Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 9 817
  • 414
  •   1
Отговори
# 375
snowflake, при нас и за двете педиатърът искаше да увеличаваме количеството всяка седмица (по 1/4 за жълтъка и по 1 лъжица за глутена). За жълтъка го спазвахме изрядно, за глутена също до 3-тата лъжица и после рязко го качихме на 5-6 лъжици (бяхме на почивка и не се усетих, тъй като давах нова храна). За щастие не сме имали реакции.

# 376
Може ли да ми кажете как въведохте глутена? Според личната няма проблем директно да заменя цялото количество безглутенови каша с глутенова, но аз имам притеснения.
За жълтъка също ни даде зелена светлина и в понеделник започваме с 1/4, но забравих да питам кога преминава към по-голямо количество.

Аз глутена го въведох с пюре на Хипп с ябълка банан и зърнени култури. Дадох 4-5 лъжички и на следващия ден вече й дадох цялото пюре, от тогава не следя, просто си й давам колкото е порцията на пюрето или кашата с глутен. Даже не знаех, че съветват да се увеличава постепенно 😆😆
 Има различни пюрета на Дм Био или на Babylove пак на Дм с различни зърнени култури с глутен и са много вкусни, аз такива давам на бебка като сме навън за следобедна закуска, аз също си ги похапвам 😆😆😆

# 377
Леле, момичета, здравейте, оказа се,че покрай вихрушката на ежедневието с две деца, забравих бгмамата съвсем 😂
Така се радвам,че още пишете тук!!! 🥺❤️

# 378
Ние вчера минахме на прегледа за 9-ти месец, пораснала е само с 0.5 см (вече е 75.5), но за сметка на това е качила 700 грама (сега е 8.780 кг). Всички бяхме шашнати, два пъти я претеглиха и пак същото излезе, та и ние не знаем да не миналия да е станала грешка, че тогава я изкараха само 80 грама нагоре. Успяхме и да я запишем най-сетне за прословутата проба Манту, та в края на месеца и това ще го минем.

# 379
Ние минахме на преглед днес, госпожицата не е пораснала на височина и е наддала към 250гр, педиатърката нищо не каза, смятам, че е добре.
Още се мъчи да лази, но неуспешно.

# 380
Хей и аз не съм писала отдавна, моя синковец е много кисел постоянно не знам на какво се дължи, едва издържан вече и аз само реве и нищо не иска да се заиграе. С разходките е направо не знам какво да кажа няма ги сутрин докато станем и се оправим и то става време я закуска я след това сън, а и той и в количката не иска да седи какво да го правя нося го малко после започва да кисне и в мен и така. Изпитвам вина, че едва ли не го държа вкъщи постоянно, е не е постоянно де ама вечер с баща му излизаме, събота и неделя все го мъкнем някъде, ама някакси все едно все е затворен.
Относно съня е ад, направо не знам вече, вечер се буди през 15-30-60 мин, уж се успокоява, лягам, затварям очи и той започва да мрънка. Как ли не му редят будни прозорци какво ли не и не и не и това си е. Все отдавах лошото настроение на не добър сън, ама не знам вече. Някои беше писал за консултант и Нани Нани бебе, ами има доста недоволни от тях, аз нямам впечатления. Членувам в групата във Фейсбук безплатни консултации за сън, там има много полезна информация, който се интересува. Изчетох какво ли не и това е моето дете просто си е с характер, има и нощи еднорози, спи цяла нощ, е значи може ама това е.
Опитва се да лази, ама по скоро се влачи по земята, опитва да се изправя, ама не се усеща, че трябва да свие краката и се изпъва като струна наобратно и естествено реве, че не може. Седи на килимчето ама нали все за нещо трябва да се хвърля да вземе ляга по очи по гръб и реве, че не е седнал. Направо едва издържам.

# 381
Здравейте, момичета!
MargaritaK и при нас е подобно. Нашето момиче също по цял ден е кисела и се скъсва от рев. Чак вече започвам да се чудя дали няма някакъв проблем, който не разбирам. Рядко се заиграва с нещо на земята. През голяма част от времето е на ръце и аз съм принудена да правя всичко с една ръка. Понякога като я оставя на земята и изпада в истерия. Също много плаче, когато й сменям памперса. Изнервя се като затворя вратата към верандата, защото много иска да излезе навън. Абе в 95% от времето има някаква драма.

Цялата се е надрала по лицето, все едно се е била с котки. От фрустрация много си търка очите, носа, ушите и така се надира, въпреки че всеки ден й оправям ноктите с електрическата пила.

Иначе лази и се хваща навсякъде да се изправя - за маси, столове, шкафове, прозорци, в кошарата. Засега се изправя само на колене, не на ходила, но постоянно пада и се удря някъде 🥴

От 1 седмица спряхме сиропа за хемангиома. Трябваше да го наблюдаваме дали няма да тръгне да расте отново, но засега изглежда добре. Точно след като го спряхме спа две нощи от 20:30ч до 5:00ч сутринта без да се събуди и аз така се зарадвах и си казах "Ех, ето защо е бил проблема със съня!", но уви всичко се върна постарому. Пак се буди по 2-3 пъти нощем с плач и не заспива, докато не яде. Особено сутрин между 5 и 7ч е ужас - понякога плаче през 30мин. Каквото съм спала до 5ч - това е 😬

Последна редакция: ср, 05 авг 2026, 23:03 от piccione

# 382
piccione, оооо това с памперса все едно аз го пиша. Върти се, опитва да се вдига, борим се, накрая вижда, че няма да мине номера и аз надвивам и започва да се дере страшно. Ако го оставя да поиграе я на бънджи я на проходилка, само ако се завъртя с гръб и става страшно. Надявам се да е период, защото нервите така не ми издържат. С физическата умора се справям, ама да слушам как плаче по цял ден и на мен ми се реве. Майка ми се опитва да ме убеди, че нещо започва да го били за това така реве, мисля че го боли ината.

# 383
MargaritaK, piccione, може да им никнат зъби, особено щом piccione казваш, че се дере и си търка лицето нон стоп и си слага ръцете на ушите. Нашият така се беше надрал в окото, че половин ден сълзя, ухото също ... Изби горен преден зъб.

# 384
Ех, аз също се присъединявам към вашата групичка с киселите бебоци😵‍💫. Същите неща, които сте написали, ни се случват и на нас. Добавям още проблеми с хранененето и съня. От почти седмица се борим с изяждането на пюрето и кашата. Отбелязвам, че ние нямаме заместено хранене. Повече от 160 гр. не сме достигнали и винаги дохранвам с кърма. Сега изяжда например 100-120 гр. и следващите са мъка. Научила се е да си стиска устните и не мога да ѝ пъхна лъжицата в устата. После отказва и кърмене, дърпа се от гърдата, опитва се да плаче, ако настоявам. Притеснявам се, че така и кърмата ще намалее.
При нас може и да са зъби, не знам. Още не е избил нито един.

Явно всичко това си е някакъв период, но съм психически и физически изтощена. Бебешките капризи ми идват в повече, усещам се, че нямам нужното търпение. Всичко това ме кара да се чувствам тъжна и да изпитвам вина.😢

# 385
Smurfette19 минава ми през ум, но пък от 4 месеца насам все с това оправдам. Просто си мисля, че си е ревлив, е има дни е по - спокоен, ама понякога е нещо страшно.

# 386
По-нагоре бях писала и за друг симптом на зъби, тотален отказ от всичко, пюрета, каши, мляко едва 100 мл изпиваше през 4 часа. Сега много го дразнят горните предни венци и вече яде, но заема такива пози като му дам шишето, направо мост назад в мен прави с главата надолу, сигурно за да няма натиск върху тях. Страх ме е да не се задави, но пък си изяжда цялото мляко така. Храня го и в люлката/шезлонг.

# 387
Момичета и ние сме с вас!!! Изби един зъб, имаше затишие ден-два и хайде пак наново. Понякога е толкова крив, че направо се изнервям как не знам какво да направя, за да се успокои. Взимам то и започвам да го люшкам и пея песничка - горе долу върви. Даже две нощи спа при нас в леглото, защото просто до 4:00 беше ужас, рев и истерии през буквално 13-14 минути.

# 388
Smurfette19, и аз си го мислех като евентуална причина. Скоро избиха двата долни и очаквах, че ще има пауза до горните, но знам ли... може да са тръгнали и те.
Иначе и аз пропуснах да напиша, че има пълен отказ от пюрета и каши. Това също съм го срещала като симптом при зъбоникнене. Тя и преди ядеше малко - около 60гр, но сега вече на втората лъжица стиска устата и почва да блъска.
Добавям за капак и повтарящ се запек 😬

# 389
Ние за сега сме ок,  съня през деня е доста променлив , има дни спи по 3 часа има дни и 30 мин няма.

Зъби оше няма, не показва да я боли, надявам се ще излязат като по чудо без пеоблеми.

Днес бяхме на профилактичен ортопедичен преглед, тъй като тя се изправя навсякъде , само да има къде да се хване, та ни препоръчаха да взимаме вече обувки, защото ако ходи боса на права повърхност ще има плоскостъпие. Прегледа беше в новата детска болница в бургас, в момента тече кампания през август безплатни профилактични прегледи, та ако някой е наблизо може да се възползва. Иначе новата детска болница е много готина вътре една шарена, да не се налага да ходиш, но ако се наложи поне няма да е супер стресиращо.

Общи условия

Активация на акаунт