Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 13 561
  • 549
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, включвам се с няколко новости при нас. За по-малко от 10 дни избиха 3 зъба, общо 7 станаха, сега чакам 8мия надут е. Имаше 2-3 неспокойни вечери, но в рамките на поносимото. През деня е по-нервен и яденето е мъка. Лигите са буквално на литър всеки час, не мога да смогна на лигавници.
От понеделник започваме с храната от държавата кухня, да видим дали ще се хареса. Двигателно няма особен напредък, само два или три пъти се е изправял сам хванат за нещо. Не пълзи на лакти и колена, а като алигатор или войник. Като чета повечето ноемврийчета вече се изправят, мъчат и правят крачки държейки се за мебели, ама нашият господин не му се получава особено, надявам се скоро и това да стане.

# 541
  • Варна
Ааааа и нашият се изправя само в проходилката. Един път само в кошарата и това беше. Пълзи с изправени ръце едва едва.

Теглих себе си онзи ден и после се теглих с него. Закова точно 10 кила. На 29 ще видим точно колко е. Днес трябва и да го измеря.

# 542
Нашият мъник е почти на 10 месеца и нито лази, нито се изправя. Даже започнах леко да се притеснявам, но все пак всяко дете е различно.

Вече има 8 зъба и явно са започнали следващите, защото всичко гриза, лиги много, мрънкане също.😀

От октомври започваме детска кухня и много се надявам да му хареса.

# 543
  • Варна
Днес вече си се изправи в кошарата, че даже и се надвеси и за малко да се преобърне. Добре, че бях в леглото, да го хвана.

# 544
Беба вчера стана на 10месеца..1 ден преди това й изби най- накрая единия зъб. Но всички са тръгнали да избиват наведнъж.И реве повече от обикновено.
Пълзи доста добре отдавна от 8я месец.
Не може сама да се изправи само ако аз я изправя и стои 2 минути.Незнам как да я науча да се изправя сама.

# 545
Здравейте момичета, включвам се и аз. Зъб нямаме, днес навършва 10 месеца, до кога ще го мъчат не знам. Съня си е все така няма го 😂, има някакви нощи дето се пообърква и спи цяла нощ ама после ми разказва играта. Като цяло още редува 2-3 дремки, защото противно на всички деца той май спи по - добре, когато последния интервал вместо да е най - голям, той е сравнително къс, може би се изморява накрая на деня. Та така, ама като стане към 16-16:30 от втора дрямка няма кога да спи трети път за къса и сме в един омагьосан кръг. Надявам се скоро да се нагласи сам, не знам и аз вече.

По повод второ дете, все съм си мислила, че искам повече деца, ама мен страшно много ме е страх от пусто му раждане, ама ако знаете какъв ужас изпитвам. Макар, че сега с първото предвид, че 15 часа бях с изтекли води и контракции и накрая секцио изобщо не се оплаквам, имам си супер спомени, екипа се държа супер, някакси мина всичко много добре. Но той е много труден характер оставям съня настрана, през по голяма част от времето си е кисел, през деня съм си сама накрая едва ми издържат нервите. Плаче, защото не може да вземе нещо, което е мушнал под дивана, плаче защото се е заклещил с прохидлката и е така вечно кисне за нещо, време нямам до тоалетна да отида. Всичко, което е правя го правя с едната ръка, даже на моменти се притеснявам дали не му притискам гърдите с едната ръка като го мъкна. Та за сега нека мине още 1 година може да мислим по друг начин не съм категорично за или против.

За мамите с инвитро, това което знам е, че много често след една такава бременност става много лесно второто естествено. Вие разбира си знаете дали искате второ, ама изобщо не е изключено да се получат много лесно нещата. Пожелавам ви, ако го искате и правите опити всичко да ви е по вода.

Аз не съм съвсем млада или Стара гоня 33 при нас се получи от раз, ама мислите са ми, ако искаме второ трябва да е близките години иначе после като си наближа 40. Знам ли някакви такива мисли ме се въртят Хем си мисля, още е малък има време нека се отърся после пък мисля, ама ако мине много време дали няма да стане късно.

# 546
MargaritaK може би сте в такъв период. Нашето бебе от както започна да се предвижва сама по-лесно, като че ли стана и по-лесна за мен и за гледане. Имах около 2-3 кошмарни месеца, но от скоро нещата започнаха да стават търпими. Него може да го мъчат и зъби. При нас периодите на пробиване и на четирите зъба минаха много тежко, и с много нервничене, така че може и това да го мъчи.

Ние имаме семейни приятели, на които наскоро им се роди 2ро след инвитро. Разликата при децата е около 2 години, но е относително, кой кого е готов за това.

# 547
Момичета, вие продължавате ли да давате пюрета и каши, както досега, или вече сте минали на детска кухня, или пък готвите?

Тези от вас, които взимат вече детска кухня биха ли споделили каква е консистенцията на храната?
Аз днес за първи път взех от държавната кухня, но и двете гозби бяха много течни като супички (пуешко със зеленчуци и тиква с картофи). За съжаление в нашия град (Перник) държавната кухня не е никак евтина - 3,60 € основно и супа. 🤷‍♀️Отделно, че беба почти нищо не изяде. Остана гладна на обяд, а парите бяха дадени на вятъра.

Hellokitty1993, опитай да сложиш някакъв предмет, който ще ѝ привлече вниманието, например върху табуретка и така ще я стимулираш да прави опити да се изправя.

# 548
Моят син е на частна кухня, в провинцията сме, 24 евро е за 6 дни. Супа, основно и десерт по 200мл. Аз пък супата не давам и честно казано не знам кога и как. 🤣Иначе менюто, което поръчвам е за 9-12 месеца и си има текстура и парченца. Често го минавам леко през блендер, за да са по-ситни парченцата. Най-вече с месо като е. За сега му харесва, дай Боже. Аз съм доволна, защото сутрин излизам в 9:00, след като е закусил. Разхождаме се до 12:00, прибираме се, яде, играем малко и спи, после пак яде (десерта) и пак излизаме. До 19:30 накъде сме навън. Започва да захладнява и май ще я съкратим последната разходка. Не иска да спи в количката повече от 30 минути, иначе може и да не се прибера даже, а само да се разхождаме, въпреки че цял ден ще му писне в количката най-вероятно.

# 549
Сутрин давам кус кус/каша/кисело мляко с нещо/юфка/попара, на обяд давам пюре с различна консистенция (зависи какво има) и после за следобедна закуска е нещо като сутринта. Тя винаги се пада много късно и направо си е вечеря, но до момента сме все навън и няма как да готвя и тя да стои мирно 😂 Аз се притеснявам за застудяването и по-ранното свечеряване, не знам как ще я забавлявам и то за най-дългия прозорец. Иначе сме активно в търсене на ресторант в София с детски кът за рождения ден, ама тези цени са направо ненормални.

Иначе е мрънкане постоянно за всичко, което не й харесва. Вечер се буди страшно много и това вече продължава месец може би. Насън направо си вика и мрънка чак до плач, ако не й дам гърда. Само това я успокоява и така добутваме до сутринта. Много се надявам скоро да се успокои и да спинка повече, че тялото ми изнемогва вече без нормални часове.

Общи условия

Активация на акаунт