Юнски книжен клуб - 2026

• 1 682
  • 36
  •   2
Отговори

Книга на месец май:
"Писмата" на Вирджиния Еванс -> https://dox.abv.bg/download?id=d2fc70d044&code=1# - Линк за сваляне, код 747314

# 1
  • в сърцето на един мъж...
Благодарности за темата, Инфи! Вече замириса на море Simple Smile и повече време за книги!
Отзивите за тази за сега са добри.

# 2
Тъкмо ми пристигна от Озон.
Ще я прочета и споделя отзиви.
Благодаря.

# 3
  • Карлово
Благодаря за новата тема.  Книгата я свалих и започнах между другите, с които съм се захванала. Много лесна за четене. Тъкмо си мислех, че за другата нямам сърце да я чета пак и да я преживявам.

# 4
Благодаря за темата, Инфи!
Аз съм на последната 1/3 от книгата. Чела съм и друг път епистоларна литература (сюжетът се развива чрез писане на писма), но ми е било тегаво, докато този път писмата са кратки и се чете доста бързо. Чрез писмата разбираш историята на главната героиня Сибил и тези на близките й. Много ми харесва това,  че благодарение на някои писма до писатели, дори увеличих списъка си с книги за четене. Smiley
Заслужава си книгата, определено.

# 5
И аз благодаря за темата!

Четох "Писмата" преди няколко месеца, така че спомените ми не са съвсем пресни. И аз не търся епистоларна проза по принцип и не знаех дали ще ми допадне книгата; не тръгнах с големи очаквания.

Книгата разглежда някои доста тежки теми като остаряване, самота, и загуба. Има тъга, но има и доза хумор и оптимизъм. Не по стил (защото Бакман не пише епистоларни романи), но нещо в настроението в романа и героинята ми напомни точно за книгите на Бакман. Бих казала, че е доста човечна книга.

# 6
Благодаря за темата! Благодаря и за споделянето на книгата! Със сигурност ще я прочета (само не знам дали ще се класирам да е този месец).

# 7
Някой нещо за следващия? Simple Smile

# 8
С риск да откажа някои хора - "Лятото на страха" на Дан Симънс.

# 9
Аз предлагам Мозайка от убийства на Антъни Хоровиц.
Въпреки това бих чела и тази на Дан Симънс, ако тя е с повече гласове.

# 10
Аз не знам какво ми се чете, обаче съм вече до половината на "Писмата" и за сега ми харесват. Обичам да пиша писма и ми създава усещането за нещо познато, близко. А и така човек може да открие много за този, които разказва. Надявам се чувството за приятна книга да остане до края.

# 11
Ликът е изтекъл, може ли някой да ми изпрати "Писмата"  на  aladin_2014@abv.bg  . Благодаря предварително Heart

# 12
Дочетох книгата и честно казано ми хареса. Може би защото обичам да пиша писма и този начин на общуване ми е близък. Да премериш всяка дума, за да опишеш всичко, което те вълнува. И наистина, писмата те представят в съвсем друга светлина пред останалите.
Интересен образ създават на Сибил - майка, жена, съпруга, работеща жена. И постепенно ни разкриват колко е било трудно в онези времена да съчетаваш всички тези образи и да бъде всичко както е според обществените нагласи. Как понякога можеш да загубиш себе си, в опитите да се докажеш. Или да загубиш нещо, което ти е много скъпо. С напредването на писмата, образът на Сибил постепенно добива очертания и пред нас се разкрива жена, която е била посветена на работата си, защото винаги се е чувствала недостатъчна и само там е успявала да добие усещането за цялостност. Понякога бремето на една тайна или на дребен детайл от живота ти, може да бъде смазващо.
Хареса ми книгата и ме накара да се позамисля за доста неща.

# 13
  • Карлово
Ликът е изтекъл, може ли някой да ми изпрати "Писмата"  на  aladin_2014@abv.bg  . Благодаря предварително Heart
Изпратих ти я.
Приятно четене.

# 14
  • София
Прочетох и аз книгата. Хареса ми като цяло, но някак ме натъжи с това какво остава след нас - кашони хартия (писма или тефтери), върху които има преживяванията и живота на човек, но след време нищо от това няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт