Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №38

• 30 214
  • 539
  •   1
Отговори
# 90
Rockstar, смъкване на тазовото дъно води до такива усещания. Пролапс.

# 91
Рок, преди време някаква плазма май ти беше излязла. Провери я пак.

Последна редакция: чт, 25 юни 2026, 21:24 от mariat

# 92
  • тук-там
В тази възраст първо симптомите трябва да се отнесат към хормоналните промени. С ХЗТ нещата рязко се променят. С добавки почти никак.

# 93
  • Русе
Да попитам слънцето, лятото влияят ли на либидото? След като през зимата бях ударила дъното, сега нещата изведнъж се оправиха като с магическа пръчка. Да знам дали е само временен ефект за през лятото.

# 94
Да си пила някакви добавки?

# 95
  • Русе
Никакви нови добавки не съм пила. Освен магнезий друго не пия. Просто кръвното ми се нормализира от топлото и се чувствам много енергична и апетитът ми намаля и съответно количеството храна, което поглъщам.

# 96
  • Бургас
Кръвното обикновено се влошава от топлото и като цяло през лятото. Нещо друго има. Може нормализирането на кръвното да е последствие от друго промяна, а не пълвопричина.

# 97
разбира се, че слънцето влияе на либидото... Малко дрехи, малко храна, виталност, море....  увеличен тестостерон....  Вижте какво става в слънчевите страни, то бебета, то хора  с усмивки, то модерни лелки  - слънцето е удоволствие и любов.

# 98
  • София
Мързи ме да пиша...

# 99
  • Бургас
На мен явно не ми влияе така слънцето, по нито една точка нямам подобрение Smiley
Умората, която чувствам е смазваща. Не знам дали от ИР или от предменопауза или от друго, но нямам сили за нищо, а дома ми има нужда от основно почистване. Постоянно съм в едно такова състояние на полузаспалост. Тази година даже нямам и желание да отида на почивка на море. Tired Face Искам да си лежа в къщи и никой да не ме занимава с нищо. Подтисната съм. Качих още килограми. Добре, че работя от в къщи, иначе не знам как бих се справила. Weary

# 100
Здравейте,не знам дали въпросът ми е в правилната тема,за което се извинявам ако не е.
На 51г съм бях с медна спирала почти 7 г,вчер ми я извадиха и гинеколога ми твърди,че няма нужда от нова тъй като съм в предмено,с нередовен цикъл,но все още идва от време на време.
Трябва ли дс поискам второ мнение и да настоявам все пал да сложа спирала до истинска менопауза и за мое спокойствие?
Бих била благодарна за съветите ви.

# 101
51 години си е съвсем в пременопауза, мои познати даже нямат цикъл на 50г. Вие си преценете, аз не бих си сложила спирала.

# 102
  • София
Пременото е супер подъл период по отношение на секс със свършване вътре. Чиста руска рулетка. Пет пъти може да не улучи, ама шестия може да се падне някоя здрава яйцеклетка...

# 103
  • тук-там
Читава яйцеклетка на 51 … хм … не бих заложила аз лично.

# 104
И аз. Цикълът на тази възраст е имитационен, без овулация ....

Общи условия

Активация на акаунт