Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 96

• 6 464
  • 200
  •   1
Отговори
# 195
Всяка бременност е различна. Има жени, които даже не си изследват прогестерон и изкарват нормална бременност, кой знае те с какви нива са. Аз просто се включих към yonsiii1917, защото също съм си патила, а не да наплашим някого, а да се има в предвид, и че е хубаво да се проследи и обсъди с лекар все пак. Може и никакъв проблем да не направи прогестеронът.

# 196
  • София
Разрешена ли е солната стая

# 197
Разрешена ли е солната стая

Разбира се. На мен страхотно ми се отрази на перманентно запушения нос през бременността.

# 198
  • София
Да, по време на бременност набъбват лигавиците и има повече секрети,  въздухът в солната стая може да ви помогне с втечняване на секретите и лек противовъзпалителен ефект върху дихателните пътища. Но същото може да се случи и от промивки с физиологичен разтвор.

За прогестерона - не са ниски стойностите, но честно казано и употребата на прогестерон не е с напълно доказан положителен ефект. при някои помага, при други не. Може би в началото, когато се разчита на прогестерона от жълтото тяло има идея, около 12 седмица тази функция я поема плацентата...
При кървене, например, няма особени доказателства, че помага, по-скоро е за всеки случай и да се успокои бременната, че се прави нещо.
Ако сакът е без ембрион, прогестеронът няма да помогне, защото той подготвя ендометриума за имплантацията-прави "почвата" по-податлива, подпомага имплантирането.

# 199
В 25 седмица съм, напоследъл имам усещането, че коремът ми горе е по-твърд/стегнат при вървене (стоене в изправено положение). Когато стоя седнала или лежа, коремът е мекичък, но като стана усещам, че горе става по-твърд. И не, не е т.нар. Бракстън хикс, тъй като не е мигновено, а имам чувството, че е постоянно. Иначе нямам болки, нямам стягания, но ми се струва странно. Споделих на АГ, той ми каза, че било нормално матката да е по-стегната в изправено положение и да не се тревожа, защото пия Диаспорал, но все пак.. при някоя от вас да има подобно усещане?

# 200
  • София
Щом лекарят е казал, че всичко е наред, значи е.
Моята логика е, че като се изправим, заради тежестта и земното притегляне матката се опъва (долната част опъва горната)и фундусът-дъното/горната част на матката е по-опънат и съответно се усеща по-твърд. Може би зависи и от предлежанието и позицията на плода, от тонуса на мускула, позата.

Общи условия

Активация на акаунт