Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 96

• 4 444
  • 140
  •   1
Отговори
# 135
Моята например не покрива следене на бременност, съответно не успях да мина нито един преглед, чрез нея. Но покрива пакет "Раждане" и то само част, мисля тази, която се води избор на екип.
Информация за какво използваш допълнителната си здравна застраховка, по принцип не би трябвало да достига до работодателя изобщо.

# 136
Говорих с застрахователната фирма и казаха, че в пакета ми е включено проследяване на бременност и раждане. Като за проследяването мога да си приложа фактурата за майчиното здравеопазване по Нзок, феталните и момичето каза да пробвам да сложа и пренаталниятест, обаче за него не е сигурна дали го покрива. Реално каза, да приложа всичко каквото имам.

# 137
момичето каза да пробвам да сложа и пренаталниятест, обаче за него не е сигурна дали го покрива.
Ами това е малко хлъзгаво, защото не са малко пари и всеки трябва да си направи сметката и да знае, че вероятно няма да бъде изплатен пренаталният тест. Щом не ти го е казала със сигурност..
При мен той не влезе в пакета и дори не съм си правила труда да искам документи и да им ги изпращам.

# 138
Нямам личен опит с бременност и като цяло с допълнително здравно, но доколкото съм запозната, има компании (като например Generali), които имат определени лекари и/или центрове и болници, с които работят - съответно може да не изплатят дадена фактура/бележка постфактум. Също е важно какъв е пакетът, защото високият пакет на "Булстрад" поемаше около 2000 лв. за операция и май толкова за раждане, а ниският пакет поема много малко или нищо. Някои застрахователи май изплащат постфактум, докато при други трябва се действа с предварителна организация и уговорка.

Последна редакция: пн, 13 юли 2026, 18:38 от anmasu

# 139
В почти всеки пакет има и вариант със записване при лекари, които работят със застрахователя без да се плаща и вариант възстановяване на разходи, при който плащате и после ви се връщат парите.

При втория вариант обикновено има лимити. Например преглед при АГ приемат да е да кажем до 50 евро и ако заплатите 70, ще ви възстановят само 50.

Но може конкретно за следене на бременност да е по-различно.

# 140
Пренатеста, ако е назначен от лекар и има амбулаторен лист, който посочва, че има предписание да се направи - тогава мисля, че може да се покрие.

Общи условия

Активация на акаунт