За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 14 937
  • 679
  •   2
Отговори
# 675
И моята имаше такъв период, даже няколко, когато започна да се обръща, после като взе да се изправя, после като взе да пълзи и като проходи. Какво помогна - ами нищо, ама мина. Ако са наистина зъби, ибупрофенът върши чудеса обаче. Само не бива да се дава на гладно

# 676
И моят на 7 месеца правеше така - все едно тренираше да става или да върви в съня си, пълзеше от край до край на кошарата заспал, люшкаше се, не му се получаваше и плачеше през половин час. Отшумя леко след като започна да се изправя сам и напълно спря след като се научи да върви, подпирайки се по мебелите - при нас продължи около месец и половина. И после все имаше проблеми със съня докато не проходи напълно - на ок. 11м, но тогава повече се понасяше, защото по 2-3пъти само се будеше

# 677
Момичета, какво да правя. Дъщеря ми е на седем месеца. До преди около седмица спеше доста добре и се будеше един, два пъти през нощта и то само, за да й дам биберона. Рядко с плач. Еее, сега е кошмар - по 20 пъти на нощ ставам, за да й дам биберона и то тя проплаква в сън. Мята се в леглото с едни редки движения на ръцете и краката - от единия край стига до другия. През деня се изморява - лази и изследва нови места, опитва се да се изправя, извеждам я на дълги разходки. Единственото обяснение е, че я мъчат зъбите, но това не е нещо ново, а и кой знае кога ще избият. Случвало ли ви се е, какво да направя. Нито тя се наспива спокойно, нито аз. През деня, като заспи и не се мята така.

С риск да те разочаровам, с дете на 1г 6м не намерих от какво са и тези викове в съня им как да ги предотвратя. Малко по-късно съм го слагала да спи и като че ли се подобриха нещата... или е съвпадение... често е свързано със зъби. Вика в съня си и не е буден, ако не реагирам ще се събуди. Често ги болят зъбите не само когато  пробиват, но и при израстването им в или извън венеца.

Не намерих закономерност от какво е, място, зъби, температура, храна, вода или режим на съня.

Дръж се мамче, период е. Тъпото е, че е непредвидимо колко ще продължи и дали ще се повтаря. Един такъв период беше седмица веднъж, веднъж продължи 3 месеца (тогава и прохождаше).

# 678
И при нас "пищенето" в съня в 90% от времето е от зъби, но пък не се мяташе така от тях. Февруари му изби 6-ят зъб и едваа началото на август 7 и 8-ми, а в момента 4 кътника избиват по едно и също време в различна степен, единият наполовина вън, другият пробил само на ъгълче и т.н., но пак не се мята така както на 7м - точно по Коледа ги навърши и по празниците нямахме никакъв сън, цяла вечер алпинист в кошара 🥴

# 679
И на 10 месеца ни се случва - неспокоен сън, не е буден, но и не спи дълбоко.
Според мен вероятността за зъби е голяма. С наближаването на момента болките стават по-силни. При бебето ми продължава няколко дни и после има затишие. Дали хомеопатията, която ползвам помага, не знам.
Следете поведението през деня - лапане на ръце, много силно слюноотделяне, търсене на биба, отказ да се храни, ако е твърда храна, търка си лицето, пипа и дърпа уши по време на хранене. При друго бебе видях и удряне на уста/венци с ръка съпроводено със силен писък, избил му е зъб по-малко от седмица след това.
Това са нещата, за които се сещам в момента. Според мен, ако няма поне 2-3 признака, едва ли са зъби. Или поне не чукат на вратата. 😅
Трудно е да се разчетат причините, много неща им се случват за кратко време. Докато ги разберем и те вече са минали, в повечето случаи.

Момичета, какво да правя. Дъщеря ми е на седем месеца. До преди около седмица спеше доста добре и се будеше един, два пъти през нощта и то само, за да й дам биберона. Рядко с плач. Еее, сега е кошмар - по 20 пъти на нощ ставам, за да й дам биберона и то тя проплаква в сън. Мята се в леглото с едни резки движения на ръцете и краката - от единия край стига до другия. През деня се изморява - лази и изследва нови места, опитва се да се изправя, извеждам я на дълги разходки. Единственото обяснение е, че я мъчат зъбите, но това не е нещо ново, а и кой знае кога ще избият. Случвало ли ви се е, какво да направя. Нито тя се наспива спокойно, нито аз. През деня, като заспи и не се мята така.

Общи условия

Активация на акаунт