Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 4 699
  • 224
  •   1
Отговори
# 210
Не смогвам да вляза и да ви изчета... Аз съм обратно на работа и откак е тръгнал на ясла на 4 май е все болен. Тъкмо спряхме антибиотика във вторник, той сряда вечерта вдига температура... И така! Очакваме това в следващите 2 години да е така. Спането - зле. Храненето - също зле. Пие предимно мляко и то предимно нощем. Спокойно си изпива по 3 млека през нощта. Пюрета не поглежда. Евентуално парченца и то повечето е игра отколкото ядене. Иначе все така страхотен, слънчев, усмихнат! Все се хили на докторите и те си мислят, че нищо му няма пък той все с някоя ушна инфекция или вирус.... Ще пробвам да ви прочета този уикенд! Надявам се всички бебоци да са добре!

# 211
Не смогвам да вляза и да ви изчета... Аз съм обратно на работа и откак е тръгнал на ясла на 4 май е все болен. Тъкмо спряхме антибиотика във вторник, той сряда вечерта вдига температура... И така! Очакваме това в следващите 2 години да е така. Спането - зле. Храненето - също зле. Пие предимно мляко и то предимно нощем. Спокойно си изпива по 3 млека през нощта. Пюрета не поглежда. Евентуално парченца и то повечето е игра отколкото ядене. Иначе все така страхотен, слънчев, усмихнат! Все се хили на докторите и те си мислят, че нищо му няма пък той все с някоя ушна инфекция или вирус.... Ще пробвам да ви прочета този уикенд! Надявам се всички бебоци да са добре!

Толкова малък са го взели къде е тази ясла?или е в чужбина.

Аз съм на тръни не сме спали с мъжа ми каката както си беше добре след градина вдигна температура 2 пъти бяхме на доктор и направи 9валентен тест но всичко е отрицателно .Подозира вирус но не се знае кой има розови петна на сливиците небцето и повръщаше след като пие вода.И след 3 сваляния на температура днес вдигна чак 39.2 ° и се наложи и аналгин да дадем капки.Треперя беба да не се зарази...а навън е 30градуса такава темп.не е вдигала чяк откакто е родена

# 212
И при нас тази седмицарсе разболя каката. Някакъв вирус от градината с температура и кашлица, два дена по-късно и бебето. Също температура и малко кашлица. И двете вече мисля са добре, отвреме на време още покашлят. Сега мен ме боли гърло
Такава нещо посред лято не ни се е случвало

# 213
Бързо оздравяване момичета, дано скоро всичко е наред.
При нас нещо се обърка от 2 дена нощния сън, та се опитвам да го оправя, дано всичко се нареди, че не си е работа да не спим.

# 214
Какви бяха симптомите на зайчетата ви(тези, които вече имат зъбчета)? Бяха ли им подути венците или само бяха кисели и плачеха без причина?

# 215
Cadiz, писах преди няколко страници за същото, та направо ще се цитирам:
Малката вече е с 6 зъбчетата. При никое от тях не напипах венецът преди това да е подут, та явно не е задължително. Но го имаше по-честото плачене през деня, постоянно дърпане на ушите и галене на главата, вечерта сънят се развали и се будеше по-често, а самото приспиване също ми беше по-трудно и за нощния и дневния сън, че като че ли като легне и я болеше повече.

# 216
Благодаря, положението при нас е горе долу същото, а грам не са подути венците.

# 217
cadiz малката има две зъбчета отдолу. С много малко разлика се появиха. Беше много кисела, постоянно търсеше нещо да си навре в устата и искаше винаги да я гушкам. Точно там къде и излязоха зъбчетата изобщо не беше подуто.
По нагоре някой беше споделил за обръщане по корем докато спи,е и при нас го има. Даже снощи по никое време (1ч😀) се обърнала ококорила очички и ни гледа как спим с баща и. Ама изобщо никакви звуци нищо. Прегърнахме се, посмяхме се и пак заспахме. Явно,че искат да спинкат по корем,но още не знаят как да си контролират движенията та се събуждат. Понякога изобщо не и говоря и директно е заспала.

# 218
здравейте! моя бебок е на 7 месеца и 16 дни, колко издържат вашите мъници между дремките? при нас също съня се развали както си спеше изведнъж последният месец се събужда през час два през ноща..

# 219
Шуши123, нашият е с един ден по-малък. Издържа между 2 часа и 5 мин, до 3 часа и 10 минути будуване. При нас също последните 2 дни много се върти и се пробужда, но успявам  да го приспя без да го вадя от кошарата засега. Според мен са зъбите пак. Снощи пак тръгна да ме хапе по лицето и устата му беше огън, направо горяха венците му. Намазах ги с пръст и студен Панадол съвсем малко, не исках да му давам доза през устата, нямаше температура 36,8.

# 220
Два зъба има, не е било подуто мястото. Кисел обаче, по цял ден.. Явно ще излизат и други, защото и нощния от вчера не е наред. Давам Камилия по веднъж-два на ден, студени гризалки и залъгалки.

# 221
Libraing, аз преди около 10тина дни дадох кисело мляко и за мое голямо учудване, много се изненада и като че ли не й хареса, което не е типично за нея, защото обича почти всичко да хапва. Дадох краве, но във вторник сме на педиатър и ще попитам как да процедирам с млечните от тук нататък. Давали ли сте млечни каши? Аз купих една на Тьопфер, но все още се чудя дали да я давам.

the_mm, при нас нощните хранения намаляха от само себе си - на адаптирано мляко сме. Първият месец се уловихме, че ние я будим в 3 за яденето и го преустановихме. Тя продължи да се буди, но в различни часове, докато накрая започна да изкарва цялата нощ без ядене. Все още се буди през нощта - между 1-2 пъти и в най-лошите случаи 6-7, но заспива за секунди, щом й се даде биберон.

piccione, честит двоен празник! да сте здрави и много радостни!

Fayona, 6.30 ми звучи направо прекрасно! Нашето момиче от 3 дни става в 5.40, 5.45 и 5.55. Оставям я за няколко минути, за да видя дали ще заспи, но уви, заиграва се с краката си и ококорва очички и почва да гугука. Добре, че си лягам вече към 9 Grinning

изгубен щъркел, бързо оздравяване! Представям си колко е труден този период. Как му понася яслата, като изключим боледуването? Трудно ли беше свикването?

Шуши 123, при нас много варира. Сутрин издържа около 2 часа - 2 часа и половина. А през деня може да има и будуване от 4 часа, та и малко над. Знам, че не е по “правилата” това, но след като се опитах да следвам прозорците на будуване и само изнервих и двете ни, реших, че просто ще се водя по нея, пък каквото ще да става. Ние имахме едни кошмарни 2 седмици с много трудно заспиване вечер, истеричен плач и късен за нея час на заспиване около 9.30-10.30. Оказа се, че май е била готова да мине на две дремки (което все още не успяваме да спазваме всеки ден) и като че ли се нормализира. Казват, че ако има резки промени със съня, може да е индикация за нужда да се напасне режимът. Вие на две или три сте?

Момичета, как процедирате с жегите и возенето в кола - особено тези, които шофират повече през деня с бебчетата? Аз ту включвам, ту изключвам климатика и се панирам, че ще й е много топло, а после, че ще настине. Вече няколко пъти я вадя от столчето, което е много хубаво и уж от специална материя против изпотяване, и е вир вода. Много ме притеснява това, а жегите тепърва започват…

# 222
как сте с храненията ядат ли бебчетата, моя син когато види пюре почва да се радва иска и когато изяде 5 лъжици се започва един рев

# 223
Бебка е на 7 месеца и 24 дни - будните прозорци са от 2:30 сутринта до 3:30 вечерта, като понякога се случва и по 4 часа да будува, ако сме навън, тъй като трудно заспива в количката. В момента се мъчим да минем от 3 на 2 дремки, та всеки ден е различен.

Puff, ние млечни каши още не сме давали, смятам да въвеждаме млечните продукти по схемата на педиатъра ни и чак като въведем всички спокойно ще й давам и такива. Иначе явно аз трябва да оправя часът си на лягане, че често лягам след 24 часа и затова ми се струва толкова рано нейното ставане. В колата пускаме климатика, че иначе не се живее,  досега не е настивала от това.

# 224
Благодаря ви! 🥰

Бързо оздравяване на всички! 🫶

Нашето момиче издържа будна поне 2:45ч, най-често около 3:00-3:20ч и в редки случаи до 4ч, ако се случи да има само две дремки. За щастие спря да става в 6 сутринта, сега става между 7 и 8ч. С три дремки малко късно ляга. Старая се да е готова за сън до 21ч, но понякога с приспиването откарва до 21:30ч. Буденията засега са около 4-5 пъти до към 2:00ч през нощта, после се успокоява и в 6ч пак се почва. Тогава си доспива още малко закачена за гърдата.

Започнала е да гризе яростно ръба на килимчето за игра - направо го е надъвкала, въпреки че още няма зъби. 😄

Днес й направихме импровизиран басейн на двора във ваничката и мисля, че доста й хареса. Много се смееше на едни играчки, които се пълнят с вода и отдолу се изтичат като душ. На дъното слагам подложката за новородени и слагам да седне по средата в дупката, понеже все още не може да седи стабилно самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт