Личен асистент

• 756
  • 8
  •   1
Отговори
Искам да попитам какво е нужно за личен асистент на баба на 88 години .Трудноподвижна и дали може да е някой от семейството?

# 1
  • София
Може, тук е обяснено - https://bg-mam.ma/t/1640949

# 2
Благодаря .Само не разбрах ако е без ТЕЛК а само заради възрастта?

# 3
Ако няма ТЕЛК, отивате в общината, отдел "Социални дейности" или подобен, и питате за социален асистент. Мисля, че беше по 2 часа на ден.

# 4
А може ли да бъде човек от семейството ?Извинявам се но да знам дали изобщо да питам.

# 5
А може ли да бъде човек от семейството ?Извинявам се но да знам дали изобщо да питам.

Може, дядо ми е асистент на баба ми.

# 6

А тя трябвали да ходи до там ,защото е трудно да иде до общината.

# 7

А тя трябвали да ходи до там ,защото е трудно да иде до общината.

Не, доколкото знам само той ходи. Вече дали за самото регистриране се е наложило да отиде в началото - не съм сигурна, но предполагам че може да станат нещата с нотариално заверено пълномощно.

# 8
Има различни програми от общината- и за хора С ТЕЛК и за хора БЕЗ ТЕЛК. Зависи от потребностите на жената - се определя на колко часа да бъде соц. асистент, какви длъжности да изпълнява (дали има нужда от смяна на памперси,  дали може да се самообслужва и тн.) Подават се документи в общината (медицинско от личен лекар или специалисти, ако има такива,ТЕЛК (ако има), формуляри заявление,декларация. Идва комисия на адрес, провежда се консултация, попълва се анкета и така се определя.

Общи условия

Активация на акаунт