Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 13 164
  • 535
  •   2
Отговори
# 525
Тези които са с под плочки навсякъде.Как се справяте с пълзящо бебе и изправящо ?Удрят ли си главата ?
Ние слагахме килим ама не е навсякъде и ме е страх

# 526
Ние имаме килим пред дивана, където играе най-много. Но си пълзи свободно навсякъде по плочките. При самото пълзене е сравнително окей и не се удря. Но се е случвало веднъж да се удари и прехапе с единствения му зъб! Но реално и на килим пак щеше да е така.

# 527
Fayona, и при нас приспиването през деня стана доста трудно напоследък. Сутрешната дрямка се получава горе-долу лесно, въпреки че е будувала само 2,5 - 3ч, заспива сравнително бързо. Но следобедната е голяма драма - мята се като риба и плаче. Спи й се, но бори съня. Иначе откакто се е родила никога не е заспивала сама - заспива само на гърда, в раницата или количката. Но дори на гърда следобяд много се опъва и прибягвам до приспиване на ръце, докато съм права и люшкам. Вечер също е трудно - понякога почва да говори и да се смее и пак трябва да люшкам. Все така се буди минимум поне по 3 пъти през нощта.

Puff718, и при нашето момиче има такова държание тип toddler tantrums, което доста ме изненада. Когато не й даваш нещо или я преместиш от място, на което не трябва да бъде, много се ядосва, почва да плаче, да се тръшка. Дори при по-силен емоционален изблик се хапе и вече има няколко малки белега на ръката от двете си зъбчета. Също изпада в истерия като й сменям памперса.

*Панда*, и ние имахме ситуация с рев в един магазин. Трябваше да взема онлайн поръчка от HM с дрешки за нея. Дори не съм й ги обличала - само ги наложих върху нея да видя как са размерите и падна голям рев. Все още ми е много дискомфортно, когато плаче на публично място сред хората. Много бързо излязох от магазина 😄

Hellokitty1993, и при нас все ходи да се изправя по кухненските шкафове на плочките. Горе-долу се е научила на думата "Не" с по-висок тон и ме слуша и се връща обратно. Но няма спасение, ако аз съм в кухнята на плочките, тя задължително е права в краката ми. Тогава най-често се оказвам с бебе в едната ръка и готвя или мия само с другата ръка. Не искам да я оставям долу, защото шкафовете са доста гладки и може да й се плъзне ръката, докато се е подпряла и да падне.

Споделям важна информация! Днес видях, че изтеглят партида плодови пюренца с манго, праскова и ябълка на Lupilu от Лидл. Прикачвам съобщението:

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 23:33 от piccione

# 528
Fayona Ние сме на две дремки като първата издържа доста часове будна,зза втората влиза в рамката около 3ч. И вече така го правя,че преди нощния сън да има буден интервал около 3,5/4ч. Не вонаги нощите са спокойни,но все пак си имат скокове,зъбки и будене за мляко. Но сравнително добре със съня при нас(да чукна на дърво).

# 529
При нас заспиването в креватчето понякога отнема 5, а друг път 1 час и 5 минути. 😄 Напоследък, за да спи повече следобед я слагаме в спалнята на тъмно. Даваме ѝ биберон и се опитваме да я успокоим, ако още е енергична в слагаме да подскача още малко на спалнята. Понякога я гушкам и люшкам, за да се успокои. След което я слагам в кошарата с биберон и ѝ давам да си гушка бебшкото одеало. Също и дваме мляко или вода, което и действа успокояващо.

Нашата бебка е на горе долу следния режим:
    Събужда се около 7:00-7:30
    Първа дрямка около 10:00-10:30 (30-45 минути), като спи навън в парка
    Следобеден сън около 14:30-15:00 (около 1-2 часа)
    Нощен сън около 20:30

Не винаги графика в следния, но понякога я държа насила будна малко повече. Има сутрини, в които се буди преди 7 часа и нарочно я държа до поне 9:30-10:00. Ако случайно следобедя сън се падне по-рано е ужас. Бебка вече не иска да прави 3 дрямки и се е случило да събере повече от 5 часа бодуване. Разбира се последните два преди лягане са пълен хаос и чакам с нетърпение да дойде време за баня и да си ляга. 😄

Относно храненето, започнах да готвя по малко повече и да замразявам в малки кутийки порции. Пробвах няколко пъти така да замразявам и размразявам от детската кухня или аз като готвя и изглежда бебка няма против. Чувствам се все едно съм открила топлата вода понеже това ми спестявам много време, и като няма време да готвя или купя не се чудя какво да яде.

# 530
Аз днес наминавам да споделя, че при нашето момиче най-сетне първото зъбче е на път. Днес с пръст опипах твърди ръбчета над венеца. 🤗

Интересно ми е тези от вас, които кърмят, имат ли проблеми със зъбите по време на кърмене - бебчетата хапят ли ви? 😬

Снощи бебка спа цяла нощ при нас и за първи път не се е будила и не съм я кърмила. На спалнята ни си спи много по-добре от кошарата и това си е.

# 531
Интересно ми е тези от вас, които кърмят, имат ли проблеми със зъбите по време на кърмене - бебчетата хапят ли ви? 😬
При нас в началото нямаше никакви проблеми чак докато не се срещнаха долни с горни. Тогава ме захапа няколко пъти, но всеки път я отдръпвах, та бързо се научи да не го прави. После към 8-ми месец пак имахме няколко дена, в които ме хапеше и малко повече време й отне да спре, но и това мина. Случва се, но е инцидентно, така че не се притеснявай.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 16:35 от Fayona

# 532
Леле бебка се лигаве от 5 месеца но още не са й избили на другата седмица прави 10месеца.има ли още в групата бебе без зъби?🤣каката на 7месеца й проби първия

# 533
И нашият другата седмица прави 10 месеца, няма и следа от зъби за момента. Даже от близо месец не му е дразнило.

# 534
Включвам се и аз да кажа как сме със съня. За момента също сме на 2 дремки, едната около 11-12ч, другата около 16-17ч. Малката се приспива за всеки сън на фитнес топка и на ръце, просто това е метода, който работи при нас за момента. Преди месеци някак по чудо успяхме за няколко дни да я оставяме да си заспи сама в леглото, но после не знам регресия ли удари или зъби и от тогава нямаме този успех, но ще бъда честна и аз не съм опитвала много макар, че осъзнавам, че е добре да се научи. Този ритъм на приспиване обаче е доста добър, самото движение на топката успокоява достатъчно бързо.
Обмислям скоро да се опитаме инда махнем бибата и да я сменим с асоциация играчка, но на малката понякога сама й се получава да си заспи без биба, та може и да не се наложи, а самата играчка, четох, че е най-безопасно след навършване на 12м да се представи.

В колко часа си лягат вашите бебчета за нощен сън? Ние се въртим около 21-21.30 повечето дни. Ако си легнат към 19-20ч не стават ли прекалено рано? Цял живот ми е било трудно да се будя рано и малко ме е страх да си представя ставане в 5.30-6ч сутринта.

Иначе бебка все още се буди за нощни хранения, и при нас по няколко пъти на нощ. За момента гледам да не се притеснявам много, чувах, че е нормално за през първата година. Може би пък ще намалеят, когато организма свикне, че има и вечерно хранене вече, знам ли. 🤷‍♀️

# 535
  • Варна
Нашият от днес (13) е на 10 месеца....

Заспива към 22-23 ч. Зависи в колко успея да го приспя. От няколко дни го приспивам изправен на мен, а не легнал в ръцете ми. Слага си главата на ключицата ми, пускам му мечето и го разхождам. Утре ще го претегля на кантара с мен да видя горе долу колко е качил. Ще го измерим с майка ми, че съм си в родния град, а при личната сме чак на 29 септември.

Мисля, че писах, но биберона си го махна 4-5 дни след като стана на 9 месеца. Откакто сме вкъщи е на проходилката и е много "забавно". Няма спирка, определено ще си е характер, ако нещо му се откаже.

Бях писала, че обмислям да го храня в банята, днес там беше ресторантът. Постоянно бръмчи с уста и всичко е в пръски храна. Слагам го и доста на гърне, даже и докато го храня и има успех.

Общи условия

Активация на акаунт