Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 96

• 4 562
  • 140
  •   1
Отговори
# 90
Въпрос към мамите,които са в началото на 9месец: наблюдавате ли промяна в движенията на бебето -тоест до края на 8 месец сутрин и вечер примерно да е по-активно,през деня също да има движения(някои по-слаби, други по-силни) и в началото на 9ти да са станали по скоро като опъване,разтягане и да не се усещат така силно като внезапно изритване.
Нормално е, много им е тясно вече.

# 91
Здравейте,
Може ли да ми кажете, ако сте имали гъбички и сърбеж какво сте използвали?
Докторката ми изписа само крем Миковаг и нищо друго, но имам доста засилен сърбеж, въпреки че се мажа с този крем.
На теста ми илезна Кандида.

# 92
На мен за Кандида ми изписаха вагинални глобули Макмирор, по спомен АГ ми каза от 13г.с. да го започна, защото преди 12та не препоръчва гъбично лечение 🤷‍♀️ Мисля че една седмица ги слагах и изчезнаха.

# 93
Здравейте къде и при кой бихте ме посъветвали да се запиша за проследяване на бременност и 4-то секцио?

# 94
Здравейте къде и при кой бихте ме посъветвали да се запиша за проследяване на бременност и 4-то секцио?
Ехаа, 4-то секцио, не го ли дават много опасно, даже след второто? 🙄🙄
Не съм била секцио и то 4-то, но аз се следях при Данаил Илиев в Надежда.

# 95
Не беше планувана бременност, но при преглед за установяване ми казаха, че няма проблем да бъде износена. Имам деца на 17, 7 и 6г и е минало достатъчно време според лекаря. Предните ми 2 раждания и проследяването преди това бяха в Надежда.  Мина доста време и съм позабравила вече, а и нямах планове за нова бременност...

# 96
Въпрос към мамите,които са в началото на 9месец: наблюдавате ли промяна в движенията на бебето -тоест до края на 8 месец сутрин и вечер примерно да е по-активно,през деня също да има движения(някои по-слаби, други по-силни) и в началото на 9ти да са станали по скоро като опъване,разтягане и да не се усещат така силно като внезапно изритване.

Точно така усещам и аз , внезапно ме сритва само ако си сложа нещо на корема или си държа телефона в ръката и на корема.

# 97
Не беше планувана бременност, но при преглед за установяване ми казаха, че няма проблем да бъде износена. Имам деца на 17, 7 и 6г и е минало достатъчно време според лекаря. Предните ми 2 раждания и проследяването преди това бяха в Надежда.  Мина доста време и съм позабравила вече, а и нямах планове за нова бременност...
Пожелавам късмет и безпроблемно раждане.

# 98
  • София
Имам позната с 4 секцио и всичко беше наред. Лека бременност!

# 99
Пожелавам успех също! Да е леко раждането и бременността! 🙏

Макмирор също ми изписаха и на мен в края на 8-ми месец някъде беше. Казаха ми и да не ям много захар и плодове по принцип, но аз така или иначе бях на режим по други причини.

# 100
Здравейте мами колко тежат вашите бебчета в 29 гс?

# 101
Здравейте мами колко тежат вашите бебчета в 29 гс?
В 29 гс (миналата седмица) беше 1470гр.

# 102
Моето беше 1600 гр.

# 103
Момичета, след уриниране забелязвам, че бельото е мокро. Не усещам изтичане, нито болки, миризма и т.н. Забелязах го от 2-3 дни, преди това не съм обръщала внимание. Отделно ходя през 10 минути в тоалетната, пия по 3-4 литра вода, просто съм много жадна от жегата. Последно бях на преглед пред 10 дни, околоплодните бяха в норма, но сега се притесних да не би това да е някакво изтичане заедно с урината. Много се притеснявам, но не знам дали не е излишно. Някой имал ли е подобен случай, да пиша ли на АГ?

# 104
zvezdichka2820 и аз съм така, постоянно ми е мокро бельото, ползвам ежедневни превръзки, че иначе требва на ден по 5 пъти да сменям гащи. И аз се притеснявах да не изтичат води, но ме прегледаха и казаха, че са си добре и ако изтичат води то ще е по-скоро обилно течение, което няма да можем да спрем дори да се опитаме да се стискаме както при уринирането, например.

Общи условия

Активация на акаунт