За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 14 933
  • 465
  •   1
Отговори
# 300
Не. Линхъ си е Линхъ. Линлин е Li Pei En, онзи с котката от Till the End of the Moon.
Минчо или Мими е Lee Min Ho, СД е Xiao Zhan,  Chae Jong Hyeop е Видричката,Ямапи е Yamashita Tomohisa и това помня, но и други имат прякори.
 Може да помолим Роца за следващата тема да остави речник на първата страница.
Дядо е Gao Wei Guang, заради Eternal Love,а  Катеричката е  Song Joong Ki….може да се сетя още нещо,но може и да не се сетя 🤣 Второто е по-вероятно.

# 301
Отново искам да благодаря за топлия прием на мястото, на което забавлявайки се, колко нови неща научих!  Много е интересно и полезно при вас!

victoria vassileva , Благодаря за текста, беше ми изключително полезен за темите, които ме вълнуват във връзка с козметиката. За съжаление, обаче, картинката нищо не ми говори. Днес прекалих с въпросите към моя умник AI и затова не мога да го питам.

Роца, благодаря за препоръките. Ще ги погледна задължително. Вие сте много напред, горе-долу ако разбера за какво си говорите, пак съм си супер. Имам чувството че общувате на ваш си език, имате си кодове за комуникация, разни неща са се случили и вие сте им дали имена. Амбицирана съм да забавя темпото, че се обърках. Дотам съм начинаеща, че наскоро открих що е то К-поп, изненадана, че артистите от изгледаните филми пеят и танцуват. Към част от сериалите си има отделен албум с песни, които в Spotify са със зашеметяващ брой слушания.

Захванах да гледам Genius Girlfriend , това заради Tian Xiwei . Виждам постоянство в ризвитието и. Имам чувството, че винаги си е била добра. И тя като Bai Lu.

# 302
Допълвам списъка с прякори - Динката е Ding Yu Xi, Янчо е Yan Yan. И май Дукчето е Zhang Wan Yi, но тук не съм сигурна, понеже така и не съм гледала The Double, а май оттам тръгва.

# 303
victoria vassileva , ...За съжаление, обаче, картинката нищо не ми говори. ...
Когато се присъединих към темата тя дори носеше името на този сериал. Ако сега започваш сериалното си пътешествие горещо съветвам да му отделиш време. Но ти давам още един шанс преди ИИ.

Тези прякори, които се сещам, че сме употребявали тук :
Пак Мин Ьон-  Минка
Ок Тен Ьон- ушко
Джао Луси (Zhao Lusi /- Люси

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 18:34 от victoria vassileva

# 304
  • София
Като се замисля Линхъ-то на галено трябва да е или ХъХъ, или УейУей (истинското му име). СД е ДжанДжан, ама аз не мога да свикна да му казвам така. Докато ЛинЛин ми е толкова сладко за произнасяне, но то защото и той е сладък. 😍

Ибо е БоБо, Бай Лу е ЛуЛу (въпреки че и нейното не е истинското ѝ име) и т.н.

А Луо Юнси е ШиШи и всеки път ми е смешно заради препратката на български и тоталното несъответствие с вида му.

bb6, значи в Китай никакви лелки - там всички са каки. 🤣 Аз съм мърмореща дзие дзие.
(че освен това имат поне 5-6 думи за такива лелки).

# 305
Моят китайски става все по-добър. Знам как заек и карабинер за осигуряване.🤣

inka5,ако нещо не ти е ясно винаги може да питаш и тук,а не само ИИ-то.

# 306
victoria vassileva , как да видя името на този сериал и къде мога да го гледам. Няма линк към картинката. Не са ми познати артистите на снимката, за да мога да го издиря.

Редактирам се, разбрах името на сериала. Ще потърся отзиви за него назад в темите. И ще дам и аз отзиви, след като го гледам Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 19:45 от inka5

# 307
  • България
...Вие сте много напред, горе-долу ако разбера за какво си говорите, пак съм си супер. Имам чувството че общувате на ваш си език, имате си кодове за комуникация, разни неща са се случили и вие сте им дали имена...
А, не.
Не попадай в този капан.
Някои могат и да са напред, но аз винаги съм назад.
Гледам от 2020 година, но винаги гледам сериал, който е напълно излъчен и преведен.
И помня имената само на любими актьори. Simple Smile
С какво напреднах, знам три думи на китайски, обаче едната скоро ми свърши работа и разбрах, че при превода наистина се губят детайли.

# 308
victoria vassileva , как да видя името на този сериал и къде мога да го гледам. Няма линк към картинката. Не са ми познати артистите на снимката, за да мога да го издиря.

Редактирам се, разбрах името на сериала. Ще потърся отзиви за него назад в темите. И ще дам и аз отзиви, след като го гледам Simple Smile
Не очаквам да си смаяна- сериалът е от 2016г. и съвсем не всички го харесват. Има елементи , които и аз не одобрявам, като връзката на значително по-възрастен мъж с младо момиче. Но сериалът е много прочут с "броманса" в него. Ще ми е любопитно какво ще види в "Гоблин" неизкушеният. А с тези актьори има и други много интересни сериали- приятно забавление. (не всички тези продукции са "забавни", някои са много тежки драми)

# 309
  • пак на Рив Гош
Редактирано
----------------------------------------------------------------------------------
Започнах да правя списък на прякорите за новата тема Joy. Добавих още Уки (Ji Chang Wook), Кроасанчо (Rowoon) и Гуки (Seo In Guk).
Ако се сетите за други, казвайте!
Сетих се, че мислех да добавя и 10-тте стъпки на Индира (къде изчезна това момиче?), ей така, за напомняне от време на време Joy

Роца от 2 седмици си припявам припева на това 🍊🍊🍊🍹
-------------------------------------------------------------------
Аз мнооооого харесвам Nam Joo Hyuk, но не и в този сериал, макар да е красив, елегантен бог с посивяла коса.... Thinking и се съблича, щот нали е речен бог, на водата и трябва да се накваси, та и преса демонстрира.
Оуууу, много мерси! Hug Тъкмо оная вечер си мислех, че ще трябва да я "шазам"-на тази песен, ама ме мързеше да стана да си взема телефона... и после забравих.

Аз тия дни се просвещавам в дискографията на Boohwal (открити покрай Hospital Playlist) и на Cho Young Pil. Както и на BigBang, та да не съм съвсем в небрано лозе след месец на стадиона Joy.

Nam Joo Huyk аз пък го харесах точно като красив елегантен бог с посивяла коса... защото другите му сериали или не съм ги гледала, или съм ги зарязала в началото Flushed

Най-добре да разкарат потниците. Защото, кой се къпе с потник?
Подкрепям напълно! Hands Thumbsup
За какво ги ваят тия плочници, ако ще ги крият под потник?

Беше ми интересно да изчета дискусията ви за китайската филмова индустрия днес. Между другото, преди доста време ми беше попаднал репортаж в Ютуб точно за това, че все повече актьори остават без работа, заради ИИ и намаленото количество продукции.
А като стана въпрос за продуктово позициониране и козметика, като доглеждах снощи Dream To You, и показаха Hwang In Yeop (Главния) да се маже с едно серумче за вечна младост, чиято марка разпознах, познайте дали не се сурнах веднага да проверя точно с кой чудодеен продукт се е погрижил за кожата си Joy

Dream To You - довършен. Става за едно гледане, двамата Главни бяха сладки, имаше си еднорози и захарен памук, както и някои дупки в сюжета. Не е уау, но за два епизода седмично си е съвсем тамън.

Дотам съм начинаеща, че наскоро открих що е то К-поп, изненадана, че артистите от изгледаните филми пеят и танцуват. Към част от сериалите си има отделен албум с песни, които в Spotify са със зашеметяващ брой слушания.
Внимавай да не тръгнеш и по пътя на К-попа, че и там е цяла вселена Joy. Иначе повечето актьори свирят, пеят, танцуват (къде по-добре, къде не толкова). Доста членове на популярни К-поп групи са и актьори във филми и сериали, или са запонали като певци и после са се прехвърлили към актьорството. Също така К-поп групи или индивидуални изпълнители от някоя група могат да напишат/изпълнят песен, която да е в саундтрака на даден сериал. Пример с две песни от два любими сериала, които са изпълнени от двама от членовете на най-популярната момчешка К-поп група, BTS (V и Jimin):

Ако имаш време за губене, може да погледнеш някои от по-старите теми (в първия пост на всяка има линк към предишната), може да намериш споменавани сериали, които са те заинтересували и какво сме обсъждали по тях.

П.П. И като споменах BigBang - дрон-шоу по случай тяхната 20-годишнина:
https://youtu.be/SpRsFLWrOxI?si=eo9fe8m2VA-qgLl9

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 22:17 от Роца

# 310
Роца, няма как да залитна, аз съм човек с утвърдени вкусове. От моето си не се отказвам, имам незаето пространство да вкарам от всичко по малко, че да не прелее . Примерно, с това серумче се намазвам на секундата.
В Love has Fireworks, Wang Chu Ran готви така привлекателно, че си спрях серията, за да сваря онези яйца с билков чай, да изпържа патладжани и омлет с домати. Красота, видяна, преживяна и разказана. И на мен ми допаднаха двете клипчета. Албумите са удобни за пътуване, песните си вървят една след друга, някой се е  погрижил да ги подреди...
Разсмях се с еднорозите и захарния памук, какво да се прави, терминология... Simple Smile)

# 311
  • вятърничава
Тъкмо щях да питам защо никой не е споменал Кроасанчо, даже не помня откъде тръгна този му прякор, май се шегувахме, че е не е прост кифльо, а е кроасан или от някаква снимка. Също Ямапи винаги върви в комплект с Каме (Казуя Каменаши),  мистър Поло е Такеру Сато. За г-н червени нишки друг да ти обясни 🫣
inka5, питай, а ние ще отговаряме и ще си припомняме приятни моменти. В началото на старите теми има и анкети за най-красиви, най-талантливи актьори / актриси, предпочитани жанрове и любими сериали и актьори на някой от пишещите.
Скрит текст:
Бих препоръчала книгата "К като Корея" на Изабела Шопова. Приятно и леко четиво за пътуване на авторката до Сеул, в което тя разказва за много аспекти от ежедневието, културата, обичаите, историята на Корея.
Сега ако имаш избор какво би гледала китайско-руска пропаганда или Чанинг Тейтъм, който обира McDonald's?
Joy bb6 се чувства раздвоена Thinking помня, че гледах китайски филм с Брус Уилис, чисто пропаганден, чиста загуба на време. Не помогна участието нито на Брус Уилис, ни на в Ейдриън Броуди, ни на хубавото Хони (Song Seung Heon).
Цитат
Най-добре да разкарат потниците. Защото, кой се къпе с потник?
Как кой? Китайците Joy
Роца, песента има и корейски вариант, но аз май съм за японския.
Скрит текст:

Dream To You 11 🤮🤬😠 ето какво мисля за този епизод.Не им ли стигнаха драмите в предходния, та измислиха и това? Събирам сили за последния епизод.Чакам след месец да споделиш наистина ли е чудодейно серумчето. Подкрепи със снимки Before/After.

Дзие дзие ElzaFB, арасо! Рускините ги превеждат тези обръщения като "сестра едикояси", "брат едикойси", защото май нямат "кака" и "батко".

# 312
  • България
Червени нишки ли прочетох или кафето ми е малко?

S Line (2025).
Обичам да си подреждам нещата в списъци, май скоро не сме припомняли, че за много подредените съществува тази възможност: https://mydramalist.com/profile/7814305/lists.
И понеже все се подреждам се оказа, че първото място в китайския ми списък е проветриво, но в корейския само един е на върха.
Lee Soo Hyuk или г-н Червени нишки.
За съжаление няма добри роли и ако въобще има роли е втори главен в триъгълника.
Но това не ми попречи да го забележа в The Scholar Who Walks the Night (2015)
Този сериал пък гледах заради един актьор, който харесах много, но за кратко.
Работата е там, че онзи имаше страхотна роя в един друг много харесван корейски сериал Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016).
Оттам тръгна моята любов към китайските и корейски сериали, а този сериал ми беше препоръчан в темата за фантастика и фентъзи от наша съфорумка. Тази, която скоро се оттегли заради други теми.
И май това е моята история за Началото.

# 313
  • Русе
Ооооо, "Червените нишки" / И Су-Хьок е много интересно , универсално лице! Никога незабележим!!!
Аз, като по-нова, го открих във "Вчера", после направи ,макар и кратко, но много категорично представяне в "Кралица Уу", а идеята за "Червените нишки" беше наистина интересна!

# 314
Taзи година в Сеул на модно ревю за Шанел бяха Est Supha (бившия плувец и настоящ актьор) и Lee Soo-hyuk (и други са били, но не са важни за историята). След като са минали по червения килим и блабла Est споделя, че не успял да се снима с Lee Soo-hyuk и много съжалява. По-късно Lee Soo-hyuk го кани да се запознаят и да си направят снимки.

Общи условия

Активация на акаунт