Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 96

• 6 134
  • 190
  •   2
Отговори
# 180
Аз не виждам черта, но наистина вземете друг тест, за този доста е писано. Или пуснете кръвен.

# 181
И аз не виждам черта.

# 182
Не виждам черта и аз.

# 183
Има тема за тестове за бременност/бледи черти

https://m.bg-mamma.com/?topic=1756722.1125

Там също е многократно писано, че Престо е в 99% сигурно недостоверен. Конкретно на този тест с много въображение може да се види доста бледа изпарителна чертичка/сива.

# 184
Здравейте, искам да попитам при Вас кога се видя ембриона, защото бях на преглед в 6+1г.с.(сряда) и още не се виждаше нищо? Симптоми на бременна вече нямам никакви, освен болка като при цикъл  и то от време на време. Имах болки в гърдите, но вече не.Прогестерона на 10 дни закъснение ми беше 83,17, а днес на 19 дни закъснение е 68,76. ЧХГ на 10-ти ден беше 1882, сега не си пуснах ново.По време на забременяването съм била с много висок TSH 4,86, защото нямам щитовидна жлеза и не знам дали е нямало да ми закъснее и да съм имала късна овулация. Не си я следях, защото през фертилните дни правехме опити пред ден или два.Имам насрочен повторен преглед за след 7 дни, но  всеки ден в неведение ме сриват психически.Доктора нищо не ми обясни.

# 185
  • София
Ако лекарят, при когото сте ходила не ви е обяснявал - сменете го. Има страшно много избор от лекари, по-подкрепящи и държащи да информират пациентите си.
Сак видял ли се е в 6 седмица? Ако се е видял плоден сак с жълтъчно мехурче, то е нормално за седмицата - някой друг ден по-късно вече се вижда и ембрион. След 7 дни е вероятно да видите и сърдечна дейност ако всичко е наред.
Има някои редки случаи с анатомични осбености на матката и трудно се намира и сака.

Идвам и с информация за бременните, които се подготвят за второто най-важно нещо след раждането - кърменето Relaxed

От 1 до 7 август е Световната седмица на кърменето и различни организации правят събития.
Ла Лече Лига отново ще проведе няколко срещи в различни градове.
За тези, които не знаят - ЛЛЛ е международна организация, съставена от доброволци-консултанти по кърмене. Срещите винаги са безплатни и няма реклама на продукти. Сложила съм и линкове към фейсбук събитията, а това е линк към публикацията на страницата на ЛЛЛ =AZaCQypgGDlLKwH3wgTdil9Qu82sLpSWnLY1E4wg8scfqeeMT1ATiWFgLdmVJ3c … __tn__=%2CO%2CP-R
📅 Банкя
"Често задавани въпроси за кърменето" - среща с ЛЛЛ София, водещ Рина Господинова - ЛЛ лидер, IBCLC консултант и акушерка
7 август (петък), 16:00 ч. , Допълнително ще уточним локацията.  https://fb.me/e/8flhqVB8X
📅 Бургас
"Бебешко кафе с Ла Лече Лига" - Среща с ЛЛЛ Бургас
1 август (събота), 16:30 ч., Морската градина.     https://fb.me/e/8qMZ3F4Aj
📅 Сливен
"Често задавани въпроси за кърменето" - среща с ЛЛЛ Сливен
1 август(събота), 10:00ч., Розариум Градска градина Сливен     https://fb.me/e/82MJfQATU
📅 София
"Подготовка и първи стъпки в кърменето"
1 август (събота) 10:30ч. , парк "Военна академия", близо до Голямата беседка.  https://fb.me/e/7PoGkJxQN

"Вашите въпроси за кърменето"
5 август (сряда), 16:00 ч., парк "Възраждане"    https://fb.me/e/4UmaNZckN

"Преодоляване на често срещани трудности в кърменето" - водещ Десислава Пеева ЛЛ лидер и IBCLC консултант
8 август(събота), 10:00ч., парк"Борисовата градина" до алеите между езерото с лилиите и площадката със Слончето. https://fb.me/e/bWvQAcbRj

Давам идея да следите и страницата на Национална асоциация подкрепа за кърмене - те имат консултанти и в други градове, може да имат среща във вашето населено място. Някои IBCLC консултанти също ще имат онлайн лекции, уебинари... въобще-следващите седмици ще има много неща за кърмене.

# 186
Здравейте, искам да попитам при Вас кога се видя ембриона, защото бях на преглед в 6+1г.с.(сряда) и още не се виждаше нищо? Симптоми на бременна вече нямам никакви, освен болка като при цикъл  и то от време на време. Имах болки в гърдите, но вече не.Прогестерона на 10 дни закъснение ми беше 83,17, а днес на 19 дни закъснение е 68,76. ЧХГ на 10-ти ден беше 1882, сега не си пуснах ново.По време на забременяването съм била с много висок TSH 4,86, защото нямам щитовидна жлеза и не знам дали е нямало да ми закъснее и да съм имала късна овулация. Не си я следях, защото през фертилните дни правехме опити пред ден или два.Имам насрочен повторен преглед за след 7 дни, но  всеки ден в неведение ме сриват психически.Доктора нищо не ми обясни.
Не е хубаво, че прогестерона спада. Реално от него зависи поддържането на бременността в ранните седмици. Моя спадаше и бях на максимални дози Утрогестан до 4-ти месец. Ако се е видял поне сак моето мнение е да се свържете с АГ и да му споделите за прогестерона, за да ви изпише прием на такъв.

# 187
Не плашете момичето, прогестерона варира и е нормално -+20 единици. Предполагам, че единиците са в nmol. Ако разликата е повече, тогава да се притесняваш. Прогестерона е напълно в норма. Не чакайте и отидете при друг лекар. Възможно е апаратурата да не е била много добра или да сте имали късна овулация и за това да не се вижда.

# 188
Не плашете момичето, прогестерона варира и е нормално -+20 единици. Предполагам, че единиците са в nmol. Ако разликата е повече, тогава да се притесняваш. Прогестерона е напълно в норма. Не чакайте и отидете при друг лекар. Възможно е апаратурата да не е била много добра или да сте имали късна овулация и за това да не се вижда.
Като човек загубил бременност заради намаляващ прогестерон и ненавременно взимане на мерки не бих казала, че е нормално. При втората ми бременност също бяха на ръба да я загубя отново заради прогестерона, тогава обаче се хвана навреме и започнах Утрогестан, при третата ми бременност не съм и чакала, директно пуснах изследвания само с теста за бременност, резултата отново беше намаляващ прогестерон, започнах Утрогестан веднага. Та не мисля, че консултация с АГ по този въпрос ще е излишна.

# 189
И мен веднъж ме обвиниха в наплашване, защото споделих за прогестерона. Точно в 6+2г.с за малко да загубя бременността си заради спадащ прогестерон (около 63-4nmol) и се наложиха максимални дози Утрогестан и лежане до 16г.с при мен. Иначе в 6+0г.с се видя сак с ембрион и пулс при мен - последното пускано ЧХГ е било 10дни по-рано 3619. Така че аз също не бих подценявала нивата на прогестерон в ранна бременност. Гаранция дали ще се получи или не проблем няма, но е хубаво да се има в предвид. Не искаме да плашим никого.

Аз бих пуснала още едно ЧХГ, за да се види дали е нарастнало и бих отишла колкото мога по-бързо на друг лекар, още едно око да види и да си даде мнението и за прогестерона.

# 190
Абсолютно не целя да плаша някой. Ако някой тогава ме беше ,,наплашил” така, може би щях да си спестя два пъти лежането по болници за задържане, спонтанни аборти, кюретаж и т.н. Просто казвам, че не е за подценяване и че е хубаво да се обърне внимание.

Общи условия

Активация на акаунт