Изчезна 3 месеца преди сватбата ни и го открих 9 години по късно!

• 17 666
  • 696
  •   1
Отговори
# 285
Ами изневяра е, когато един обвързан човек върти любов с друг. Най-общо казано.

# 286
Ми кой говори за мен?! Кой?

Никой. Simple Smile
Доколкото виждам, всеки си пише по принцип, теоретично. Не знам защо реши, че някой говори точно за теб.

# 287
  • SF
Ааааа.... Интересно!
Мерси за дефиницията. Сега вече ще гледам на света по друг начин.
Няма да се терзая за някакъв секс без любов.

# 288
  • Мадрид / София
Не се опитвайте да давате дефиниция на изневярата. Широко понятие. За всеки. В различните моменти един и същи човек МОЖЕ да го приеме различно.
Днес ми се струва, че разговор с непозната жена на бара е опит за изневяра, ако не изневяра, поне осъществен флирт. Утре изобщо може да не обърна внимание на подобно нещо. Колко често съм с усещането, че някой не ми е верен, определя и колко ще се задържа във връзката. Понякога, докато седим един до друг, а той не спира да чати, пък дори това да е с майка му или с приятел, ще ме издразни точно толкова, колкото да флиртува със сервитьорката.
Имала съм ситуации с приятелски семейства, в които мъжът определено дразни жена си с мене. Закача ме пред нея, опитва се да ме разсмива, да ме вкарва във всеки техен разговор, да прави комплименти, да ме дава за пример: виждаш ли - не пие! А не като тебе всяка вечер бири-мири, без вино не си вечеряла от не знам кога! И после се чудиш що качваш кила!
Ауууу, това са ми много опасни разговори, които няма да доведат до по-вталена приятелка, а до ограничени контакти, често инициирани взаимно.
На мен тук ми прилича на съвсем друго, не на опит за изневяра, нито за дразнене на половинката. Това е тактика с друга цел и за околните е грозна, за половинката унищожаваща.

# 289
  • SF
Аз също знам, че не е опит за изневяра и от контекста ясно личи.

# 290
Есме, сексът Е изневяра. Най-общо казах "върти любов", това включва и секса.
И само секс с друг/а си е изневяра и още как.

# 291
  • SF
Значи секс  е изневяра.
А ако само си мисли за друг/а и си мечтае за секс, но секс няма, какво е? Или щом не го върти, не е изневяра.
Недей, откажи се! Да не разтегляме стегнатата ти трактовка за изневярата. Нека служи като заглавие за наръчник на успешната двойка.

# 292
Ами, отказвам се. Аз полиция на мисълта отказвам да коментирам. Кой какво си мислел, че ако си мислел, било престъпмисъл...

# 293
  • SF
Точно така! Не знам какво е полиция на мисълта, но коментираш ли полицията на мисълта, се превръщат в полиция на полицията на мисълта.
Нека всеки си слага рамки, каквито са му удобни.
Нека хората са щастливи, че приятелят само си пише с друга жена, а реално не спи с нея и другата няма да му "пусне" никога, колкото и да й е навит. Нека не се притесняват, че това е изневяра.
Нека има и хора, които се успокояват, че това е било само секс, че изневярата е в главата. Нека си въобразяват, че той е правил секс с друга, представяйки си, че това е жена им. Нека им държат ръцете и да се чувстват поласкани, когато той се разкайва и обещава, че това повече няма да се повтори. Кои сме ние да им казваме Луда ли си! Той ти изневерява!!! В дефиницията така пише!

# 294
Полиция на мисълта го свързвам с 1984 на Оруел. Където и мислите се санкционират.

А, иначе, разбира се, всеки е в правото си на свои рамки. Както и на свои мисли.

# 295
Всеки сам е полицай на мислите си, защото оказва някакъв контрол, има неща за които не му се мисли, съответно ги реже, други приоритизира и т.н. Няма общо с ментална изневяра, когато примерно секса беше само в главите ни, докато описвахме какво ще направим един с друг във вайбер.

# 296
Секс, секс... Интересно защо повечето хора свързват изневярата само със секс.
Други видове изневяра могат да бъдат много по-брутални. Говоря за откровени предателства към жена/мъж и общите деца например, дори когато няма замесен друг човек или намесата не е любовно-сексуална.

# 297
Може би защото не всеки вид предателство е изневяра, което е специализиран термин за предателство на ниво интимност.

# 298
Ами, точно защото „предателството на ниво интимност“ също е вид предателство, затова и толкова боли. Иначе какво толкова, нали...
Боли от предаденото доверие, а не от това кой на кого къде и по колко пъти.

# 299
  • Мадрид / София
Защото при интимност има голяма доза дълбока лична уязвимост, която при друго предателство я няма. И затова интимната уязвеност засяга човек на много дълбоко ниво.

Общи условия

Активация на акаунт