За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 14 888
  • 462
  •   1
Отговори
# 330
  • пустинен пъпеш
Главната от The Doulble(харесан от мен,въпреки че невинаги запомням какви интриги разплитат в сериалите),а актрисата харесах в ролята на умна жена с травма от детството(майка с нещастен брак) и с цял арсенал от женски хитрости,подчинени на стремежа да съблазни човека,който да й бъде опора,но и с изострен бизнес нюх и умения в първата дорама,с която започна моето пътешествие в необятния свят на китайското,корейското и японското кино.Scent of Time (2023) с главния от The Doulble също харесах,а и е сред тези сериали ,чието заглавие веднага ме подсеща за съдържанието.Все още се надявам(вероятно напразно) на 2 сезон на My Journey to You(2023),а покрай него да припомня и други филми с Линхе Story of Kunning Palace(2023),The Princess Royal(2024),Pursuit of Jade(2026)-все харесали ми костюмни драми.Гледала съм и Are You the One.
Докато чакам новите серии на текущите си The Affair Was Just the Beginning,A Bona Fide Killer,The Road to Splendor ,както и три японски,загледах част от 1 еп. на Spooky in Love,но не ме привлече,може би ще пробвам да доизгледам епизода.

Последна редакция: пн, 24 авг 2026, 07:43 от rududu

# 331
  • гр. София
За " Spooky in love "
Скрит текст:
Може би аз не съм се изразила добре. Имах очаквания за нещо повече, както по отношение свръхестествения аспект, така и по отношение бъдещето на главните. Можеше да се оженят или да видим по-далеч от бъдеще от 1 година. Да видим на колко много хора е помогнала беше страхотна сцена в света на мъртвите. За медальона аз не го го разбрах много като цяло.
Скрит текст:

# 332
The Art of Sarah
Не знам, защо ми отне толкова време да стигна до този сериал. Наистина ми хареса. Предпоставката беше уникална (и имаше много чанти) и задържа вниманието ми през цялото време, героите бяха добре развити и имаше солидно начало и добро темпо. Единственото ми оплакване е краят  🤣 - целият този момент „Знаеш коя е тя. Но наистина ли знаеш коя е тя?“.  Уф.... Просто исках да ми дадат ясен отговор, вместо да си играят с дедуктивните ми умения.

И вижте този филипински сериал  (A Cake to Remember) какъв разкошен постер има.Няма да го гледам, но наистина е красив.
Скрит текст:

И D4 в супер киберпънк вайб от концерта си в Хонконг.
Скрит текст:
И сигурно преди това са се напръскали с Пако Рабан (серия Phantom), защото  с какво друго могат да го направят при тази визия.
Този парфюм има най-готината бутилка 😍
Скрит текст:

# 333
idomeneus, гледай смело Are You the One, чудесен сериал е. Главната наистина е много добра, влюби се, което не зависи от нея, но това не и размъти мозъка, направи героя на луд, наложи се да и се моли накрая Simple Smile От един момент нататък ще видиш, че голяма част от сюжета на Нефрита е копиран от този сериал. Ако след него искаш друг сериал с Zhang Wan Yi и пак с много силна главна героиня, ти препоръчвам и Si Jin.

Ако на някой му се гледа още Tan Jian Ci - довърших Go East и ми хареса, не разбирам ниската оценка в MDL. Вярно е, че съдържаше всички стандартни недостатъци накуп - сюжетът е абсолютно предвидим, главната е наивна и леко глупава (поне не е лигава де), главният злодей беше представен едва ли не като свръхчовек, появява се и изчезва незабелязано, а накрая супер лесно го убиха, историята на втората двойка остана недоразказана. Но в крайна сметка с нищо не е по-лош от десетки други такива, които традиционно са оценени по-високо.

Започнах Blossoms of Power. Защо когато съм болничен или отпуска попадам на най-скучните сериали и само превъртам или направо зарязвам, а намирам нещо уникално точно когато трябва да се спи и да се работи?!!! Едва се откъснах снощи. He Yu не знам китайците къде са го крили досега, само по една роля на година. Но в момента вече снима нов сериал, така че се надявам да го виждаме често. И той вече официално е част от клуба "по-хубвав съм с коса" Joy. В Speed and Love беше абсолютно невзрачен, дори и към края, когато вече е успешен бизнесмен, облеклото му направо крещеше "богат съм", но иначе все така смотано си изглеждаше. Обаче с косата и ханфуто - както казва една приятелка "положението е много мяу" Heart Eyes В сериала ми харесва главната, обичам силни жени, харесва ми колко бързо се развива действието, двамата са страхотна двойка.  Само 4 епизода изгледах и вече се случиха толкова много неща. Нямам търпение за сватбата.

Queen L, не знам дали си го продължила, но аз имам различни наблюдения. Не са всички принцове влюбени в героинята, само главният, както си и трябва, и онзи, на който тя спаси живота. Другите искат да се оженят за нея по други подбуди. А за това, че е майстор на бойните изкуства - той е напуснал двореца още като дете, а отровата е бавно действаща. Може би като е бил по-малък/млад, е бил по-добре и е можел да тренира, а сега с времето се влошава. Ще видим нататък де, още съм само в началото, но засега нелогични моменти в сюжета не виждам.

# 334
  • България
И аз забелязах He Yu въпреки никаквите му роли, но сега са му дали шанс, дано и сериалите си струват.

A Shop for Killers Season 2 (2026).
 Tuon, ти си герой, едва изгледах един епизод и се отказах.

# 335
  • Русе
За " Spooky in love "
Скрит текст:
Може би аз не съм се изразила добре. Имах очаквания за нещо повече, както по отношение свръхестествения аспект, така и по отношение бъдещето на главните. Можеше да се оженят или да видим по-далеч от бъдеще от 1 година. Да видим на колко много хора е помогнала беше страхотна сцена в света на мъртвите. За медальона аз не го го разбрах много като цяло.
Скрит текст:
А не, много добре си се изразяваш! Обикновено всеки има някакви очаквания, когато гледа нещо, и не е задължително да очакваме еднакви неща. Би било много скучно...мисля...Rolling Eyes
В същност аз имам 2 пропуска:
Скрит текст:
- не разбрах как медальона се върна при майката. Нали брата - убиец го гледаше и пазеше...
- чак накрая разбрах, че големият брат( убиеца) в същност е осиновен. Ако е споменавано в началото значи е мой пропуск.

# 336
  • гр. София
Winona, да
Скрит текст:
Отдавна стана ясно, че е осиновен, не помня в кой епизод той чу разговор на две момичета и разбра, че е осиновен и това винаги го е подтискало. А за медальона майката дойде да му остави подарък и  отвори чекмеджето и тогава го е намерила.
Скрит текст:

# 337
Queen L, не знам дали си го продължила...
Не само го продължих, ами дори го изгледах до края Simple Smile  He Yu си е хубавец и с дълга, и с къса коса...

# 338
  • София
И D4 в супер киберпънк вайб от концерта си в Хонконг.
Скрит текст:
Grinning И песента беше за робот, който се влюбва в създателката си. Почти ще ме накарат да стана някой инженер, за да си направя робот(и), който изглежда като тях.

Въпрос към гледащите корейски сериали - кой бихте ми препоръчали ако искам да видя колкото се повече типични корейски ястия (различни от кимчи, неща с кимчи и супи)? Спомням си, че май в близките теми коментирахте за някакъв готварски сериал, но не мога да намеря в коя тема беше.

# 339
Tuon, ти си герой, едва изгледах един епизод и се отказах.
Имам някои мазохистични наклонности. 🤣 Обаче…превъртах много и ако има сезон 3 няма да го гледам.
Всъщност последните два епизода са най-интересни.

Grinning И песента беше за робот, който се влюбва в създателката си. Почти ще ме накарат да стана някой инженер, за да си направя робот(и), който изглежда като тях.
Имаше подобен японски сериал - Zettai Kareshi в него робота се влюбва в момичето. И тайвански има подобен в него беше иконом робот и собственика му се влюбват. После китайците му направиха римейк или беше обратното...няма значение.

South Korea for Foodies: 22 Dishes You Have to Taste

# 340

Въпрос към гледащите корейски сериали - кой бихте ми препоръчали ако искам да видя колкото се повече типични корейски ястия (различни от кимчи, неща с кимчи и супи)? Спомням си, че май в близките теми коментирахте за някакъв готварски сериал, но не мога да намеря в коя тема беше.

Аз сега гледам един корейски
https://www.imdb.com/title/tt26693803/?ref_=mv_close

Има в него по твоята тема. Почнах го за офис-драма и нали съм по веселата част, тук участват К-поп артисти, момичешка група. Още съм на 7 еп., обаче много се забавлявам. За пръв път попадам на комедия.  На главния в ролята Lee Jun-ho му влизаше да бъде сериозен, да мрази усмивките, а така трудно му се отдаде. Измъчи се човека! Явно и на преводача му е харесал, защото се е раздал напълно. Иначе Cha Eun-woo ще снима такъв, като излезе от казармата след януари.

Последна редакция: пн, 24 авг 2026, 16:21 от inka5

# 341
  • вятърничава
ElzaFB , за корейската кухня доста писахме покрай Bon Appetit, Your Majesty. Не си спомням за съвременен сериал, който да сме обсъждали скоро. Може би Tastefully Yours, който го е гледал да пише какви ястия показват. Не разбрах дали искаш да гледаш сериал или само търсиш ястия?

Браво, Tuon , аз толкова изписах за The Art of Sarah и колко ми харесват в тези роли Shin Hae Sun и Lee Jun Hyuk!

А в I'm Not a Robot учен беше направил робот, който да изглежда точно като бившата му приятелка/гадже/.

Последна редакция: пн, 24 авг 2026, 16:14 от bb6

# 342
  • България
И аз харесах The Art of Sarah (2026).
Май от bb6 разбрах за него.
Нещо обаче във финала не ми допадна и му писах 8,5/10.
И точно в този сериал най-после оцених актрисата Shin Hae Sun.
Преди това ми беше неприятна почти колкото Зао Луси.

За корейска кухня не мога да помогна, в момента съм на китайска и добре че гледам сериала по време на и след вечеря.

# 343
  • София
bb6, понеже търся ястия, тъй като ще ходя да ставам аджума, искам да гледам сериал, в който ги приготвят, за да видя какви са, че нещо от клиповете на влогърите (и линка на Туон) нищо не ми харесва за пробване. Май точно Bon Appetit, Your Majesty съм запомнила, че обсъждате.

inka, ще го прегледам, благодаря!

Сега, не ме бийте, но...

Скрит текст:
подготвям си програмата за Корея, където отивам заради високоскоростния влак и се оказва, че ако човек не се интересува от козметика, разкрасяване и/или сериали, почти не може да намери нормално инфо какво има за разглеждане. И може би съм прекалено пристрастна към Китай, обаче като си правех програмите за там се чудех кое по-напред да навра в един ден, а тук е обратното, добре че съм само за няколко дена. И понеже нещо и храната им не ме впечатлява до момента - каквото съм разгледала из нета, реших да се пробвам през сериал да видя дали ще ми хареса нещо, защото, знаете - ще вземе да ми хареса главният, ще ми хареса как яде миризливи нудли, примерно, и ще поискам да ги пробвам.

И го казвам, защото така си поръчах нудли, които сравняват с дуриан (но ми харесаха много), защото ей това сладко същество ги хапва:

# 344
  • вятърничава
Най-полезни ще ти бъдат Роца и 2в1,ще споделят личен опит.
Аз имам книжка с рецепти на български език на корейски традиционни ястия от дни на корейската култура.

inka5, Джуно или Lee Jun-ho е също к-поп айдъл, ако не знаеш де.
В Wok of love играеше готвач и готвеше китайски ястия в Корея. Тъй че има и китайски ресторанти там 🍜

Общи условия

Активация на акаунт