Мартенчето сладко спинка, щом разхождат го в градинка

• 11 968
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
 Здравейте, момичета.
 Направо да започвам по темите.
 За захранването, гореща тема, многократно обсъждана - аз смятам след 6-ти месец. А иначе ако мога да продължа кърменето поне до годинка.
 За забелването на пишлето - нищо не пипаме. А какви са тези лекари, които забелват така зверски, бе хора? Това вече е отречено отдавна, имаше страшно много статии в библиотеките на форума.
 За пъпки по лицето - имаше преди. Водихме го на лекар - било безобиден обрив, да сме го игнорирали. Не мажехме с нищо, мина си сам, като кожата на лицето се обели после.
 За обличането - тука е доста топло и аз го разсъбличам, ама все е по-навлечен от американчентата. Вече бях писала, че те много си разсъбличат дечицата, все са с голи крачета, не знам кое е по-правилно.
 Момичета, защо не давате на друг да храни детето. Ние тука понеже сме наистина сами, далеч от всякакви роднини, та сме притеснени бебчо да не свикне само с нас - така че при първа възможност даваме на някакви приятели да го погушкат и да му поговорят. Ако можех щях да давам и на други да го хранят, ама засега сме като скачени съдове, нали е все на цица. Laughing
 Ние не го плашим с животни или лоши роднини. Струва ми се тъпо, казваме му само, че нещо е забранено от мама и тати, например като си лапа ръцете и така.
 Нашият хубавец вече отдавна не се задоволява само да ни се усмихне, а започва едно пищене, едно бебешко говорене. Много обича да му се говори нещо, да му пеем песнички или да ми рецитираме детски стихотворения. Голям приказливко. Simple Smile
 Приятен ден, момичета.

# 226

Взех си изпита и то със 6    newsm44   newsm62   а пък малкото ми съкровище беше толкова послушно през цялото време  Heart Eyes 
ей браво на тебе Heart Eyes
И аз да се похваля под сурдинка днес Стели за ърви път не е ревала изобщо,няма колики Heart Eyes,дано да е така вече ей Hug

# 227
за захранването още незнам с  какво ще започна,а и от кога зависи от кърмата която ще имам.За сега съм решила да изчакам до 4-ия месец и евентуално да почна със зеленчуковите пюренца,а сокчетата помеждудругото по-натам.

# 228
Мила, и аз съм по изпити. То голямо учене пада с бебето. Утре съм на поредния такъв изпит, имам общо 5 и завършвам семестриално. А иначе и на държавен изпит юни мисля да се явявам, та да видим как ще стане тази работа. Joy

Абе, майки героини  Hug

# 229
Честита втора месечинка на бебе Димитър на dakra и бебе Денислав на trust! Да растат здрави и да са радост за мама и тати! newsm51
Мила, честито! Ти си героиня! smile3525
Дени, това софийски телефони ли са на НОИ? Успех на утрешния изпит! Praynig

И нашата Вики иска само приказки и разходки, ако може по цял ден без прекъсване само да й се блещим насреща, ще е най-доволна! Grinning Heart Eyes

# 230
Честита втора месечинка на бебе Димитър на dakra и бебе Денислав на trust! Да растат здрави и да са радост за мама и тати! newsm51
  Мила,честито- с две деца и изпити с 6- ти си наша гордост! bouquet

# 231
Мила, и аз съм по изпити. То голямо учене пада с бебето. Утре съм на поредния такъв изпит, имам общо 5 и завършвам семестриално. А иначе и на държавен изпит юни мисля да се явявам, та да видим как ще стане тази работа. Joy

Абе, майки героини  Hug

Поздравления за изпита, Мила-па! Наистина сте майки-героини Simple Smile
На Дени успех утре! Стискаме палци!

# 232
Здравейте мамчета   bouquet
Ние днес цял следобед бяхме навън - голяма жега беше ... но си изкарахме супер, бебка си спинка през цялото време, надявам се това да не се отрази на нощното спане  Praynig
та за обличането - ами макар много ми се иска да го поразхвърлям детенце по голи крачета примерно, някак си ме е шубе, защото все пак нали е скрито в количката на сянка ( казаха ми, че е много вредно директното излагането на слънце началните месеци), лежи си на едно място ...не знам Thinking нали уж и голям човек да е, като спи се отпуска и трябва да е покрит с нещо... и затова я извеждам с боди и тънко памучно гащеризонче, покрита с тънка памучна пелена, ако подухва.
за захранването - аз също мисля да изчакам 5-6 месеца преди да започнем захранване, надявам се да имаме възможност да се кърмим дотогава  Peace
за масажите - ние всеки ден се масажираме и забелязвам че Ния има гъдел, защото като й масажирам коремчето се извива и гърчи много смешно, голям смях пада всеки път  Joy Вашите бебчета имат ли гъдел?
Мами я кажете успявате ли да изрежете ноктите на бебетата си без да се препотите 100 пъти.  #Crazy Аз хем искам малката ми сладурка да е с изряден маникюр, хем всеки път умирам от страх да не я клъцна без да искам. Ние имаме комплект за маникюр - нокторезачка, ножичка и пиличка. Първо режех с нокторезачката, но май ми е по-притеснено с нея и започнах с ножичката да се мъча. Пръстенцата са толкова мънички, а тя така мърда всеки път ... толкова е трудно това упражнение  ooooh!

# 233
Успях да прочета, че Муци предлага срещичка - с две ръце съм ЗА   Hug
За съжаление с тия изпити нямам време за организационна дейност, тъй че разчитам на вас да дадете тон за песен, пък аз където и когато кажете ще направя всичко възможно да дойда  Simple Smile

Сега да ви кажа какво ни се случи тази вечер/нощ с Калина и защо пиша по това необичайно за мен време от денонощието. Яде душата към 20.00 ч. и трябваше да се къпем към 22.30 ч. и до 23.00 ч. да папне за последно преди голямото 6/7-часово спане. Обаче не стана така  Tired  След яденето в 20.00 ч. и двете така стабилно сме заспали и аз се ококорвам по едно време, взирам се в часовника - 03.00 ч. и не мога да повярвам. Останахме си без баня и това си е  Embarassed  Ама така е като ходим да се потим по изпити, после не знаем на кой свят сме от умора  Mr. Green  Надявам се да не ми се случва вече, че ми едно гузно ..., но пък като се замисля - щом и тя не е писнала да ме събуди значи всичко си е ок  newsm78  А сега няма смисъл да заспивам пак, че всеки момент ще има  уаааааа
Аз пък как го разказах   ooooh! , дано сте ме разбрали 

Последна редакция: нд, 13 май 2007, 03:23 от mila_pa

# 234
Добро утро, мацки!
За среща съм твърдо "За".
Мила  Hug - ти си нашата гордост. Забелязяли ли сте, че когато има повече неща за вършене човек се организира повече някакси. Ние вече излизаме сутрин до 11:00 ч и след 17:00...много жега. А апартаментите още не са се напекли и е по поносимо в къщи.
За обличането...оф. И аз като Джу го обличам  с боди+памучно гащиризонче. Тези бебоците, които са седнали са с голи крачета...голям кеф.

# 235
...
Мила  Hug - ти си нашата гордост. Забелязяли ли сте, че когато има повече неща за вършене човек се организира повече някакси. ...

Да, това е вярно. Колкото си по-натоварен, толкова си по-организиран. Иначе няма как да стане. И ако се отпуснеш изведнъж и дори елементарни неща може да не смогнеш да свършиш.    ooooh!   мале и аз какъв експерт се извъдих  Mr. Green

Мацки, мислех си за обличането, че като си говорим и сравняваме кой как си облича детето трябва да отчетем факта, че в различните градове температурите все пак са различни. Например в Пловдив винаги е по-топло от София и т.н.

На всички, чиито месечинки съм пропуснала пожелавам здрави и умни деца и много, много радост в дома !!!   bouquet

Пожелавам ви хубав, весел ден
Целувки и  Hug

# 236
Цитат
Пожелавам ви хубав, весел ден
Целувки и   

Благодаря Мила и аз се присъединявам към пожелания.
За къпането на Калина не се притеснявай той съня е по-сладък.Ние Стела я къпем рано 7,30-8,е сега постепенно ще изместваме де,че то си е време за разходки тогава.Една вечер отидохме на гости и решихме,че ще я къпем към 1 така се падаше,викам си като тръгнем да се прибирама спи не спи ще се събуди,е да ама детето най-прилежно си заспа нахранено в 7 у гостите и като се прибрахме в 10 и с топ не можахме да я събудим,та си остана неизкъпана де.
А сетих се нещо друго да питам ,на тези които им биха ДТК ваксината и най-вече пентаксима,пропуснахте ли къпането вечерта и тя къде е бие ако е в крачето нали все пак дупе  трябва да измия newsm78

# 237
http://images17.snimka.bg/002844875-big.jpg- така обличам Стефи за навън, не може аз да съм с потник  къс панталон, а детето ми да е заушено, мятам й само една бархетна пеленка ако спи и нося една по-плътна ако окъснеем по пътя.
Бимба, аз не къпах Стефи след Пентаксима, ама защото забравих да питам може или не, после звънях на личната тя ми каза че може при Пентаксим да се къпе.

# 238
хи бомба е Стефи Мини,сега остава и аз да се престраша да сложа късия ръкав,че и ние сме с дълъг още,тук там някое голо краче се подава Grinning

# 239
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
VJG да това са софийски телефони на НОИ. Моят работодател и държавна институция и естествено е в София, нищо , че аз работя в Габрово, затова ми минават всички неща от там.
Айде като си дойда от изпита, който е по обед, ще драсна.

Общи условия

Активация на акаунт