Питки - Грахам
продукти - 1кг брашно, 25 гр мая, 10 гр оцет, 20 гр олио, 10 гр сол, 700 мл вода
Маята се разтваря в хладна вода и се замесва тесто с останалите продукти до средно меко тесто. Тестото престоява 20 мин, след което се формира на питки, които втасват около 30-40 мин. Питките се пекат 35-40 мин. при температура 230 градуса. При замесване на тестото могат да се прибавят подправки като брашно от чесън, чубрица, кимион, кориандър, семе от слънчоглед, лен или др.
Царевични питки
продукти - 1 кг царевични брашно, 20 гр мая, 20 гр олио, 10 гр сол, 550-600 мл вода
Маята се разтваря в хладна вода и се замесва тесто с останалите продукти до средно меко тесто. Тестото престоява 20 мин, след което се премесва. След още 5 мин се формират малки питки, които втасват по около 30 мин. средно меко тесто. Тестото престоява 20 мин, след което се формира на питки, които втасват около 30-40 мин. Питките се пекат 35-40 мин. при температура 230 градуса. При замесване на тестото могат да се прибавят подправки като брашно от чесън, чубрица, кимион, кориандър, семе от слъчоглед, лен или др.
Когато си взема нещата на д-р Гайдурков при мен няма да забравя да ги споделя
![Hug](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_36.gif)
![Hug](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_36.gif)
![Hug](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_36.gif)
pipy, предлагам ти да си починеш от черешите до 1ви както правя и аз и от 1ви на 15 дни без издънки
![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)
Stеfаnia, от 1 ви си на линия, нали?