Аз мириша

• 874
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте!

Пиша тук, защото вече не знам към кого да се обърна и се надявам някой да е минал през нещо подобно или да ми даде съвет.

Аз съм мъж на 26 години и от много време имам проблем с неприятна миризма, която явно се усеща от околните. Самият аз почти никога не я усещам, но реакциите на хората говорят достатъчно. Постоянно усещам как хората странят от мен, получавам намеци от рода на “май е време за баня”, а когато се кача в нечия кола, почти веднага се отварят прозорците. Ако вляза в затворено помещение, често виждам как хората започват да се оглеждат, да коментират или да си покриват носа. Дори избягвам да ходя на заведения, защото постоянно имам чувството, че ме гледат и обсъждат заради миризмата.

Това, което ме обърква най-много, е че хигиената ми е на много високо ниво. Къпя се по 2–3 пъти на ден, а понякога дори по 4–5 пъти. Всеки ден съм с чисти дрехи. Буквално бих казал, че хигиената ми е 10/10, но въпреки това реакциите на хората не се променят.

Чувал съм коментари, че миризмата е като на кисело зеле, развалени яйца или нещо кисело. Посетих кожен лекар, но ми каза, че нямам кожен проблем.

Честно казано, това вече започва да ми съсипва живота. Избягвам социални контакти, чувствам се много неудобно и психически ми идва в повече.

Ако някой е имал подобен проблем или има идея какви изследвания да направя, при какъв специалист да отида или какво може да е причината, ще съм изключително благодарен за всеки съвет. Вече наистина не знам какво да правя.

Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да прочетат и да помогнат.

# 1
Каква ти е диетата?
Пиеш ли, пушиш ли?
Най-важното - ползваш ли дезодорант?

# 2
  • София
Не кожен лекар, а си пуснете хормони по-скоро.

# 3
Не пия и не пуша.
Храня се здравословно и спортувам активно.
Ползвам дезодорант, но проблема не е в изпотяването.
Каква ти е диетата?
Пиеш ли, пушиш ли?
Най-важното - ползваш ли дезодорант?

# 4
Щитовидната жлеза непременно провери.

# 5
С какво се храниш?
Някакви добавки пиеш ли?
Урината ти мирише ли на нещо необичайно?
Замислял ли си се за варианта просто да си въобразяваш, че миришеш, и да приписваш на себе си действия и реакции, които изобщо нямат връзка с теб?
Сигурно имаш близки, приятели – попитай ги и ги помоли да са искрени с теб. Ако отрекат, че миришеш, значи всичко е в главата ти.

# 6
Ако ядеш чесън, даже вечер, на другия ден кожата ти може да мирише.

# 7
  • София
Понякога, лоша телесна миризма може да бъде симптом на заболяване на стомаха или на черния дроб. Консултация с гастроентеролог може да е полезна.

# 8
Трябва да разбереш от къде идва точно лошата миризма. Един вариант е да е от устата. В този случай може да имаш проблем със зъбите , УНГ или стомашен проблем, който не усещаш силно. Друг вариант е дори да се къпеш и переш, обувките ти да миришат, това ми е правило впечатление при някои хора. Един мой познат така мирише всеки път като влезе в колата и ми стана ясно, че е от дрехите му. Когато съхнат бавно се вмирисват на много неприятен аромат - като на вкиснато. Не се шашкай, ще намериш проблема и ще се променят нещата. Спокойно почвай да изключваш един по един вариантите и най-вече ако имаш близък човек - попитай директно, това ще е доста по-лесен вариант.

# 9
Ако си переш и сменяш редовно дрехи, обувки и чаршафи, миризмата остава да е или от потта или от устата. Пусни си чернодробни изследвания както са ти казали, мини на гастроентеролог, пий повече вода и намали храните съдържащи сяра.

# 10
Посещавам зъболекар редовно нямам проблем със зъбите, също така и на УНГ ходих казаха ми, че също нямам проблем и на гастроентеролог ходих имах рефлукс който вече го няма, но по езика забелязвам, че има бели налепи които чистя редовно с четка за език, но пак се появяват. Относто дрехите
Трябва да разбереш от къде идва точно лошата миризма. Един вариант е да е от устата. В този случай може да имаш проблем със зъбите , УНГ или стомашен проблем, който не усещаш силно. Друг вариант е дори да се къпеш и переш, обувките ти да миришат, това ми е правило впечатление при някои хора. Един мой познат така мирише всеки път като влезе в колата и ми стана ясно, че е от дрехите му. Когато съхнат бавно се вмирисват на много неприятен аромат - като на вкиснато. Не се шашкай, ще намериш проблема и ще се променят нещата. Спокойно почвай да изключваш един по един вариантите и най-вече ако имаш близък човек - попитай директно, това ще е доста по-лесен вариант.
те си миришат на омекотител.

# 11
Съчувствам ти. Тази миризма се отделя сякаш от цялото тяло. Преди много години познавах такъв човек - излиза от банята, слага парфюм, дезодорант, облича чисти дрехи и пак мирише. Това е една много особена, тежка миризма, сякаш цялата кожа я произвежда. Не са нито краката, нито устата, нито дрехите. Той се обливаше буквално в парфюм за да я тушира, което не оправяше положението. Той също имаше много добра хигиена.
Допускам, че е нещо на кожата или потните жлези, въпреки, че няма пот.
Бързо справяне с проблема ти пожелавам.
А дали наистина не си въобразяваш? Някой  по-долу пише да се допиташ до най-близките си и те ще ти кажат дали изобщо имаш основание за тревога.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 16:52 от Di Soleil

# 12
Според мен нещо не метаболизира добре и се отлагат разни съединения които организма се опитва да изхвърли с потта. Или има проблем с обмяната или хормоните, който трябва да се оправи, или с храната бърка нещо (или и двете).

# 13
Усещала съм специфична телесна миризма от някои хора и за мен това не е пот.
Може да е скрито заболяване, не знам.
Наистина попитай близките хора, не се срамувай,все има с кого да споделиш.
Сещам се да препоръчам хлорофреш за вътрешен прием е. Чела съм, че помага.
Също някакво пречистване на токсини, евентуално.
Но най напред попитай близките, наистина може да се филмираш излишно.

# 14
И аз мисля, че е някакво заболяване. Може би някакво хронично възпаление, което е нелекувано правилно.
Другият вариант е от прием на лекарства, добавки някакви, дори от някакъв определен вид храна.
Ако езикът е обложен, може да е стомашен проблем и от там и някаква миризма.
Въобще пълни изследвания се пускат - кръв и урина, освен стандартните кръвни, пуснете и хормони.
Помислете добре какво приемате като течности, храна и добавки.

Общи условия

Активация на акаунт