Не издържам вече...искам да РАБОТЯ и ИСКАМ ДЕТЕ - нормалните неща в живота

• 18 298
  • 566
  •   1
Отговори
# 540
  • София
ИИ не може да те оперира, гипсира или изроди.

Със сигурност, но може да те насочи към правилните специалисти, които могат да свършат тази работа

И все пак ИИ може да оперира: https://offnews.bg/zdrave/za-parvi-pat-v-sveta-otstraniha-mozach … na-ai-873536.html

"На втори екран системата анализирала видеосигнала от операцията в реално време, проследявала хирургическите инструменти и маркирала зоните, в които най-вероятно се намират кръвоносните съдове и нервите. Така тя посочвала местата, където отстраняването на тумора е най-безопасно."

# 541
  • Пловдив
Три деца СА ужасно много. И това го казвам като имам три деца.
Янтра, не се учудвам, че ги смяташ за ужасно много. Винаги си се държала, все едно само ти имаш три деца и никой друг не знае какво е.

# 542
  • Пловдив
Три деца СА ужасно много. И това го казвам като имам три деца.
Янтра, не се учудвам, че ги смяташ за ужасно много. Винаги си се държала, все едно само ти имаш три деца и никой друг не знае какво е.
Е, да не са малко? Говоря за нормално отгледани, да им се обръща внимание, да са извеждани, възпитавани, водени насам-натам, не става дума за финанси изобщо. Денонощието има 24 часа все пак. А все пак и финансите имат значение.

# 543
  • Пловдив
Връщам се в темата да споделя, можеби че го бях писала, че имам желание да пробвам като учителка - затова и изкарах квалификация миналата година. Само че предметът ми не е от основните, не се учи от всички и ще имам само 6 часа седмично, заетост един или два дни, по около 6.50 бруто на час. Разбира се, с 30 евро на седмица не мога да се прехранвам, затова в другите дни ще работя неквалифициран труд - Лидл, Кауфланд и тн. Ако се окаже, че преподаването не е моето, догодина ще се върна в корпоративния свят с работа от понеделник до петък на 8 часа. Ако се окаже моето, мога да запиша друга учителска специализация. Еми, откъм финанси работата ще продължава да е зле, но ще работя гъвкаво, ако трябва и вечер. За съжаление, офис работа за 3-4 дни в седмицата няма кой да ми позволи и всичко, което досега съм работила основно, отпада, и в частния сектор, още повече в държавния.

В Пловдив заплатите са много зле и няма стимул да се вдигат, защото дойдоха много от Пакистан, Индия, Непал, Украйна и те да съгласни на тези пари.

Другото, за което писах с отчаяние, няма смисъл да коментирам, защото то не зависи от мен и е Божа воля.

# 544
Няма да те наемат само с Предприемачество на лекторски. Наемат се учители с много специализации, за да комбинират нормативите. Не знам в Плд къде има практика да наемат на лекторски само. Ще е загуба на време за теб. По-добре търси работа като учител в ЦОУД, така ще взимаш пълна заплата.

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 09:48 от amy_nka

# 545
  • Пловдив
Не мога ЦОУД, нямам НУП. Тоест, мога, но само в занималня 5-7 клас, където има такава, но поне тук такива почти няма и почти не излизат обяви. Друга квалификация ще е.

# 546
  • София
Тъй като доста си приличаме като образование и професии с авторката, ще кажа аз какво правя. Хванах се в оптика и се държа там, въпреки че нямам образование. Давам часове в една частна школа.
Не бих я съветвала да се захваща с големите супермаркети. Може би някакви по-малки магазини, за нехранителни стоки.

# 547
Не мога ЦОУД, нямам НУП. Тоест, мога, но само в занималня 5-7 клас, където има такава, но поне тук такива почти няма и почти не излизат обяви. Друга квалификация ще е.
5 клас обикновено има групи. В някои училища има и смесени прогимназиални групи. Не знам как така в Плд нямат ЦОУД... Също виж Асгр и другите близки до Плд градчета и селца, където има средни училища и имаш редовен транспорт. Занимания по интереси също би могла да водиш в училището.

# 548
Тъй като доста си приличаме като образование и професии с авторката, ще кажа аз какво правя. Хванах се в оптика и се държа там, въпреки че нямам образование. Давам часове в една частна школа.
Не бих я съветвала да се захваща с големите супермаркети. Може би някакви по-малки магазини, за нехранителни стоки.
+1
Още идеи - частни занимални за начални класове. Не искат НУП (и сходни). Сигурна заетост по 1/2 ден, примерно от 12:30 до 18:00 ч.
Една позната млада пенсионерка така почна работа и е много доволна. По образование е зооинженер, педагогиката й е нещо такова. На младини е била учител в селскостопански техникум. И я взеха. Те и без всякаква педагогика вземат, ако е читав човекът.

Тежък физически труд трябва да е много краен вариант, ако с всичко друго си ударила на камък.

Още идеи - може да преподаваш почасово на студенти и възрастни. Често се търсят хора, защото не е пълна заетост, а на парче.  Голямото ти предимство е, че си работила в областта, можеш да даваш примери от практиката (не само да пееш теорията). Това подчертавай.
И не чакай да намерят у Вас. Прати автобиография на всичко потенциални възможители - катедри на университети, ЦПО-та, фирми, спечелили проекти за обучения, частни занимални и т.н.

# 549
  • София
Да, аз една година бях хванала един проект за обучение на английски език за работещи през една фирма. Добре ми дойдоха парите, а часовете бяха 3 дни в седмицата, вечер.

# 550
Ама тя няма английски. Какво ще преподава на възрастни?

# 551
Ама тя няма английски. Какво ще преподава на възрастни?
Има най-различни икономически дисциплини - предприемачество с най-различни имена (напр. започнете собствен бизнес) или части (маркетинг, ПР, реклама, бизнес планиране, финанси ....).

Който търси, намира. Най-често фирми или НПО имат по-големи проекти и някаква част е подобно обучение, което възлагат на граждански договор. Важно е да се разработи модул според нуждите на клиента. После тази фирма/НПО печели нови проекти, пак възлага с ГД на същите хора и т.н. Не става за основна работа, но може да капе.

# 552
  • София
Тя е учила икономика и ПР. Идеален профил за такива лекции. Примерно в курсове към Бюрото по труда.

# 553
Или пък като учител в професионална гимназия по икономика. Не знам за кой град става дума, но ако има такава гимназия трябва да си занесе СВто там. Търсят се по специални предмети учители.

# 554
  • Пловдив
Или пък като учител в професионална гимназия по икономика. Не знам за кой град става дума, но ако има такава гимназия трябва да си занесе СВто там. Търсят се по специални предмети учители.

В Търговската гимназия се искат яки връзки и там дори някой да умре, вече има човек на неговото място. Разбира се, подавала съм cv за там, но не са ме извикали, което е нормално предвид че нямам един час в клас.
Но пък мога да намеря в профилирани паралелки в гимназии, натам съм се насочила и пускам документи почти навсякъде, където видя.

Общи условия

Активация на акаунт