се радвам да видя, че на женските персонажи се дава пространство да се развиват извън романтичните разкази и мисля, че Фериде има много какво да предложи в това отношение.

Третата страна
Тъй като очевидно няма да видим Фатих Фуртуна скоро, Тимур Волков изглежда ще остане един от централните злодеи в историята, с потенциал да засегне почти всички. Синът и дъщеря му може скоро да се включат в действие и бих искал да видя семейство Волкови да се превърне в трета сила в конфликта между Кочари и Фуртуна. Те биха могли да влошат още повече и без това опустошителната вражда, като същевременно може би дадат на двете семейства общ враг, срещу когото са готови да се обединят. Мога да си представя, че от това ще се развият някои много сложни взаимоотношения, особено ако децата на Тимур се замесят в любовни триъгълници с двете ни по-млади двойки. Това би въвлякло семейството му в личния живот на хората, които той заплашва, създавайки връзки, които биха могли да усложнят всеки опит да се противопоставят заедно. Любопитен съм да видя как Тимур ще се справи с Кочари и Фуртуна и как ще реагират и двете семейства, когато собствената им вражда стане част от много по-голям конфликт.

Запазете ретроспекциите!
Разбирам, че ретроспекциите може да не са любимата част от сериала на всички, но ще защитавам като лъв правото си да продължа да гледам Арда Анарат и Наз Сайънер като младите Адил и Есме. Дайте ми колкото се може повече сцени с тях. Тези двама млади актьори внесоха толкова много дълбочина в историята и би било жалко сцените им с ретроспекции да изчезнат от повествованието. Аз съм един от най-големите им фенове и се надявам да останат с нас, докато „Taşacak Bu Deniz“ е на екрана.

Заключение
Преди да завърша, вероятно трябва да призная, че веднъж написах подобна статия преди втория сезон на друг сериал и абсолютно нищо от предвиденото не се случи. Така че имайте това предвид, когато преценявате колко е вероятно някоя от тези възможности да достигне екрана. Може би просто сте чели сънищата на някой фен. 2 и Това, което мога честно да кажа, е, че наистина очаквам с нетърпение да реализирам всичко, което може да предложи. „Taşacak Bu Deniz“ има много специално място в сърцето ми и се надявам вторият му сезон да бъде също толкова славен успех, колкото несъмнено беше първият.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 17:28 от cvetansk

# 372
Цитат
Преди да завърша, вероятно трябва да призная, че веднъж написах подобна статия преди втория сезон на друг сериал и абсолютно нищо от предвиденото не се случи.
Smiley
Когато се забрави, че между истината и лъжата стои пропаст и над тази пропаст има тясно мостче, на което се сблъскват с рогата напред трудно променящите се хора, надеждата, че любовта е всеобщо лекарство срещу омразата и войната, а враговете стават приятели... остава сал едно условно наклонение - "бих искала..." Wink

# 373
Клапата е щракнала! Sign Clapper

# 374
Хайде честито ни начало на снимките! Blush
Вчера снимаха първо плаката за сериала само с Улаш и Дениз, после с останалите актьори. Феновете първо разкриха мястото- наистина много красиво, високо в планината.

После са ходили като папараци из баири и храсти и публикуваха снимки отдалече на Улаш и Дениз Smiley
Е, сега вече продукцията даде официални кадри от началото. Blush
Цвети, благодаря за статията, ще я прочета вероятно утре. Flowers Cherry Blossom

Общи условия

Активация на акаунт