Какво НЕ ви е харесало на нечия сватба?

• 12 963
  • 346
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм бил на доста малко сватби и нямам голям опит, но определено ми е правило много лошо впечатление водещ-простак. Като се почнат с нетактични шегички за първата брачна нощ, мине се през жартиера и прочие такива откровени простащини.
Точно!
На сватбата за която вече споменах по назад, самият младоженец след нея каза, че не му е харесал диджеят, който в случая беше и водещ. Не знам изобщо как са го избрали, най-вероятно са действали на сляпо. Но си спомням, че този водещ беше невъздържан и говореше глупости и тъпотии само. Всъщност, то водещ и диджей са две отделни неща, но често се изпълняват от един и същи човек на сватбите, особено в България, за да се спестят средства най-често.

# 31
Не ми харесва, ако се създават предпоставки някой да се нарани -  примерно игра с гостите, на която всички тичат да събират предмети. Забавна е, но създава предпоставки някой да падне. Така и беше станало, като тичаха в тоалетните за тоалетна хартия за играта. По време на пандемията пък водещият каза, че в такива работи не вярва, и караше гостите да си прехвърлят рингчета със сламка, като се завират един в друг. Също не обичам простащини. На едната сватба имаше игра за събличане ризата на младоженеца.

На моята лична сватба ме изнервяха децата, които тичаха наоколо, и пак ме беше страх да не паднат. Бяха 2, едното даже не беше поканено. Трябваше аз да се грижа за тях, като танцувам с тях.

Последна редакция: чт, 04 юни 2026, 19:25 от Magrat

# 32
  • София
Винаги най-много ме е дразнело, когато гостите трябва да чакат прекалено много между отделните ритуали/компоненти.
Имаше една сватба, на която след подписването, се прибрахме вкъщи, постояхме няколко ЧАСА и чак тогава се приготвихме и тръгнахме пак към ресторанта. Толкова огромна беше дупката между двете, нямаше църковен брак.

# 33
На мен като цяло игрите са ми досадни, не съм по този тип представления. Тичащите деца също, особено бутащи се в ключови моменти. По едно време имаше мода, освен младоженците да канят и други двойки да режат торта и то ми беше досадно.

# 34
Не ми харесва, ако се създават предпоставки някой да се нарани -  примерно игра с гостите, на която всички тичат да събират предмети. Забавна е, но създава предпоставки някой да падне. Така и беше станало, като тичаха в тоалетните за тоалетна хартия за играта.
Каква е тази игра с тоалетна хартия на сватба? Това ми звучи много странно.

# 35
Без да искам да обидя никого, това ми изглежда като малко излишна тревожност. Предпоставка някой да се нарани може и приборите да бъдат. Все пак възрастни хора, отговарят за себе си. И децата си имат родители, които отговарят за тях.

Сега като се замисля, не си спомням нещо да ми е направило запомнящо се негативно впечатление на нечия сватба. Малко са ми досадни опашките да се снимаш с младоженците и да поднесеш подаръка, но не е болка за умиране. Може би дразнещо ми е само когато има краен час, за който не знаем. Изпадала съм в такава ситуация, тъкмо става купон и гледаш - всичко се събира и те разбутват да си ходиш. Разбирам, че овъртаймът е пари, но все пак ...

От други хора съм чувала оплакване за небалансирано във времето поднасяне на ястията, в смисъл че първо не слагат нищо и гледаш ритуали на празна маса, после всичко идва наведнъж и накрая бързо-бързо се отнася.

# 36
Играта е: събират се 10 човека и имат задача. Първите девет, които донесат червило, продължават напред. Тичат по масите и търсят червило. После да донесат 50 лв. на цяло. Тичат по масите. Да донесат златен пръстен, тичат по масите. Остават 5 човека. Да донесат тоал хартия, тичат в тоалетната и се подхлъзват. Това е играта в общи линии.  На едната сватба останаха двама и кой ще донесе ризата на младоженеца...

Към горния коментар - разбира се, че винаги има риск, но тичането на подпийнали хора в тоалетната, доста го увеличава. Плюс това, цялото внимание е в тях и не остава незабелязано. И може да се съсипе настроението на всички.

На моята сватба много държах да няма пияни хора. Грозно ми е, натоварва ме, даже ме обижда. Затова сватбата беше обедна. Всичко мина културно. После заведохме приятелите си на бар. Възрастните роднини се прибраха. Приятелите ни и на бара се държаха достойно. Бе свестни приятели, какво да ви кажа...

# 37
Замислям се, че на нашата сватба аз и младоженеца лично посрещахме всеки гост, той ни поздравяваше и връчваше подаръка тогава, след което го оставяхме на една масичка отстрани, където събирахме подаръците. Така избегнахме обикалянето по масите, защото изобщо не ни допада.

# 38
Ние също посрещнахме всеки гост, но по онова време това не беше типично. Гостите, които носеха подаръци си ги отнасяха и дори на видеото малко смешно изглежда. Най-близките ми бяха донесли у нас подаръци предните дни. Тъй като бяхме решили да не минаваме по масата, за гостите с пакети беше малко неловко. В един момент братовчедката ми дойде и ми каза съвсем спокойно, без да натрапва мнение и много внимателно, че хората очакват все пак лично внимание, да си кажем с всеки наздраве. След кратко колебание и спор с мъжа ми, все пак минахме за наздравица и се получи добре, хората се зарадваха. Тези, които носеха подаръци, ми ги дадоха тогава, с другите просто се поздравихме.

За напиването, също ми е грозно, но в такъв ден може от половин чаша вино да се замаеш.
Но  напиването в същинския смисъл е грозно не само на сватба.
По ред причини ми харесват повече дневните сватби, но май вече са рядкост.

# 39
Аз не харесвам тъпани, чалга и всякакви такива ритми. Но пък съм напълно склонна да се съобразя с желанието на домакините.
Ако съм поканена извън града, то бих предпочела предварително да знам дали хотелът е платен или е мой ангажимент.
Общо взето нямам особени претенции, няма да развалям нечий щастлив ден Simple Smile

# 40
Съвсем друго е след време да седнеш да правиш списък с всичко, което не ти е харесало на чужда сватба. В крайна сметка сватбата не е услуга, която си закупил и оценяваш като клиент. Това е личен празник, на който някой е избрал да те покани, за да сподели с теб важен момент от живота си. Повечето младоженци влагат огромно количество време, средства и емоции в организацията и често правят най-доброто, на което са способни според бюджета и възможностите си.
Точно услуга е в 90% от случаите. Отиват при "професионални" организатори на сватби, които ги правят по абсолютен калъп. Младоженците се занимават с незначителни подробности и само одобряват каквото ги съветват организаторите.

# 41
Не съм съгласна, че е така. Всички сватби, на които съм била, са били уникални. Имахме една година с морска сватба (малък бар с кетъринг, без възрастни роднини, спане по палатки и къщите в селото). После сватба на поляна - цялата организация от младоженците и приятели, с много старание и вкус. Имаше и сватба на туристическо корабче. Пак всичко измислено и нагласено от младоженците. Нашата беше обедна, бях си изплела на една кука букета и украсата. Накрая кумувахме на сватба в тесен семеен и веган ресторант.

Била съм и на сватби с агенции, но пак всичко си опира до вкуса на младоженците.

Приходи ми се на сватба, хаха.

# 42
Краят на септември месец масата ни беше на течение точно до вратата, която познайте, че постоянно беше отворена. Беше много ветровито и дъждовно, вдигнах температура на масата и си тръгнах. Въобще не беше помислено за комфорта на гостите.

На друга сватба часовникът чукна 12 през нощта и от хубава музика всичко се обърна на мазна чалга и сръбско.

На нашата сватба изрично отказахме простотията с жартиера, мъжът ми тактично си го извади от джоба на сакото и го хвърли към ергените. Не мога да си представя да бърка под полата ми пред погледа на родителите и бабите и дядовците ни. Винаги този ритуал го наблюдавам с погнуса.

# 43
Не съм съгласна, че е така. Всички сватби, на които съм била, са били уникални. Имахме една година с морска сватба (малък бар с кетъринг, без възрастни роднини, спане по палатки и къщите в селото). После сватба на поляна - цялата организация от младоженците и приятели, с много старание и вкус. Имаше и сватба на туристическо корабче. Пак всичко измислено и нагласено от младоженците. Нашата беше обедна, бях си изплела на една кука букета и украсата. Накрая кумувахме на сватба в тесен семеен и веган ресторант.
Имаш късмет, че е имало разнообразие. Само Вайбър сватба остава да се проведе. Аз съм бил на 3-4 от агенции и то в един регион - 99% еднотипни. Слушаш водещия на поредната сватба да се вживява, а си чувал същия репертоар няколко пъти.

# 44
  • София
От моя опит има няколко неща, които не са били ОК на сватбите, на които съм ходила

1. Дрескод. Първо, защото е задължаващо. Второ  - не всеки се харесва облечен в дрехи в определения цвят. Трето - ако няма налични дрехи във въпросния цвят, трябва да се похарчи една сериозна сума, за да се облече в обявения в поканата цвят. Ако цялото семейство ще ходи, то тогава цифрата става доста сериозна. Като се добави и сумата за подарък.....

2. Затворено помещение, в което не се пуши. Била съм на такава сватба - от 120 човека, в един момент вътре бяхме останали 20-тина, разпръснати по няколко човека на всяка маса. Цялата сватба се беше пренесла отвън. Пушеха си, говориха си и влизаха само, когато ги извикат за танца на младоженеца и другите ритуали.

3. Сватба на място, на което има предишна и следваща сватба. Много бързо се претупва всичко, за да може да се освободи помещението за следващата сватба. Бях на такава сватба - всичко събраха в 3 часа и ни изпратиха да си ходим.

4. Неподходяща музика. Случвало се е младоженците да искат една музика, но гостите да искат друга. Резултата - на дансинга се поклащаха само младоженците, които се чудеха кого да придърпват, за да танцува. Дансингът си беше празен почти през цялото време. Накрая се сетиха да кажат на диждея да смени музиката, но беше късно - повечето вече си бяха тръгнали.

Последна редакция: пн, 08 юни 2026, 16:16 от Lady Cassiopeia Duval

Общи условия

Активация на акаунт