Ето вече май дойде,ОКТОМВРИйското дете,ще каже момиче ли е то или момче!!!

• 13 715
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Момичета успокоихте ме малко за размерите, доктора все казва, че доста добре си хапва бебето вчера беше 250гр. Този лекар е дето ходя на частно при него страшно много неша ми казва за бебето. А тази която е по касата нищо не казва. Даже за последните прегледи не ми даде и листа в който описва нещата които е правила.

Карина, много неприятна случка, дано намериш някой познат с фирма да те осигурява. Поне да нямаш грижи после с майчинството. Успех ти желая.

# 91
Карина мила не се предавай току така   supermama
Първо нямат право да те уволнят по време на бременност. Може да стане само при фалит на цялата фирма.
Второ имаш право да даваш болничен на бившия си работодател 75 дена след напускане, ако не си започнала работа на друго място. Единствено не съм сигурна 75 работни или 75 календарни. 
Трето, утре се свържи с инспекция по труда за безплатна правна консултация. Те ще ти кажат какво да правиш и ще видиш, че дори нямаш нужда да търсиш нова работа.
Ако уволнението е вече факт, болничния ще ти реши проблема, защото хем ще вземаш пари от НОИ, хем ти текат здравни осигуровки. А парите за майчинството ще ти се смятат на база осигуровките от преди да излезеш в болничен. Лошото е, че прекъсне ли болничния се смята на друга база, но не съм толкова компетентна да обясня.

Главна инспеция по труда обаче са:

http://git.mlsp.government.bg/
priemna-git@mlsp.government.bg   - център за информация и услуги
ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН 02/986 18 88
ТЕЛЕФОН ЗА КОНСУЛТАЦИИ
02/988 49 24
от 9.00 до 17.30 часа

Горещо те моля да не оставяш нещата така  newsm17 и да  smile3508 fight накараш да си плати "шефа", който си позволява да причини подобни главоболия на бременна и лоялна служителка.

# 92
Момичета, позволявам си да копирам нещо много важно

Цитат
СТАНОВИЩЕ на  ИА “Главна инспекция по труда”:

Бременните и майките с деца до 3 годишна възраст се ползват със специална закрила при уволнение в изрично посочените в закона случаи, когато се прекратява трудовия договор поради:-   закриване на част от предприятието или съкращаване на щата;
-   при намаляване на обема на работата;
-   при липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата;
-   при промяна на изискванията за изпълнение на длъжността, ако работникът или служителят не отговоря на тях;
-   при дисциплинарно уволнение.

Работничка или служителка, която ползва отпуск поради бременност и раждане, може да бъде уволнена само при закриване на цялото предприятие.
Когато работодателят реши да прекрати трудовия договор на бременна работничка или служителка на някое от основанията, посочени в разпоредбата на чл. 333 от Кодекса на труда, той е длъжен преди да пристъпи към уволнението да поиска и да получи разрешение от инспекцията по труда за прекратяването на трудовото правоотношение.

В случай, че работодателят прекрати трудовия договор на ползващата се със закрила работничка или служителка без предварителното разрешение на инспекцията по труда, при оспорване на заповедта по съдебен ред, съдът ще я възстанови на работа, без да разглежда спора по същество.

Виждате, че дори да закрие щата/ нейната длъжност, Карина пак е защитена от закона. Сигурна съм, че шефа няма разрешение от инспекция по труда - те не биха дали за това, че той е изгубил 1 клиент.

Последна редакция: ср, 09 май 2007, 23:28 от dobra

# 93
Здравейте, момичета-писателки! Едва ви смогнах, ама всичко прочетох! Поздрави на всички от Пловдив, аз тъкмо се завърнах.

Ходихме на преглед, на 4Д, казаха - момчеnewsm44; не знам колко ще е вярно, ама аз съм много доволна. Таткото свиква с мисълта. Също ми казват, че съм по-късна седмица; тези блейки в Лондон не знам какво гледаха и мериха.

Оженихме братовчеда; ще пусна снимки на шаферката Мариана по-късно; беше много сладка.

Карина - не можеш ли да се обадиш директно на клиента, също, като вариант. То на него сега кой му върши работата? Също мисля, че трябва да използваш всяка законова възможност - не може да е легално да те уволнят бременна! Шефът ти знае ли?

# 94
Здравейте моми4ета,айде и аз да се запиша в новата тема да не ме забравите,аз нали  не пиша 4есто,но пък ви 4ета всеки ден.
Да кажа и аз 4е от края на този месец и аз оставам без работа,затваряме фирмата ,но това е  широка тема,тук неща та в страната са много зле от гледна то4ка с рекламите и няма как слагаме кепенците.Измислила съм две нови работи да отварям друга фирма с друга дейност но сега съм в процес на изследвания на пазара.Хи хи.Как обяснявам се едно съм ...мале мале.Абе с две думи да е жив и здрав мъж ми ,4е да ни храни.Аз ще помагам след като бебата навърши поне една годинка.
За газовете на същия хал съм като някои от вас,срамота,един път ме 4у детето(баткото)и голям смях падна,вика ама ти какво направи? Никога не беше ме 4увал.
Меги и силвърароу ,с килцата сме долу горе на едно ниво,аз съм 7,3 кг до в4ера ,водих баткото на лекар 4е е малко болен и там се възползвах от кантара.Но да сме живи и здрави викам аз,килата после се свалят бързо,поне аз така бях с първото въпреки 4е бях с 23 кг. отгоре(е тогава бях и на 20 години де).Ве4ер по4ти не мога да ям,яде ми се оба4е така тежко ми става,не мога да спя цяла но .
Още ми се вие свят отвреме на време,но тук при нас са страшни жеги.цял ден се крия в къщи с вентилатора едва ли не заврян в мен.Ина4е бебата раздава ритници най много сутрин и ве4ер.
Нямам търпение ве4е пак да отивам на лекар да видя колко е пораснало мъни4ето.Тук в нашата клиника бил развален апарата 3Д,е 4акам да го оправят та да си видя и аз наследни4ката.
На мен краката ми се подуват когато съм много време права или седнала и ми висят краката.Ина4е с първата бременност много ми се надуваха.
Ивон,браво 4е сте намерили ваксината,големи препятствия имаше ти ,дано това да е последното.Ами това е моми4ета от мен ,да пиете по един сок и от мамите дето сме в 4ужбина на бременнското парти .Оставяйте със здраве.До скоро писане. Hug Laughing

# 95
Takaaa Ивон, викаш в СУ и стопанско управление? Бре, бре да му се невиди, гледай откъде ще изскочи newsm12 . И кой курс си мило? А аз си мислех, че съм единствената бременна във факултета.... Абе светът е малък.
Аз съм 2 ри курс с английски, 1-ва група. Я разкривай бързо ти коя си? Бе от много време се каня да те питам, ма все си викам- "еее шанса да сме в един университет, камо ли в една специалност е нищожен", ама ей го на....

# 96
Нали съм си ранобудна та да ви кажа добро утро първа!
Ей големи сме бърборани, за два дена цели 5 страници БРАВО!
Аз съм вече +6 кила и да ви кажа натежават ми, а като вляза в магазина награбвам някви дрехи който изглеждам много големи, иии ОПА те не ми стават. Няма да ви кажа как излизам от съблекалнята като напикано мушкато.

# 97
Добро утро
Карина съжалявам че това ти се е случило и се надявам да намериш начин да оправиш нещата  Hug
Мими и аз съм така с дрехите, въпреки че килограмите са +4-5 вече съм 85 кг и изглеждам ужасно, добре че съм по-висока и се замазва положението, абсолютно нищо не ми става, XL размер едва ми става  Sad
За ученето аз карам последен семестър на магистратурата и живот и здраве юни ще свърша семестриално но дипломирането ми е през октомври точно около термина и ако имам късмет ще успея да се дипломирам преди да родя, но здраве да е - като не октомври ще се мъча за януари.
Аз май вече не приличам на преяла  Mr. Green защото срещам едни познати и те направо ми честитиха като ме видяха, та се зарадвах . А най големия майтап беше че една колежка ме оприличи на барбарон  hahaha hahaha hahaha

# 98
Голям смях падна като четох изповедите ви относно газовете... Joy
Е, аз също ще се похваля с подобни "излияния"  Embarassed Обаче е най-вече сутрин като стана.
За краката и подуването - просто ми се насъбра малко повечко тези дни, та може и от това да е. Ще се опитам да използвам всеки свободен момент да ги вдигам на бюрото  Shocked (как прозвуча!)  Rolling Eyes
На преглед ходим и ние на 4 седмици горе-долу. И всеки път според ехографа съм по-напред, отколкото по моите изчисления. Това ме навежда на мисълта, че сигурно ще е момченце Simple SmileSimple Smile  newsm78
Килограмите са ми около +5, ама и аз все още приличам на тумбаланка повече, отколкото на бременна.  Ама засега се справям с дрехите. Майче за по-удобни обувки трябва да помисля... newsm78

# 99
  • София
polly1234 - Ама този свят е наистина малък! Joy Аз съм 3 курс с немски език, даже трябваше да съм 4, но бях на академичен обмен по Еразъм за 2 семестъра в Германия иначе сега щях да завършвам. Но пък пак си е голямо съвпадение и това, че сме в една специалност, то и аз не мислях, че има друго бременно момиче във факултета... Mr. Green Значи ще се виждаме по-често, много се радвам да знаеш...Simple Smile)))))))))))))))))))

# 100
И аз щях да пиша за газовете: положението е пръцкащо   Embarassed без значение от храната   hahaha hahaha hahaha за сега се контролирам и крия успешно дано поне да успявам да се сдържам и да не се излагам  Embarassed
А за прегледите : 4 седмици и дано не ми се налага по-често за сега защото всичко е ОК
Хайде чао за сега  Hug

# 101
  • София
Момичета, забравих да ви кажа. Днес ми е последният ден на работа и ми е малко кофти.  Tired Аз там съм на граждански договор, във фирмата на майка ми се осигурявам, така че е все едно дали ще работя или не. Но много изпити ми сложиха сега за май, юни ми е редовната сесия, тези шофьорски курсове, другите ми курсове и просто няма да мога да с нищо да се справя и предупредих, че след 11 май няма да работя. Ще мога да се върна, ако реша през юли, по нататък също след като бебка се роди, не е проблем. Ще мога и малко работа да свърша от вкъщи, по следващата ни публкация. И хем ще ми стане по-леко......хем ми е толкова мъчно, защото и работата си харесвам, и колегите, всичко..... Cry Cry Cry Чудя се сега дали да почерпя, но все пак не напускам окончателно, пък и нито шофьорската книжка съм си взела още, нито за бременност върви да черпя, особено както следва и амнио-то утре, не трябва да дърпам дявола за опашката.......вие как мислите?

Но гледам от хубавата страна, че ще имам и повече време за вас! Simple Smile За училище за радотели, за разходки, няма само предд компютъра да седя..... Hug

# 102
Добро утро момичета и бебоци   bouquet

Мерси за отговорите на всички. Все пак и аз да си кажа, на мен месечно ми се събират горе долу 2 прегледа  Peace Нямам търпение да дойде следващия - утре вечер, за да разбера всичко ли е ОК  Crazy Пък и да споделя тук приятни новини  Laughing
На мен само анцузите малко ми утесняха, но е поносимо....Лошото е че почвам да огладнявам много често, и ако не хапна нещо направо ми става много зле... eat

Лек и усмихнат ден ви желая  smile3525

# 103
Ивон и аз чакам с нетърпение момента, в който ще си остана в къщи, да си организирам нещата. Верно малко кофти е последния ден, независимо дали напускаш или не, но пък така ще ти е по-спокойно, и ще си по-свободна.... Peace
Няма лошо да се почерпите, че напускаш, но да черпиш за другите 2 неща е малко рано. Като се роди бебето прати им една торта да те уважат и тъй....това в случай, че си доволна от колегите си  Grinning

# 104
Привет тумбаланки. СЛЪНЧЕВ ДЕН. Аз се мъча да чета за изпит но нещо не се получава.От сутринта ме тормозят някакви леки болки ниско долу но се надявам да не е сериозно.Къде ходите в Пловдив на 3д и колко парички е?Толкоз от мен връшам се към микробиологията

Общи условия

Активация на акаунт