Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 12 330
  • 494
  •   3
Отговори
# 435
  • София
Ние още сме далеч от мисълта за подстрижка. Перчемът й отпред е доста дълъг и почти й стига очите, но навсякъде другаде е доста късичка. Постоянно като ни заговарят навън си мислят, че е момченце, дори когато е цялата в розово.
И при нас въпреки, че е със сили или зелени дрехи доста често го бъркаха за момиче. Ние в домашни условия направихме 3 подстрижки и бързо му израстваше и сега нямахме търпение за хубаво късо подстригване, доста по-леко му е на главичката в жегите.

# 436
Нашата бебека сигурно около 2 месеца слага всичко в устата дори като сме навън. Понеже имаме котка няколко пъти вече ходи  при фонтанчето за вода и храната. Също обича да ходи и да взима това, което не ѝ даваме. Дори се случва все по-често да драматизира, ако нещо ѝ се вземе.

За косата и аз мисля че е ген. Ние за сега сме в подстригвали само веднъж и то в началото на лятото. Беше се получило голо петно отзад заради лежене и беше много смешна понеже отстрани имаше дълги кичури. След подстрижката стана като на степени отзад и стана много готина. 😄 Обаче имаме голям проблем със слагането на ластици или фиби и въобще не дава. Бретонът и влиза постоянно в очи и все я залъгвам с нещо, за да го защипа поне малко.

Като казах залъгване, аз понякога и давам парченца бисквита или зрънчо, за да седне спокойно в количката или за фиба. Сигурно не е добър навик, но напоследък има пъти, в които една я слагам, а сме далеч от вкъщи и не мога да я нося и да бутам количка.

# 437
Аз имам гъста коса и дълга моите деца също цялата ми рода е с гъста генетично е.Толкова ми е гъста че се оплакват фризьорите като ме боядисват и правят.
Според мен е мит това с подстригването но уви майка ми 0 номер ме е направила като бебе веднъж.Моите бебета се родиха с доста дълга коса от 2 седмица имаха като опашки.мисля ластик бебешки да й слагам но няма да режа нищо.
Беба направи 9 месеца и съм й купила пюрета но babylove от дм тези с месо от 8месец.ама така реве с тях че чак се дави и сме на море и се мъчих да й го дам но не изяде цялото и спрях само се дави и дадох мляко..но има малки парчета те са супер малки и сварени меки

# 438
За подстрижките - не мисля, че променят нещо. Подстригахме го веднъж и не намирам промяна, дори не мисля, че му расте по-бързо косата.

Иначе Smurfette19, благодаря за отговора - май наистина второ зъбче избива, но изглежда много по-трудно от първото. От два дни се белее стабилно, но няма избило, докато първото докато стане бяло и вече беше излязло. Сега и много повече слюноотделя. Дано скоро да избие, че доста го тормози.

Vertex, добре че спомена зрънчото, че да се сетя да споделя: най-добрата ми находка! Купих от ДМ преди седмица с цел да започна да го приучвам да яде сам. Че колкото пъти съм се опитала да дам парченца, все са си оставали в купичката или най-много да смачка някое в ръката и това е. Царевичните пръчици бързо разбра как да ги яде, а и стигат до устата му, защото не са толкова меки (омекват чак като ги олигави). Сега си ги хапва с удоволствие и го слагам с нас в столчето докато вечеряме, давам му 6-7 пръчици (още сме на първия пакет от миналата седмица) и той се занимава докато ядем. Пробвах вчера пак с моркови на пръчици и имаше значително подобрение (няколко влязоха в устата, а имаше интерес и опит за всички). Така че се надявам скоро да навлиза все повече яденето "самостоятелно", че идея си нямам как на годинка ще ходи на ясла и там как ли ще се храни иначе.

# 439
Охх моята изобщо не иска да яде парченца. Дори пюрето и го правя все още добре пасирано. Така се сърфи на парчета. Стиска устни и до там с яденето, и също така попара от сухар отказва да яде. Кус-кус яде,бисквитки с мляко яде,но попара не. Кажете някойтрик за по лесно преминаване на парченца.

# 440
Аз пък днес за първи път опитах да дам малко кускус със сирене и масло. Излъга се да опита първата лъжичка, не хареса частиците, започна да кашля и все едно искаше за момент да повърне, след това стисна устни и не пожела повече да хапне. 🤷‍♀️ Утре пак ще продължа с опитите.

И нашата бебка вече няколко пъти са я бъркали за момченце😅. Косичката ѝ започна да расте (след като преди няколко месеца цялата бебешка коса опадна), но пак си е доста къса. Нямам търпение да дойде време за ластичета и фиби, но не съм сигурна дали ще се задържат на главата ѝ.🎀 Скоро не бях опитвала да ѝ слагам шапка. Вчера я бях изкарала на слънце и реших да сложим шапка, но веднага започна да я дърпа и да я сваля.☀️👒😅 Та сигурно и с аксесоарите за коса ще е същата работа.

# 441
*Панда*, и при нас реакцията към попарата беше такава. За кускус последвах съвет, който получих в един детски магазин, и взех от кускуса на Плазмон - най-дребния, който е с едни много ситни топчета. За моя почуда, бебка ги хареса и го прояде. Сега, няколко седмици по-късно, минаваме на плазмон кускус със звездички, който е по-едър и също го хапва.

Пробвах и две детски кухни - Furisto и Tasty Lab - макар да да пасирани менютата, явно й е трудно да ги преглъща и се изнервя.

Аз пък днес за първи път опитах да дам малко кускус със сирене и масло. Излъга се да опита първата лъжичка, не хареса частиците, започна да кашля и все едно искаше за момент да повърне, след това стисна устни и не пожела повече да хапне. 🤷‍♀️ Утре пак ще продължа с опитите.

И нашата бебка вече няколко пъти са я бъркали за момченце😅. Косичката ѝ започна да расте (след като преди няколко месеца цялата бебешка коса опадна), но пак си е доста къса. Нямам търпение да дойде време за ластичета и фиби, но не съм сигурна дали ще се задържат на главата ѝ.🎀 Скоро не бях опитвала да ѝ слагам шапка. Вчера я бях изкарала на слънце и реших да сложим шапка, но веднага започна да я дърпа и да я сваля.☀️👒😅 Та сигурно и с аксесоарите за коса ще е същата работа.

# 442
здравейте! нашия юнак е на 9 месеца. Понеделник вдигна температура до39.5 сега вече е 4 ти ден и е добре. Пуснахме изследвания оказа се вирусна инфекция.

# 443
здравейте! нашия юнак е на 9 месеца. Понеделник вдигна температура до39.5 сега вече е 4 ти ден и е добре. Пуснахме изследвания оказа се вирусна инфекция.

Дано да оздравее скоро.
Ние пък сме на море и даже в морето не съм я топвала само лази навсякъде и лиже всичко и джапанката докато я вида.
Преди 2 дни вдигна еднократно 38.5 с панадол свалих.Днес 05.00ч сутринта обаче повърна фонтан и вчера вечерта фонтан и диярия еднократно12.00ч.

Сега се притесвявам да не се обезводни.
От биберона също й се гади.

# 444

Дано да оздравее скоро.
Ние пък сме на море и даже в морето не съм я топвала само лази навсякъде и лиже всичко и джапанката докато я вида.
Преди 2 дни вдигна еднократно 38.5 с панадол свалих.Днес 05.00ч сутринта обаче повърна фонтан и вчера вечерта фонтан и диярия еднократно12.00ч.

Сега се притесвявам да не се обезводни.
От биберона също й се гади.
казват че има вирус,който хваща бебетата...
Аз искам да попитам давате ли не бебетата си нещо за имунната система? личната каза да давам само витамин ц и витамин д

# 445
  • София
На нас ни предписа Биозин кидс с коластра за имунитет, но половината го плюе.

# 446
майчета,нормално ли е след прекаран вирус с температура и болно гърло 5 ти ден вече да е по отпуснат да иска да спи повече?

# 447
Hellokitty1993, дано е нещо моментно и кратко, бързо оздравяване.
шуши123, на нашият бебок също му изписа докторката Биозин кидс с лактоферин (предполагам защото има алергия към белтъка, затова не с коластра, както на Fun electric). Давах го една, две седмици, когато с татко му бяхме болни.
Ако няма температура и се храни добре, не бих се притеснявала, че спи повече. Можеш да го изкоментираш с педиатъра и да го преслуша и види гърлото пак за всеки случай. Иначе нашият когато беше с ларингит (нито веднъж не вдигна температура, изгуби си гласа само) спеше много и навън и вкъщи и в люлката дори заспиваше (а по принцип тя за него има шипове и не стои даже минута), не помня колко след боледуването се върна в нормалното си състояние, да спи по-кратко и по-малко както обикновено.

# 448
шуши123, на нашият бебок също му изписа докторката Биозин кидс с лактоферин (предполагам защото има алергия към белтъка, затова не с коластра, както на Fun electric). Давах го една, две седмици, когато с татко му бяхме болни.
Ако няма температура и се храни добре, не бих се притеснявала, че спи повече. Можеш да го изкоментираш с педиатъра и да го преслуша и види гърлото пак за всеки случай. Иначе нашият когато беше с ларингит (нито веднъж не вдигна температура, изгуби си гласа само) спеше много и навън и вкъщи и в люлката дори заспиваше (а по принцип тя за него има шипове и не стои даже минута), не помня колко след боледуването се върна в нормалното си състояние, да спи по-кратко и по-малко както обикновено.

Беба й дадохме свещ против повръщане и почна пак да пие мляко..че отказвяше
Но почна диярия и пед.ми каза да й дам саше против диярия и хидратиращ разтвор...3 дни мъка утре пътуваме незнам как ще е с пътя и каката повръща от вчера

# 449

Беба й дадохме свещ против повръщане и почна пак да пие мляко..че отказвяше
Но почна диярия и пед.ми каза да й дам саше против диярия и хидратиращ разтвор...3 дни мъка утре пътуваме незнам как ще е с пътя и каката повръща от вчера

Това му беше изписала педиатърката.
Аз също се бях изплашила да не се обезводни, че тогава беше още по-малък, точно навършил 4 месеца, но ако пие мляко и има 5 напишкани памперса на ден, няма страшно.

Общи условия

Активация на акаунт