С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 5 087
  • 144
  •   4
Отговори
# 90
Зло, с най-добри чувства, но за да унищожиш бълхата, най-накрая ще си подпалиш цялата къща. Спри да бъдеш мишка и втвърди тона, ако се налага и с цената на някой скандал.

# 91
Зло, тя как си заяви идването, да види бебето ли?
И като те видя, че излизаш, за какво е продължила да стои?

# 92
Зло, писано е, напускайки дома си , я оставяш да води парада. Отивайки на купона, организиран от нея , пак играете по свирката й. Възрастни хора сте, как не можете да сложите граници?! Разбирам да си на 20 и да не познаваш свекървата и мъжа си/за мен и тук ви куца комуникация/. А вие сте заедно от 10 години.
   Според мен проблемът е в теб и мъжът ти.Вие нямате яснота кой какво отношение има спрямо свеки . Вие си давате различни сигнали един на друг . Изяснете първо това. После , без викове, ясно и категорично й казваш кога и как да идва,  иначе просто не я пускаш. Не е трудно, вие си го правите.

# 93
Тя очевидно демонстрира, че ще си прави каквото си иска. Синът ѝ, също не намира проблем в това, щом е слязъл да ѝ отвори, при положение че знае че децата и жена му спят. И при все, че ясно ѝ е казано да не идва. В този конкретен случай той си има вина и няма какво да бъде оправдаван. А Зло е трябвало просто да ѝ покаже вратата, не тя да излиза. Как допускаш да те гони от собствената ти къща, ей това не мога да го разбера.

Последна редакция: чт, 18 юни 2026, 11:50 от alia7

# 94
Просто трябваше да се покаже като ги е чула по стълбите, и да им  каже на двамата - "Излезте в градината, децата спят".

# 95
Злодеида  , имаш нещо прекрасно - не  живееш с нея под един покрив .Цени го .От там нататък всичко е в твоите ръце - да си  поставиш граници и ясни правила.

# 96
  • София
Просто трябваше да се покаже като ги е чула по стълбите, и да им  каже на двамата - "Излезте в градината, децата спят".
Чакай сега, ще има развод да нищим.

# 97
  • София
Зло, съчувствам ти много, защото си добър човек, а разни нахалитети ти се разхождат по главата.
Аз бих направила следното:
Обяснявам тактично, че като майка по майчинство, с две малки деца, не приемам гости без покана, като това важи за всички. Следователно, я моля да се съобразява с това. Да знае, че когато съпругът ми не си е вкъщи, няма да отварям вратата на никого, особено ако не съм канила гости. Бих желала и да не звъни, защото може да събуди децата и ако това се случи, няма да си никак доволна.
Държа си телефона на безшумен режим, искам да я информирам, че ако не го усетя да вибрира, което е много вероятно, защото покрай децата го зарязвам, да знае, че не може да разчита, а да звъни на сина си, защото аз може да не чуя.
И спазваш това.

На милото казвам също кротко и тактично следното: мило, ти си баща и децата имат нужда от теб. Моля те, организирай си времето така, щото да можеш да прекарваш време с децата. Съзнавам, че си зает, съзнавам, че те дърпат от много места, но това е важно. Бих искала, да можем и да прекарваме известно време заедно, а не уикендите да се побъркваш от задачи. Знам, че майка ти е сама и разчита, но нека да обработваме с предимство само спешните неща, а тези, които може - да изчакат по-добри времена. Моля те, обясни на майка ти, че имаме режим с децата и появата ѝ от нищото го руши и изнервя децата, затова нека да идва само в удобно за всички нас време и само с покана. Като поотраснат децата ще е по-лесно и ще има повече време, но сега нямам физическата въможност да се занимавам с нея, пречи на режима, създава напрежение, вземи мерки.

Ако се изсипе без покана - не отваряш, дори и да си в двора. Казваш - не е удобно, да вика да крещи, каквото иска да прави. Като не ѝ отвориш 3-4 пъти, ще се разсърди и ще спре да идва.

# 98
  • София
Какви две малки деца?

# 99
  • София
Мисля, че зло освен бебето, има и друго дете, от предишен брак

# 100
Има, ама е почти абитуриентка, май.

# 101
  • София
Реших, че е малко, защото спи на обяд.

Еми идва НВО, подготовка за училище, все може да се обясни защо новата свекърва пречи, вярвам, че ще измисли защо.

# 102
Злодеида, а свекърва ти как се отнася към двете деца? Как се държи, когато дойде поканена?

# 103
Наистина не е трябвало да излизам, но в момента първо това ми хрумна.
Тя идва заради бебето дори вътре не влезе на стъпалата се засякохме и слязаха на двора с мен. Аз докато сложа малката в количката и си завържа маратонките излязох, а е стояла там със сина си, не знам какво са говорили, но на следващия ден му звъня пак да идвала.
Каката ми е голяма 11 клас е, но си спи на обяд пеи всяка възможност, тя учи в художествената гимназия и е на училище всеки ден лт 08 до 17-18ч. Събота и неделя си спи по цял ден и нощ.
Как да се държи... Говори с висок тон - у на бабааа, ох на баща си приличаш дано да си остане така... И подобни. С дъщеря ми са на здравей-здрасти. Тя си е малко темерут каката и нее е от най-общителните, особено ако я събудят с герлотия.

# 104
Какво ще се случи, ако тя дойде, а ти ѝ кажеш категорично да напусне дома ти незабавно и, че повече не е добре дошла там?

Общи условия

Активация на акаунт