Пиша тук, защото вече не знам към кого да се обърна и се надявам някой да е минал през нещо подобно или да ми даде съвет.
Аз съм мъж на 26 години и от много време имам проблем с неприятна миризма, която явно се усеща от околните. Самият аз почти никога не я усещам, но реакциите на хората говорят достатъчно. Постоянно усещам как хората странят от мен, получавам намеци от рода на “май е време за баня”, а когато се кача в нечия кола, почти веднага се отварят прозорците. Ако вляза в затворено помещение, често виждам как хората започват да се оглеждат, да коментират или да си покриват носа. Дори избягвам да ходя на заведения, защото постоянно имам чувството, че ме гледат и обсъждат заради миризмата.
Това, което ме обърква най-много, е че хигиената ми е на много високо ниво. Къпя се по 2–3 пъти на ден, а понякога дори по 4–5 пъти. Всеки ден съм с чисти дрехи. Буквално бих казал, че хигиената ми е 10/10, но въпреки това реакциите на хората не се променят.
Чувал съм коментари, че миризмата е като на кисело зеле, развалени яйца или нещо кисело. Посетих кожен лекар, но ми каза, че нямам кожен проблем.
Честно казано, това вече започва да ми съсипва живота. Избягвам социални контакти, чувствам се много неудобно и психически ми идва в повече.
Ако някой е имал подобен проблем или има идея какви изследвания да направя, при какъв специалист да отида или какво може да е причината, ще съм изключително благодарен за всеки съвет. Вече наистина не знам какво да правя.
Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да прочетат и да помогнат.