Страсти – ясли и градини в София, кампания 2026/2027 - Тема 2

• 10 407
  • 236
  •   2
Отговори
# 225
  • София
Може да, издава се за задна дата, но е задължително с преглед, т.е създава се и амбулаторен лист

# 226
Трябваше по-рано да се сетя да питам тук, че тъкмо заключиха системата, но поне ще знам за друг път.

Като има свободни места от хроничните, водят ли се към редовните? На миналото класиране ги обединиха с общите, но сега на следващите как е?

# 227
  • София
Местата за деца с хронични заболявания могат да се заемат само от деца с ХЗ, но не и от деца по общи критерии. На първото текущо класиране прехвърлиха част от незаетите ХЗ места към общите места, т.е. изцяло смениха статута на тези места, така че за прехвърлените места да кандидатстват деца по общия ред. Всички места, които към момента са свободни в колонката за ХЗ, са предназначени само за децата с ХЗ (ТЕЛК решения излизат през цялата година) и не могат да се заемат от деца, които нямат минимум 50% ТЕЛК.

# 228
Ясно. Благодаря много за пояснението.

# 229
Здравейте, получих съобщение, че детето ми е прието в ясла, която не искам да посещава - останала е по грешка в желанията. Бихте ли ме посъветвали какво мога да направя? 2024 набор е - това може ли да окаже влияние за приема в градина догодина? Ако не го запиша, възможно ли е да загубим допълнителната точка за следващата година (в момента посещава частна ясла)?

# 230
Точката от ясла се дава за градината.
Най-лошото е, че губите правото на компенсация.

# 231
  • София
Точката няма да загубите. Ако е прието по настоящ адрес ще загубите компенсациите, ако не е прието по настоящ адрес няма да ги загубите. Заявете отказа в яслата през следващата седмица. Няма влияние за класиранията за следващата година. И си сложете подсещане за всеки петък да проверявате дали няма някое място отворено за да не се класира.

# 232
Не е всеки петък, а през петък до края на ноември.

# 233
  • София
Да, все забравям че е през седмица, ама моя римайндър си беше за всяка седмица, случвало ми се е в петък в 15:00 да се появи място, някое дете се е отписали и си следях стриктно. Достатъчно е едно желание, по настоящ адрес.

# 234
До 16 ч са записванията. След това може да се появи място. В 17:00 заключват системата.

# 235
И по- рано се появяват от 16ч, има много фактори. Най- малкото записването в някой градини е до 14ч, особено в петък.

# 236
Да, възможно е и по-рано да се появяват. Явно зависи от работния ден на всяка градина. Но официално записването е до 16:00 ч и е най-добре да се провери тогава финално за свободни места.

Общи условия

Активация на акаунт