За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 14 119
  • 637
  •   2
Отговори
# 615
Напротив, аз говоря точно за нужда, тъй като за мен и за някои други смисълът на един подарък е да влезе в употреба, а не просто да трупаме вещи, които не са ни необходими. Радвам се, че при вас изненадите работят, но всяко семейство има различен подход.

# 616
Плюшените играчки ще влязат в употреба, няма да е ненужна вещ

# 617
При моят син хит са всякакви тубички, чашата за вода да маха и слага капака, едни чашки, които се нареждат като кула и една кула с две топчета, които пускаш, както и рингове за нареждане пак. Най-голямата играчка е дистанционното, обаче. 😂

# 618
Момичета, имам няколко чудения и нужда от съвет на база опита ви:

1) Бебе на около годинка - за зимата цял топъл космонавт или яке и долнище за сняг като отделни части?

2) Триколката хубава и необходима вещ ли е след количката ( ще е на год и половина пролетта, когато евентуално ще я ползва)? Чета разнопосочни мнения и затова питам?

3) Да ми препоръчате фотограф за cake smash в София + сладкарница за подходяща за бебето торта, че първото рд наближава?

4) Триъгълникът на Пиклер кога влиза в употреба (на каква възраст)?

Съставям списъците с подаръците за рд-то и Коледа и искам да се ориентирам какво действително ще ни трябва, че бабите и дядовците чакат и питат 😁

# 619
Момичета, имам няколко чудения и нужда от съвет на база опита ви:

1) Бебе на около годинка - за зимата цял топъл космонавт или яке и долнище за сняг като отделни части?

2) Триколката хубава и необходима вещ ли е след количката ( ще е на год и половина пролетта, когато евентуално ще я ползва)? Чета разнопосочни мнения и затова питам?

3) Да ми препоръчате фотограф за cake smash в София + сладкарница за подходяща за бебето торта, че първото рд наближава?

4) Триъгълникът на Пиклер кога влиза в употреба (на каква възраст)?

Съставям списъците с подаръците за рд-то и Коледа и искам да се ориентирам какво действително ще ни трябва, че бабите и дядовците чакат и питат 😁

1) Цял космонавт.
2) Триколката преди дни я подарих на една друга майка, така и не ни влезе в употреба. Пък и става само да отидеш до детската площадка,не е за дълъг път.
4) Детето ми е годинка и постоянно си играе с него, обича да се катери и го намирам за полезно.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2026, 14:07 от Smile_ :)

# 620
1. Моето не обича целите - на годинката вече си вървеше стабилно самостоятелно и се дразнеше на всяко нещо, което го ограничава.

2. Триколка му взехме на 9-10м, защото отказа количката. Предпочита я в пъти пред нея, обаче отказва да си държи краката вдигнати, педалите не може да върти, отпуска и постоянно си "търка" пръстите по земята. Ако евентуално му се доспи - не е никак удобно, въпреки че нашата може да наклониш облегалката За разходка в зоологическата, до парка (ако преди това сме отишли с кола до там) и някакви близки разстояния е удобно, но и за мен не е най-удобното за по-дълъг път.

4. В края на 8-ми месец го записах на КиндиРу и още тогава започна да се катери на пиклера там - първо с помощ, после на по-ниското, на рампата (пързалката) на 12м вече му беше омръзнал, сега на 15м се катери по всичко вкъщи, мести си столове и се качва прав по тях да си взима неща, та си упражнява катеренето и без пиклера. За вкъщи обмислях да поръчам от Wooden Magic, защото постоянно ми излизаха, но след като взех от тях сгъваема кула, която се клати ужасно много за моите представи за стабилност, детето си я сгъва и разгъва само на 14м, два пъти пада от нея и веднъж си защипа пръстите, защото успя мн лесно да я сгъне сам, то се отказах от тях Joy

Та събирам и аз препоръки за пиклер, от който сте доволни и е стабилен Joy

# 621
1 - Ако е повече в количката, защото ходиш далеч - чувалчето на количката с яке, за сега ще взема две отделни неща, не едно цяло, не винаги ще се мокри (надявам се)

2 - За мен са супер ненужни, ужасни за управление и с нулева проходимос, ужасен багажник. Количката си ми е достатъчна, а винаги прибирайки се има някакъв пазар/пратка. За колата взех един травълър, дето е супер компактен и него го ползвам, че не ми се вдига балиосът.

3 - Съжалявам, не мога.

4 - Никога, ненужна и огромна вещ, заемаща доста място. Катери се по нас, дивана, но най-вече всеки ден е по площадките, там има достатъчно. По кафетата има също такива заградени кътчета с дори по-големи препятствия. Това вкъщи омръзва за отрицателно време, пробвахме. Предпочитам вкъщи да е отворено да тича, по-лесно е за прибиране като няма и пиклер. (аз вечер прибирам всичко детско от хола, включително и килимчетата.

# 622
Момичета, помощ 😃
Предстои ни пътуване в Гърция с бебето и не ми се иска да помъкна от тук всичките пюрета и негови храни. АМ със сигурност неговото го няма там, но питанката ми е дали има разнообразие на бебешки пюрета и в кои магазини ги продават.

# 623
Момичета, помощ 😃
Предстои ни пътуване в Гърция с бебето и не ми се иска да помъкна от тук всичките пюрета и негови храни. АМ със сигурност неговото го няма там, но питанката ми е дали има разнообразие на бебешки пюрета и в кои магазини ги продават.
Аз като пътувах до 1г и малко си пътувах с кашонче пюрета, дори и да сме при баба. В Италия като ходихме ,уж там имало... еми добре че взех, щото щеше да е на паста без зъби Grinning Вземи смело, не се знае къде/какво е, също там може и в курорта да са по-скъпи. Взимай смело, няма да ги мъкнеш ти, а колата.

# 624
За дрехите зимата - ако ще се вози в кола (като излизаме)  ще взема с 2 части и горнището ще е с цип например. Убих се от зор миналата година да свалям космонавти от вратата до колата и от колата до количка. Ако само си излизаме около блока ще е с космонавт.  Триколка не искаме - имаме основна количка и взехме пролетта лятна (седи в моята кола и е по-лека, по-практична, не виждам смисъл от още 1 нещо).
Пиклер не съм мислила, за момента не мисля да взимаме. Може би към 2г.
Ние не сме правили списъци за подаръци, не са ни и затрупвали - само казах ако се взимат дрешки кой размер да са според това за кой сезон взимат. Имаше по някоя играчка, имаше дрешки (за предстоящия сезон). Повечето роднини дадоха парички.
Ние взехме столче за кола и стойка за баня, обувки и тн.
Необходимото.
Като цяло в комплекса имаме на площадката разни катерещи неща, пързалки, люлки  и ако решим я водим там. Засега не е проявила желание да се катери по нещо освен по пързалката ама нагоре 😀 на 1г стана август .

# 625
Момичета, помощ 😃

Наскоро четох в група във ФБ, че нямало много пюрета в Гърция, така че не разчитайте на това.

Аз така сгреших в Италия пролетта, понеже опитът с Австрия, където има под път и над път ДМ, Билла и тн, си набявах пюрета и памперси без притеснение. Та в Италия със зор намерих Plasmon (нямаше други)  в магазина на гарата, памперси в случайна аптека.

# 626
В Гърция няма много избор. 3 месни пюрета, 3-4 пауча, имс кремове от типа на нашите каши, но на мен ми мязаха на крем с овкусители. Като можехме й давахне наши каши (претеглих си с везна колко горе долу грама ми трябват за необходимата порция каша и ги сложих в зип пликчета. Така взех много различни без да мъкна кутии).
Пюрета бих взела от дома ако ходя пак в Гърция. В ресторантите няма много подходяща храна за бебе, много мазна, пържена, с много сол и други овкусявания. Отказаха ми да ми сварят зеленчуци.
Мляко си носехме, защото е на лечебно 
Аз се подлъгах, че има лидъл наблизо и викам няма проблеми. Обаче лидъл не е като при нас с много пюрета, каши, паучове и снакс. Бях направила грешката да питам в група българи в Гърция и ме насолиха майките българки, които живеят там. Обясняват ми да съм си готвела и да давам плодове (3-4-5 пъти на ден ще яде ябълки и круши туй дете). И ще си мъкна котлон и тенджера в хотел. Да, да. Просто си беше моя вината, че не проучих лидъла там. Иначе има супермаркет Мазутис има малко повече избор.
Взимах йогурт и разни детски бисквити и сутрин ядеше и такова.
Каши и смесвах със сиренце и каквото можех от нашата храна давах. Просто си затварях очите за сладко и солено за няколко дни. .

# 627
  • София
1- Цял космонавт за дете на около годинката за мен е по-удобно.Вече след като махнете памперса - тогава отделно.

2- Триколката за мен е била най-безсмислената вещ евър!
Нито е количка, в която детето да си почине, нито тротинетка,която да кара, нито пък колело, защото е тежка, тромава и неудобна.Не можеш и багаж да си сложиш повечко.Изобщо не ги харесвам.

3- Тук не мога да препоръчам.

4- Имахме бебешки Пиклер, взех го като детето беше на 9-10 месеца някъде и честно казано го ползвахме всичко на всичко две седмици.
Мебелите вкъщи бяха много по-интересни за покоряване.Скрих го и след годинката пак го извадих и отново не провокира интереса му.
Дадох го на приятелка 🙂 И нейното дете не е очаровано .

Може би бих ви сложила в списъка тротинетка (с родителски контрол), вижте Globber.
Баланс колело
Дървено влакче (В ИКЕА имат)
Шейна 🙂

Може би обаче тротинетката и баланс колелото ще влезнат чак около втората годинка.И влакчето дори ...

# 628
За Гърция нога да се включа - по аптеките в курортите пюрета на Хип имаше 4-5 вида и бяха по 4-5 евро.

В супермаркети не съм търсила, предполагам в Лидл и Масутис ще са на по-нормални цени.

# 629
На годинка бебето вече трябва да ходи на гърне, ако ще и да не е махнат памперса. За мен след годинката всякакви дрехи, които не са отделно горнище и долнище, не са практични

Общи условия

Активация на акаунт