За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 15 374
  • 702
  •   1
Отговори
# 690
Това за екранното време всички организации са го казали, не само аз. Иначе ако яде други неща, няма лошо и каши, но не и като основно ядене - много е важно да дъвче за правилно развитие на челюстта. И да, да яде сама с лъжица може и да не може още, но с пръсти може на тази възраст

# 691
Едно време нашите майки само организациите са слушали, по цял ден сме гледали сапунките на бабите ни😂 Шегата настрана, аз отчитам дори много положителни неща от контролираното екранно време, дъщеря ми проговори много бързо и правилно, както и научи английски, на 4 години е и може да ми скрие шапката с английския, който научи от детските, а не че някой я е учил.
Не всяка храна е подходяща да се яде с пръсти, мисля, че няма дете, което да не е заинтересовано да си пъхне само храната в устата, стига консистенцията да го позволява. Ако яде повече супи и подобни неща няма как детето на 1 година да яде само. Никъде не виждам и дамата да е написала, че яде само каши, казала е, че е предлагала, а не че детето се храни само с каши и не дъвче.

# 692
Консултирайте се с педиатъра на бебето. Нас ни насочиха към хомеопатия, давам капки Камилия. Не правят чудеса, но облекчават.

Не съм давала. Не е ли доста силен?

# 693
Не бих се доверила на лекар, който препоръчва хомеопатия - това е буквално гола вода

# 694
Теориите на организациите са ясни, но децата не са роботи. Моето дете например яде твърда храна на масата заедно с нас, развива си челюстта чудесно, но си пие и адаптирано мляко. Неслучайно производителите са създали формули за деца до 3-годишна възраст. АМ дава ценни витамини и спокойствие на майката, че детето не е гладно. Вместо да размахвате пръст какво "не бива", е хубаво да разберете, че всяко дете си има индивидуален път на развитие.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 21:52 от Smile_ :)

# 695
Нурофен, както и панадол, със сигурност вършат чудесна работа за зъбите. Но не трябва да се дават продължително време. То ще я мъчат зъби доста време, не мога всеки ден (дори и през ден не си представям) да й давам лекарства. Затова стискам зъби и си повтарям: "И това ще мине, друго ще дойде".Ако е много зле положението - разбира се, бих й дала.

# 696
Здравейте! Бебето ми е на 8м и при всяко слагане в кошарата/ за сън/ започва плач, мрънкане, свива се и си натиска главата с ръце, отделно и все едно се напъва. Понякога това продължава 10мин, друг път 30-40мин.
В количката си заспива без драми. Супер бързо и спокойно.

Някакви идеи?

# 697
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате очен лекар в София, който да работи с бебета и да приема направления?
Доцент Чернодринска в клиника Визус.
И двете ми деца водя при нея, голямото носи очила.

# 698
Аниго, не знам, но и моето бебе заспива лесно в количка, но в кошарата не може без да вдига крачета. Лошото е, че се превъзбужда от това. Поради това започнах да му държа крачетата и той започна да си върти главата докато заспи. Може да пробваш да галиш главичката и да задържиш ръчичките по някакъв начин. Знам ли?

# 699
Здравейте, момичета, пиша с може би глупав въпрос, моля да ме извините. Първо дете ми е, а децата на моите приятелки са вече доста пораснали и не помнят при тях как е било.
Бебето ми е на 10 месеца, в момента му никнат зъби, 6 избили и може би 7ми на път, но не съм сигурна. Спи доста неспокойно вечер и се буди често с плач абсолютно винаги. Успявам повечето пъти да го успокоя в кошарата като го милвам и му дам бибата и отново заспива. Дневните му дремки също са кратки. Мажа локално с гел венците, но днес вечерта реших да му дам Панадол за пръв път. Сега спи спокойно вече почти час и половина без да се буди с рев, само се върти малко. Ако беше друга вечер досега поне 3 пъти да е преревал. Значи ли това, че наистина проблемът е бил във венците и никнещите зъби? Или самият Панадол съдържа нещо "успиващо" и затова е спокоен? Или пък режимът му не е добър и затова да се буди толкова често с плач или растежен скок?

# 700
Аз за Панадола не мога да дам отговор, но може няколко месеца да не избие зъбче и пак да го тормозят венците от предстоящите зъбки, та е възможно працетамолът да му успокоява такъв дискомфорт и да се отпуска да спи по-спокойно.

При нас до 8-я месец избиха първите 6, станаха потоци лиги - неспокоен, чеше венците и 7-ми зъб никакъв го няма. Половин година по-късно избиха 7-ми и 8-ми, а няма и две седмици след това започнаха 4-те кътника по едно и също време да пробиват. За тези 6 месеца венците му се оформиха, подуха, зачервиха, но така и не пробиваха зъбчетата, а го тормозиха на заден фон.

# 701
Все едно описахте моето дете последните 3-4 месеца, всяка нощ, но за съжаление зъбче няма. Аз се чудя и дали е от това, защото през деня е много спокоен, играе си, весел е. През деня как е вашето?

# 702
Здравейте, искам да попитам в момента от кои памперси сте доволни, тъй като много скоро идва малкият ни човек. С първото дете си ползвах Pampers Premium Care, но беше преди четири години почти и може вече качеството да е друго. Благодаря предварително 😊

Общи условия

Активация на акаунт