Нашите цветя - тема 32

• 11 336
  • 405
  •   1
Отговори
# 390
  • In transit
Диорела, според мен, ако това е газания, нямаше да е изсъхнало. тя се гледа сравнително лесно. Не знаех, че са едно семейство с гербера.

# 391
На мен изсъхналите ми изглеждат като газании. А и те се продават по-масово, герберите са рядкост.
Ако не е на слънце, ако е преовлажнена и/или прекалено наторена, и газанията може да загине така.

# 392
Може да е нападение от акари или някакви мушици. Понякога купените от магазин цветя идват заразени, а в горещината и акарите, и мушичките изпиват соковете на растението напълно и могат да му видят сметката за дни.

И едни градински сладури от мен, които не се плашат от летните горещини и цъфтят по това време.

# 393
  • Бургас
Олеее,Кити, обожавам лилиуми!
Моля те, показвай ни ги по-често!

Един корен, две различни съцветия!

# 394
Преди 2-3 години ми бяха подарили гербер в саксия. Скъса се да цъфти цяло лято. После май си замина

# 395
Kazz, и аз започнах много да ги харесвам откакто са в градината. Преди - откъснати и във ваза, купени в цветарския магазин - независимо, че са красиви, ми изглеждаха като изкуствени, а в градината стоят като истински ориенталски принцеси. Ще се оглеждам и за други разновидности наесен.

# 396
явно лилиумите са на периоди, моите отдавна прецъфтяха

# 397
Явно тези са различни. И миналата година, и сега, цъфтят през лятото. Белите ми лилиуми цъфтяха в началото на юни и отдавна прецъфтяха. Освен това белите се размножават много, а тези засега не искат.

# 398

Утре сигурно ще отвори цвета, нямам търпение.
Жалко,  че трае много кратко цъфтежа,  ден- два...

# 399
  • Бургас
Пипи, ще чакаме да ни го покажеш в цялата си прелест!

# 400
Че как, Карз! Ако не споделя с вас, с кой друг? Тук са ценителите на тези красоти!❤️

# 401
Тази сутрин ме изненада. Пих си кафето в неговата компания.
Цял ден искам да публикувам, ама заради някакви непонятни за мен и много тъпи правила/аз не съм флуудър!/ не мога да публикувам, понеже последното мнение е мое. Дрън-дрън.

И вечерта, тъжна гледка.

Не искам да показвам сега как изглежда.
Абе, утре ше си пия кафето сама и те така те.

# 402
А “веднъж на 100 години” ли цъфти Simple Smile?

# 403
Слава богу,  не, Мариета. 😀И миналата година по това време пак цъфтя.

# 404
  • Бургас
Голяма красота е Пипи!

Общи условия

Активация на акаунт