С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 5 087
  • 144
  •   4
Отговори
# 120
Егати филма.Вместо да се радвате на детенце заедно , ти да имаш пълноценен контакт с голямото, което съвсем скоро ще отлети, да сте щастливи,вие играете по свирката на бабетката и се вкарваш в сценарии за самотна майка отново. А всичко това можеше да е пресечено в началото.
    И пак да кажа-постави граници. Изясни си с човека до теб,що аджеба,сте заедно.За да направи ремонта, или да сте заедно в любовта, грижата,в живота си.
    Злодеида, за последното, ти се ядосваш, мъжа ти помага на майка си.Ако му тежи, той трябва да й каже.Ако на теб ти тежи,че не е около вас, ти кажи на него и намерете компромисно решение.Но той майка си няма да зареже.

# 121
  • Пловдив
Мъжът и не е искал да изгони майка си, което също разбирам донякъде. Сигурна съм, че от тук присъстващите никой няма да изгони директно майка си, каквато и тъпотия да е направила.
Нищо не разбираш. И не си познала. Гоня я.

# 122
Злодеида, ти самата си дала лош пример, грижейки се дори не за един, а за двама бащи.
Както ти си почувствала, че изпълняваш синовен дълг, така и той сигурно чувства същото към майка си. Не го разбирам този двоен аршин. Още повече че, доколкото разбирам, той не те е упрекнал защо си го направила и защо си харчила време и финанси за тях, при положение че също не са го заслужавали, също като неговата майка.
Абе, и в двама ви има нещо бъгнато. Не казвам, че сте виновни, напротив, продукт сте на родителски грешки. Това още повече трябва да ви амбицира да не ги повтаряте и с вашето дете.

# 123
Аз се отказвам.

# 124
Този мъж няма да отреже майка си по начина, по който се дават съветите, колкото и да се обсъжда това между него и Злодеида. Затова и тя набира яд и спрямо него. Той не е от типа, който може да заяви твърда позиция спрямо майката и да претърпи цената тя да му се разсърди и да го залива с вина. Няма да откаже ремонтите у майка си.

# 125
  • Варна
Аз също така мисля. Но може тя да го направи. Бездруго в очите на свекървата Злодеида е лошата снаха, отмъкнала златното ѝ синче. Може да се възползва от този статут. Но само, ако мъжът е съгласен да се скрие зад нея и тя да стане официално лошата.

# 126
Има смисъл първо му прехвърля без условия част от дома, да знае защо го прави.  Помощ е да добавиш  пари за нещо важно, което човек  се старал, но не стигат. 50-100 евро. За конкретика.
 Не да те използват като портвейл на крака за всяко нещо. Който работи си има доход, пенсионер - също, макар малък обикнавено ,но има.   Изцяло и то със заеми  - извинете. Сега има  и дете.

# 127
"Но само, ако мъжът е съгласен да се скрие зад нея и тя да стане официално лошата." Мисля, че ще е съгласен Grinning
Това е единственият вариант, да. Тя да се изпокара със свеки, да прекрати контакти изцяло, но синът й ще си я кара по нощите и т.н., не виждам как ще го спре.

# 128
  • Пловдив
Този мъж няма да отреже майка си по начина, по който се дават съветите, колкото и да се обсъжда това между него и Злодеида. Затова и тя набира яд и спрямо него. Той не е от типа, който може да заяви твърда позиция спрямо майката и да претърпи цената тя да му се разсърди и да го залива с вина. Няма да откаже ремонтите у майка си.
НАправо припадам. Как така никой - аз познавам такива мъже. На моменти и моя собствен мъж.

# 129
  • София
Миленака, да наистина това е решението - оставям го и ремонти да прави и до София да ходи ако иска през  ден. Като се прибере бебето в ръцете му и това е.
Скрит текст:
Дъщеря ми изглежда, че има повече акъл от мен и ми предложи да ходя да спя при нея от време на време, а той да се оправя сам с бебето. Идея си е, особено след като зареже семейството си да ходи при мама. Лошото е, че като знам пе ще ме търси мен бебка няма да го направя или ако го направя чуя ли е да проплаква ще стана веднага.
Добавям - за заема уговорка имаха тя да плаща половината и да му даде два етажа от къщата. Боряна, той изтегли ли заем за там на това положение което сме в момента, директно там заминава, който иска да ме обявява за тъпа. Аз ше се оправя, един път успях, ще успея пак.
Това дете е и на двама ви. Като се прибере от работа, да се включи в гледането и той. После, ако има желание и необходимост, да ходи до София, да ремонтира...

# 130
  • при късмета
Не се знае. Мъжа ми беше така със сестра си. Възпитавани са, че тя е най-малка и момиче от 3 деца. После, като почна майка им, уж жената в къщата, макар да бяха всички ученици. Тук голяма грешка прави свекъра че продължи тази линия на възпитание и отношения. Никога, за нищо не е търсил отговорност от нея, все от мъжа ми и брат му. Те, като почти деца не са осъзнали, че занапред това положение не може да е вечно и разбира си, сестра му така си действа и до ден днешен. Звъни само като нещо ѝ трябва и буквално нарежда какво трябва да се случи и то за вчера. Брат му е перде, ама мъжа ми хем ѝ се ядосваше, хем ѝ уйдисваше на акъла. Докато не почина свекъра миналата година и тя премина всички граници на наглост. Вярно, че аз я насметох, но и двамата братя не само, че не я защитиха, а мъжа ми продължи да ѝ сипва, дори за неща, които не знаех. Година и месец откак и двамата не са я виждали и чували. Тя си мисли, че тя е прекъснала отношения. Всички около тях знаят истинското положение, само не и тя. Но това изобщо не е важно, важното е, че са на спокойствие вече повече от година.
Така, че на човек понякога просто трябва да му прекипи. Без да има влияние от жена или друг роднина, според случая. Всичко зависи от това,  къде му е границата на мъжа на ЗЛОДЕИДА

# 131
Зло, мисля всички разбрахме, че мъжът ти е безхарактерен. Лошо, но трудно ще се промени. Граници отдавна е трябвало да сложи, но както ти сама каза - не му се занимава. Иска да не влиза в спорове, да не си усложнява живота. Може да е добър и човечен, но е безгръбначен. Затова почвай да изискваш повече от него. Като идва свекървата, уж да види внуче, връчваш бебето на татко му и да се оправя. Когато искаш почивка или искаш да обърнеш внимание на каката, дори без да ви досажда свекървата - пак така, бебето на татко му. Не знам на този етап твоят мъж колко се занимава и какво може да прави, но и да не е добър в нещо, ще се научи. Оставяй бебе и татко заедно, прехвърли ако трябва някои задължения към него. Във всичко да се включва - хранене, смяна на памперси, къпане, разхождане, приспиване и т.н. Нека си влезе в ролята на баща и да е зает с детето, с теб, с вас. Майка му съвсем естествено трябва да е на заден план.

# 132
Стана ми интересно за обещанието за два етажа от триетажната къща. Някога. А сестра му? Или къщата ще е на този, който ще я гледа. Представям си Злодеида там, и гнусливия зет.
Ох, Злодеида, взимай мерки навреме, че живеем по един живот. Не си разваляй семейството заради чужди дертове.

# 133
Как Сийке, аз обаче и къща и апартамент видях от тези бащи. Те бяха възрастни и болни със сериозен ТЕЛК. Ако е стара и болна няма да обеля дума, ще му помагам даже на мъжа ми. Тук говорим за 56 годишна жена, работеща и с по-големи доходи от нас.
За сестра му - тя като иде с детето в тази къща, на внучето се казва "ти си на гости, вуйчо ти си е вкъщи".

# 134
Дрън-дрън ярина! Играла съм го това хоро. На 56?Ехааа
Ама ти, вярно, представяш ли си се с нея под един покрив?

Общи условия

Активация на акаунт