Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №38

• 12 013
  • 197
  •   2
Отговори
# 180
  • гр. София
Вие ми се свят от два дни. Преди час ми дойде... Офффф

# 181
  • София
На мен ми се вие свят веднага след като ми дойде. На 1.07 трябваше да свърша някои неща и едвам вървях по улиците. А пък ескалаторите - ужас.

# 182
да си жена е трудно в този безобразен свят.....това е Sad

# 183
  • Варна
Така е, обаче жените мрън мрън, това ме боли, утре съм недоволна, ама повече живеем от мъжете. Надживяваме ги и издържаме на болка много повече. Нека не звучи феминистко, но в днешно време те са май по - слабия пол.

# 184
Световъртежи около цикъла имам от няколко години. В последно време не са толкова ужасни, но най-после си вкарах витамин Д в норма и може и от това да е. Аз си вземам вертигохил при нужда, правя си някакво електролитно прахче и си консумирам кока кола и шоколад, които определено ме тонизират.

# 185
  • Варна
Ей, благодаря за идеята за Вертигохил, ще пробвам!

# 186
  • тук-там
Ние коментираме статистически как стоят нещата, а всеки си преценява дали и как ще се пази. Факт е, че процентът на забременели след 50 г е нищожен.
Относно цикъла, определено е много по-добре, откакто ме остави - няма ПМС и няма ограничения. В момента съм на ХЗТ и без цикъл. Никакви странични ефекти, няма и помен от горещите вълни. Енергия за трима. Да видим …
Да питам при кой лекар отиде да ти изпиши ХЗТ. В нашия град не изписват никъде.
Аз се лекувам при д-р Стаменов от много години. Но според мен в Сф има много специалисти, към които може да се обърнете.

# 187
Минавам да отчета, че ми дойде на 105-тия ден. Вече тъкмо взе да ми харесва да нямам цикъл.
Интересно, че това голямо забавяне беше придружено с адски горещи вълни в началото, които сега преди да ми дойде, напълно изчезнаха. Между другото и миналата година беше по същия начин - страшни горещи вълни точно март, април и после отшумяха почти за година. Thinking

# 188
  • София
И аз бях така по време на паузата. Умрях от жега посред зима.

# 189
И аз съм в такава дълга пауза за първи път. 78ми ден. Така добре физически и психически не съм се чувствала за по дълго от две седмици, от години. Честно.
Ако сега ми дойде, да очаквам ли потоп или си е най-обикновен цикъл след толкова време? На 48 ставам след малко 🤣

# 190
  • Русе
На мен пък ми дойде 215-ия ден. Мислех, че съм приключила завинаги с цикъла. Съвсем нормален цикъл си ми дойде. През тези 215 дни без цикъл се чувствах постоянно тревожна без кой знае каква причина и вечно с горещи вълни. Около 2 седмици преди да ми дойде, нещата коренно се промениха. Спряха топлите вълни, спя прекрасно, пълна съм с енергия. Сега да видим до кога ще продължи това състояние. Дано да е по-дълго.

# 191
При мен след 3 месеца Примолут нор сега този месец не съм взимала и не ми идва все още. От два дни има някакво поцапване по-тъмно и това е. Не зная дали трябваше да спра хапчетата, а гърдите ми ще се пукнат от напрежение.

# 192
  • София
И аз съм в такава дълга пауза за първи път. 78ми ден. Така добре физически и психически не съм се чувствала за по дълго от две седмици, от години. Честно.
Ако сега ми дойде, да очаквам ли потоп или си е най-обикновен цикъл след толкова време? На 48 ставам след малко 🤣
Не мога да ти кажа. На мен по принцип ми беше потоп първия ден, две години преди паузата. След това, малко понамаля. Ама малко.

# 193
SinioNebe, нормален цикъл ми беше.

# 194
Да не се се похвали човек 😁
дойде ми! Естествено съм на почивка. Законът на Мърфи винаги работи. Аз не мога да разбера, като ще закъснява почти 3 месеца, що не изчака още 3-4 дни 🤣🤣

Последна редакция: пт, 17 юли 2026, 10:56 от SinioNebe

Общи условия

Активация на акаунт