За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 16 123
  • 728
  •   2
Отговори
# 720
А може ли и линк към столчето и масичката, ако са купувани онлайн, защото и при нас категорично отказва да седне на столчето за хранене и се храни в движение Smiley

# 721
Не бяха онлайн, а от Lidl. В Озон мисля, че също има подобни. Аз засега съм доволна от лидлските - едното столче е в нас, а другото при нашите. В нас му местим едната холна масичка (комплект от Икеа). И при нас храненето беше в движение, на столчето рита и плаче, а видях го, че събаря някакви неща по земята и пробва да сяда на тях, та на чист късмет тогава видях, че ще има комплект в Лидл - веднага отиде и седна на столчето.
Скрит текст:

# 722
Още от самото захранване ги оставях да се хранят сами. Първоначално с ръчички и Gootensils, после минаха към бебешки прибори, като на снимката по-долу. Тези са на Nanna's Manners, но има всякакви. Малкият ми син на 10-11 месеца вече не даваше да му пипам лъжицата. Само загребването на супа ги затрудняваше повече, овладяха го около годинката. До тогава им помагах с по-течните храни, защото се оливаха много.

В момента се хранят с обикновени детски прибори. Имаме такива и разни стари които ми дадоха бабите, останали още от нашето детство.

Хранят се на нашата маса, столчетата ни са Enock на Kinderkraft. Много ги харесвам, защото растат с детето и ще ги ползваме дълго време. Децата също много си ги харесват. Наскоро видях, че и Kikkaboo са пуснали такъв модел столче, на много добра цена.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2026, 15:13 от Tessaria

# 723
Ох, и аз с такава идея взех на Stokke Tripp Trapp- a, но откакто е проходил го бойкотира 😂 Иначе от бебе все беше нареден с нас на масата също, но сега си е нареден на малката масичка плътно до нашата 😂

# 724
Не знам, моите се биеха кой да седи на дървеното столче и затова купихме второ Joy

Първоначално за бебето ползвахме едно сгъваемо, което бяхме купували на баткото за пътувания. То се слага върху обикновен стол и малкият пак си седеше на масата с нас. Но като започна да разбира повече, хареса стола на батко си и отказа да сяда на другото. Беше нещо страшно, но много се зарадва като му купихме негово.

# 725
Благородно завиждам на този етап 😂
В началото много му харесваше, а още повече че е до нас, ядеше си без табла директно с нас на масата. Като проходи започна само като види предпазния борд още във въздуха да рита в истерия, а ако успеех да го сложа почваше да плаче до полилавяване и излизаше сам от него върху масата Joy накрая го махнах и да е възран само с колана за седалката - ако опитам да сложа колан същата драма Joy искаше просто да слезе на земята и да избяга. В последствие го разбрах, че иска да може да сяда и става сам и да няма борд/колан да го държи 😂 още му нямам доверие да го оставя без колан на Стокето.

При нашите имаме имаме такова, което слагаме върху нормален стол, но и там не се застоява дълго 😂 Най-безопасен и успешен сега е да си яде до нас, защото пък иска да е с нас на масата, или поне до нас.
https://www.ozone.bg/product/badabulle-sgavaemo-stolche-za-hrane … us6PJKTFdxSCLE_Fh

# 726
Моята от началото си яде самичка, и ние почнахме с gootensils, после с кафена лъжичка и някъде на 13 месеца и взехме и вилица. С ръце почна на 9 месеца, сама да загребва на около 13-14 месеца. Сега е на 23 месеца и много добре борави с лъжица и вилица, макар че често избира и с ръце, та даже тези дни се пробва да яде направо от чинията като някое коте 😁. Според нея котидж сиренето и бобът се ядат с ръце - може с лъжица, но друго си е с ръчички и после да поиска салфетка и да си ги избърше

# 727
Genome, аз около първата годинка им махнах бордовете, защото стана трудно да ги слагам да сядат. Вече не ги връзвам и с коланите. Харесва им да могат да слизат и да се качват сами, а и не са правили някакви опасни дивотии, затова съм спокойна да ги оставям. Иначе не бих.

# 728
Слагали ли сте Виброцил на бебе на 6 м? Каката й лепна хрема и горката едва спи. Нищо от тези неща не помагат: промивки, физ. разтвор, Зим, Сенсиал.
Педиатъра уж казва, че може вечер преди сън, слагала съм на каката, но на 11 м за първи път, сега не знам.
Успява да диша през устата, но ползва биба и в момента, в който изплюе бибата, за да диша през устата започва да мърдоли и така цяяяяла нощ🤯

Общи условия

Активация на акаунт