Майско слънце вън пече, ДЕКЕМВРИЙЧЕ във коремчето расте!

• 14 593
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
Май се очертава и аз да съм от тези, на които им е добре докато ядат- спра ли и в устата ми става едно... За сега отслабвам, защото  Sick, но после си наваксвам със сигурност- от опит. За жалост тръгвам от страшни килограми- 12 над теглото ми като отидох да раждам дъщеря ми. Явно има и такива породи- нещо се сбърква и си остава една голяма свинщина.

# 106
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА , незнам от къде да започна, днес бях на доктор вече да ме зачислят и какво се оказа направо съм в паника. Първо ме прегледаха с ехограф и в началото докторката каза че май са две, в последствие каза че едното със сигурност е добре има сърдечна дейност, но другото не могат да разберат какво е тъй като не се чува нищо. Най вероятно става въпрос за " синдром на изчезващият близнак" , направо съм в паника. Иначе всичко било нормално в 8 г.с. съм - терминът ми е 15.12.. Трябва да отида след 10 дни и тогава щяло да е ясно дали е едно или две бебета аз дотогава незнам как ще издържа, а пък и нямаме в рода си близнаци нито аз нито мъжът ми. Изобщо не съм подготвена за такъв вариант. Ако някой знае нещо за този синдром нека пише тъй като аз търсих, но нищо не открих.   

# 107
  • Пловдив
Благодаря ти, СЛЪНЧО !    bouquet

# 108
Здравейте момичета  bouquet
Премествам се при вас от януарските майчета, защото погрешно съм си определила термина  Embarassed
Според книгата на Лоранс Перну термина ми е на 2-ри януари, но според календара на БГ Мама и ехографа - 27-ми декември. И ето ме при вас.
Малко информация за мен - на 34год. съм. Имам дъщеря, която скоро ще стане на 6 годинки. Това ми е втора успешна за сега бременност. На 8-ми май видях ембриончето на ехограф - 4.6 мм, плодно сакче 15 мм. и  пулсации. Усещането е неописуемо, но вие вече го знаете предполагам.
Много е хубаво, че ви има, защото бременноста освен, че е невероятно изживяване, тя носи и много въпроси, отговорите, на които можем да намерим тук.
Добре дошла, Амадис!!!!
Ние сме почти връстнички, аз съм малко по-дъртичка - 35, обаче също имам син, който ще стане на 6 г. ноември.   bouquet

# 109
Здравеите мили мами!И моиат термин е на 27 декември като на теб Амадис.Ще имам 2-ро бебе. Peaceна бъдещите мами успех!

# 110
Здравейте,момичета!Тази седмица в работата ми гръмна главата и едвам наваксвам с четенето тук.Добре дошли на новите мами Hug!Ита,поздравления за сватбата,нека това бъде един незабравим,щастлив ден за теб и половинката ти ,и после да разказваш и да видим снимки!
  За килограмите,какво да ви кажа-ужасявам се от мисълта,че ще стана хипопотам,свикнала съм да си поддържам едни и същи килограми.Засега всъщност не съм качила и си нося старите дрехи,като изключим прилепналите дънки с ниска талия.Но надебеляването е неизбежно.Най кофти е появата на целулита,от който нито с диети,нито с упражнения има отърване. noНа сестра ми през бремеността и се  появи,майка ми също има и предполагам,че и при мен ще е така.Въпреки това съм си намислила много сладки модели на дрешки за бременни,щото тия по магазините са хем скъпи,хем грозни,ще си купя платове и бегом при шивачката на мама LaughingИначе апетит нямам много,но си хапвам нормално.Най странното е,че обожавам шоколадови неща,и си мислех,че като забременея ще нагъвам нонстоп шоколад,а всъщност сега дори при мисълта за сладко ми става гадно,а хапна  ли- SickЯм само кисели и солени неща.

# 111
  • Sofia
Мамчета, да питам.... това Но-шпа как го пиете. На мен доки ми каза да го пиа само ако ме заболи. Ма аз не мога да определиа кога ме боли достатъчно - то е нещо като лек спазъм и продължава 2-3 секунди. нужно ли е да го пия в този случай?
А и днес усещам нещо странно много ниско, направо отдолу - може ли да е нещо като контракции? Или пък си внушавам.... newsm78
Как се усеща контракцията?

# 112
Розита,за изчезващия близнак гледах преди време един филм,мисля че беше по National geografic,та това било сравнително често,в началото да има два ембриона,от които обаче да се запази само единия.Моята кума например и при двете и бременности е било така,едното бебче не е имало сърдечна дейност.Това естествено не значи,че задължително и при теб ще е така пожелавам ти и двете да са ок!Но тя природата си знае най добре,така че каквото е писано,това ще стане.Ти само бъди спокойна,не се притеснявай,всичко ще се нареди.Стискам ти палци! newsm10

# 113
И мен ме плашат килограмите - тръгвам от доста над нормата. Предната бременност наддадох 10 кг. и сега се надявам да не ги надвиша много. Това, което ме притесни обаче, е че коремните ми мускули се отпуснаха и още началото на втория месец имам коремче /а до скоро правих по 200 коремни преси/, нараснаха паласките и се увеличи целулита осезаемо. Иначе килограмите не са мърдали - то остава от сега да започна да качвам.
По отношение на тези безболезнени контракции - аз ги получавам още от 5г.с. Сега пия Но-Шпа преди пътуване с кола, защото тогава ме стягат - т.е. 2 пъти на ден - като отивам на работа и като се връщам.

# 114
  • София
Розита, на мен ми казаха същото - синдром на изчезващия близнак, но кой знае и те какво са гледали. От какво се притесняваш, как ще се справите с две бебета ли?
Дани добре е обяснила, точно по нешънъл джиографик беше - в утробата - близнаци, тризнаци, четиризнаци. Казаха че това със синдрома на изчезващия близнак е често срещано - дължало се на незряла плацента или някакви аномалии. Ако едното не се развива матката си го поглъща и не се налага нищо допълнително да се прави.

Шантал, според мен пий Но-шпа, ако наистина те боли. Не знам дали толкова рано може да се получи контракция.

Някоя от вас мисли ли да ходи на фетална няколко пъти? То като се разчете човек и почва да се чуди - четох, че 10-12-та седмица се гледало за спина бифида. С първото не са ме гледали, тогава ходих само на фетална ехогардиография.

# 115
С първото изобщо не са ми правили фетални морфологии или там както се казва,ако някоя мама ми обясни за какво става дума-ще съм и много благодарна  bouquet,поне за второто да знам.Аз живея в малък град и най-вероятно нашата болница няма обурудване.Също бих ви била благодарна ако ми кажете къде се извършват въпросните прегледи и колко се заплаща.
Извинявам се за невежеството си. Embarassed

# 116
  • София
А, ти пък - що да е невежество. Фетална морфология е просто да се огледат добре органите на бебчето - сърце, бъбреци, стомахче, не знам и аз точно кои неща се гледат, но общо взето               се проверява дали всичко е наред. Влез в Майки - бъдещи и настоящи - в библиотеката и ще видиш.
Повечето мами в София ходят в МЦ Фемина, но там си се плаща. Аз ходих в Клиниката към Детската педиатрия, където преглеждаше д-р Спасов с направление, но не съм сигурна, че още работи с касата. И той работи в МЦ Фемина. Предполагам, че ако акушер гинеколога е добър в прегледа с ехограф би трябвало да може да провери тези неща.
Не знам повече.

# 117
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА , незнам от къде да започна, днес бях на доктор вече да ме зачислят и какво се оказа направо съм в паника. Първо ме прегледаха с ехограф и в началото докторката каза че май са две, в последствие каза че едното със сигурност е добре има сърдечна дейност, но другото не могат да разберат какво е тъй като не се чува нищо. Най вероятно става въпрос за " синдром на изчезващият близнак" , направо съм в паника. Иначе всичко било нормално в 8 г.с. съм - терминът ми е 15.12.. Трябва да отида след 10 дни и тогава щяло да е ясно дали е едно или две бебета аз дотогава незнам как ще издържа, а пък и нямаме в рода си близнаци нито аз нито мъжът ми. Изобщо не съм подготвена за такъв вариант. Ако някой знае нещо за този синдром нека пише тъй като аз търсих, но нищо не открих.   

Това е често срещано явление. И при мен май се получава същото. В понеделник ще знам със сигурност. Така или иначе, ако единият близнак не оцелява, най-вероятно зародишът е бил увреден, така че не си заслужава да се съжалява. На други, ако е здрав, това с нищо не вреди!

# 118
  • София
В 13-тата седмица се мери нухалната гънка (май така се казваше newsm78), която дава някакви сведения за евентуално наличие на сендрома на Даун. След това се прави БХС - това са кръвни изследвания, показващи вероятността за наличие на някои малформации, но те не са много точни и често могат да изплашат майката излишно. Едновременно с тях се  прави много обстоен преглед на УЗ, за да се види точната възраст на плода, опитните ехографисти могат да кажат с голям процент точност при този преглед, дали бебето има увреждания или не. Препоръчвам ви д-р Мазнейкова за такъв преглед - правила съм си труда да наблюдавам и съм забелязала, че независимо от резултатите при БХС, нейните прогнози винаги се потвърждават. Ако БХС дава висок риск или пък сте над 35 г. е хубаво да ви се направи амниоцентеза - най-добре в 16-18 седмица - тя дава 100% отговор на въпроса има ли Даун детето или не. Към 20 седмица може да направите фетална ехокардиография на плода - за евентуални проблеми със сърцето и кръвоносната система, прави се на много малко места и е платена, преди 3 г. струваше 50 лв., сега не знам. Препоръчвам ви я, защото е важно, има някои увреждания, които изискват наличие на специализиран екип от неонатолози - кардиолози, което може да се окаже животоспасяващо за бебето. С две думи това е. Поне сега се сещам само това. Simple Smile

# 119
zdraveite pak!niamam t6rpenie da sedna pred monitora i da razglegdam .molia vi za pomost!tova celodnevno gadene napravo me ubiva.to kato 4e ne e to4no gadene a niakakva tegest v stomaha-postoianna.siakash s6m kusala na gladno mas. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт