Анализ и отговори на въпросите ви според системата Хюман дизайн – от Марина Стоичкова

• 5 886
  • 136
  •   1
Отговори
  • www.bg-mamma.com
За себе си Марина Стоичкова казва, че е отдадена на мисията да помага на хората да опознаят себе си и да заживеят в хармония със своята автентична природа.

Обучението ѝ в Международното училище по Хюман дизайн (IHDS) и завършването на първата ѝ година от програмата са само началото на това дълбоко пътешествие.

Марина вярва, че Хюман дизайн е не само инструмент за самоопознаване, но и врата към свобода, радост и лекота. За нея е вдъхновяващо да вижда как хората, които се докосват до този метод, започват да разбират своите уникални качества, да преоткриват своята истинска природа и да вървят по собствения си път с повече увереност.

Същевременно успешно съчетава своята страст към Хюман дизайн с кариерата си в корпоративната сфера, където ръководи дигиталното присъствие на голяма компания.

В настоящата консултативна тема можете да задавате вашите въпроси относно:

Разбирането на вашата уникална природа и начина, по който вземате решения;
Управлението на емоционални конфликти и разработването на стратегии за справяне с тях;
Умението да отстоявате себе си и личните си граници;
Отношението ви към обещанията – как да ги давате и изпълнявате по най-добрия начин;
Подобряване на комуникацията с вашите деца спрямо тяхната индивидуалност;
Осъзнаването на вашите предпочитания – дали сте екипен играч, или индивидуалист;
Насоки за намиране на най-подходящата сфера на работа за вас;
Други въпроси, свързани с вашия индивидуален дизайн.

За да зададете въпрос, е необходимо първо да генерирате своя личен Бодиграф.

Това е карта, която разкрива вашата уникална енергийна структура. Тази карта е основата за точен и персонализиран анализ. Можете да генерирате своя Бодиграф безплатно на следния линк:

https://www.humandesignbulgaria.com/free-human-design-chart/

След като имате своя Бодиграф, ще можете да зададете конкретни въпроси, свързани с вашата природа, емоции, комуникация или професионални насоки, и да получите полезни и индивидуализирани отговори.

Ето пример как изглежда такава карта:

Блог с полезна информация: www.humandesignroom.com
FB страница: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064287354835

Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от #консултация в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.

#СпециалиститеГоворят #хюмандизайн #хюмандизайнанализ

Правила на консултативните теми във форума

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 13:22 от Пeтя

# 1
За да си направим картата трябва ли да знаем точен час на раждане. Майка ми не го помни и има ориентировъчен час.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 19:54 от bobi_bs

# 2
За да си направим картата трябва ли да знаем точен час на раждане. Майка ми не го помни и има ориентировъчен час.

Здравейте, за много точни детайли по картата е необходимо точен час, но и ориентировъчен е достатъчно, за да направим базов анализ: да определим Типа, Стратегията и Авторитета. В повечето случай в рамките на 12 часа не се променя основната информация.

# 3
Здравейте, какво може да кажете по тази карта? Каква професия е най-подходяща?

# 4

Здравей, Марина. Скоро разбрах за Хюман Дизайн и опитах да чета разни неща за картата ми в нета. За жалост информацията там е доста оскъдна. Щом видях тема тук, веднага си казах, че е съдба да я открия точно в този момент. Ще съм ти благодарна, ако можеш да отговориш на няколко въпроса относно прикачената карта в отговора ми.

1. Каква работа е най-подходяща за човек като мен. Обикновено всички хора ми казват, че се справям чудесно с писането, но у мен се е загнездило съмнение, което ме върти на шиш и не ми позволява да покажа творчеството си. Това нормално ли е на база на картата ми?

2. Трудно ми е да взимам окончателни кардинални решения. На какво се дължи това и как мога да го подобря на база на картата?

3. Какъв човек би ми паснал във връзка. За жалост се оказвам човек, който първоначално идеализира половинката, а в последствие се вторачва в куп несъвършенства, които сякаш тотално ме отблъскват. Как да преодолея този проблем?

# 5

Здравей, Марина. Скоро разбрах за Хюман Дизайн и опитах да чета разни неща за картата ми в нета. За жалост информацията там е доста оскъдна. Щом видях тема тук, веднага си казах, че е съдба да я открия точно в този момент. Ще съм ти благодарна, ако можеш да отговориш на няколко въпроса относно прикачената карта в отговора ми.

1. Каква работа е най-подходяща за човек като мен. Обикновено всички хора ми казват, че се справям чудесно с писането, но у мен се е загнездило съмнение, което ме върти на шиш и не ми позволява да покажа творчеството си. Това нормално ли е на база на картата ми?

2. Трудно ми е да взимам окончателни кардинални решения. На какво се дължи това и как мога да го подобря на база на картата?

3. Какъв човек би ми паснал във връзка. За жалост се оказвам човек, който първоначално идеализира половинката, а в последствие се вторачва в куп несъвършенства, които сякаш тотално ме отблъскват. Как да преодолея този проблем?

Здравей,
Страхотни въпроси си задала!

1. Относно работната среда и писането
За теб е важно да работиш в екип с хора, които разбират и уважават твоето темпо. Можеш напълно да се концентрираш и изолираш от страничния шум, когато откликнеш на дадена задача. Като Манифестиращ Генератор твоята стратегия е да откликваш и да влагаш енергията си само в неща, които наистина те зареждат. Всички Генератори функционират по този начин – удовлетворението от работата е ключово за тях.
Що се отнася до писането, липсата на естествена увереност при теб се дължи на факта, че то е отражение на преживяванията ти с хората, а не спонтанен творчески поток. Дълбоко в себе си искаш да придадеш стойност на всичко, което правиш, включително и на писането си. Възможно е да се развиеш успешно в ПР и маркетинг, където можеш да представяш и популяризираш постиженията на екипа си, без да звучиш като настойчив търговец.
Важно е да не се насилваш да пишеш, за да отговориш на нечии очаквания. Прави го естествено, когато ти идва отвътре.
Твоят профил 5/1 (твоят „костюм“) предполага, че хората проектират върху теб различни очаквания. Това може да доведе до вътрешно напрежение, ако се опитваш да ги изпълниш на всяка цена.

2. Защо ми е трудно да взимам окончателни решения?
В твоята карта е напълно естествено да не бързаш с важните решения, защото Емоционалният ти център е дефиниран. Това означава, че емоциите ти управляват процеса на вземане на решения. За да направиш правилния избор, трябва да си дадеш време – да усетиш как се чувстваш в различни състояния, без да си нито прекалено развълнувана, нито разочарована.
Когато става въпрос за връзки, нещата стават още по-сложни. Ти имаш склонност да търсиш сигурност в партньора си, което може да доведе до усещането, че си „залепена“ за грешния човек. Това често създава илюзията, че си по-добре с него, отколкото сама.
Вероятно изпитваш изкушение да взимаш спонтанни решения, но това не е твоят естествен начин. Дай си време и пространство.

3. Какъв партньор би ми подхождал?
Често първоначално идеализираш партньора си, а след това се фокусираш върху недостатъците му, което може да доведе до разочарование.
В твоята карта Далачният център е недефиниран, което означава, че усещането ти за физическа сигурност е нестабилно. Ако си с партньор, който също има недефиниран Далак, може да не се чувстваш сигурна с него.
От друга страна, ти имаш силна индивидуална енергия, което понякога може да бъде възприето от другите като егоизъм. Имаш нужда от партньор, който разбира това и уважава твоето пространство и независимост.
Освен това остро реагираш, ако някой се опитва да упражнява контрол върху теб. Дълбоко в себе си копнееш за семейство, за което да се грижиш, но ако нямаш такова в момента, тази грижа се насочва към приятели или колеги. Често забелязваш хора, които са изолирани, и ги интегрираш в групата.
Твоето вътрешно противоречие – между желанието за лична свобода и нуждата от общност и грижа за другите – може да доведе до объркване в отношенията.

Дай си повече време да опознаеш човека, преди да го допуснеш твърде близо. Всеки път, когато прибързваш, рискуваш да не бъдеш доволна от крайния резултат.

Надявам се, че успях да ти отговоря макар и накратко!

# 6

Здравей, Марина! Моля за мнение за комуникацията ми с хора (индивидуална професия или в колектив), какви са особеностите ми като характер. Благодаря!

# 7

Здравей Марина, това е моята генерирана карта. Бих се радвал да ми дадеш какво казва тя за мен и да наблегнем на няколко въпроса.

1. Върху какво трябва да се фокусирам за да бъда успешен.
2.Как да работя върху слабите си черти.
3.Какъв е най-подходящия за мен партньор.

Благодаря предварително!

# 8
Здравейте, какво може да кажете по тази карта? Каква професия е най-подходяща?

Здравей Стефан, твоят Тип в Хюман Дизайн е Прожектор и това означава, че твоята мисия не е да инициираш и стартираш процеси, а да изчакаш лична покана, в която се чувстваш разпознат – независимо дали става въпрос за работа, връзки или социални взаимодействия. Личният контакт очи в очи е от съществено значение за твоето естествено състояние.

Ти си силно повлиян от хората и мрежата, която си изградил – често дори без да го осъзнаваш. Именно чрез тях се отварят нови възможности пред теб. Но ако се опитваш да обслужваш нуждите на всички, можеш лесно да изпаднеш в преумора и изтощение. Ключово за теб е да си даваш време за почивка, да се отдръпваш от контактите си, за да не „прегориш“.

Напълно естествено е за теб да търсиш нова работа, докато все още си на текущата си позиция, ослушвайки се за най-подходящата възможност. Ако останеш без работа, може да ти бъде значително по-трудно да намериш нова.
Работната среда, в която ще се чувстваш най-добре, е тази, в която се усещаш разпознат, видян и ценен. Имаш вроден талант да откриваш какво не работи правилно и да го посочваш, но за да бъде твоето мнение възприето добре от околните, е важно да бъдеш попитан за него.
За теб е важно да работиш в среда, която ти дава възможност за развитие и израстване. Можеш да го наречеш амбиция, но успешната реализация в професионалната сфера е значима част от твоя път.

Предизвикателството пред теб: В стремежа си да успееш, често поемаш твърде много роли в един малък екип. Воден от бързите си решения – които са естествени за теб – си склонен да работиш повече от останалите, понякога дори до изтощение. Твоето желание да се доказваш чрез уменията си те прави „удобен“ за поемане на повече задачи, често за сметка на личните ти нужди.

Балансът е ключът за теб. Ако не намериш равновесие между това, което даваш, и това, което получаваш, можеш да се почувстваш огорчен и разочарован.

Важно е да знаеш, че решенията ти са спонтанни, и е най-добре да се довериш на първото усещане за правилно или не. Колкото повече време си даваш за размисъл, толкова по-голяма е вероятността да се почувстваш объркан. В такива моменти можеш да се опиташ да вземеш решение, основавайки се на минал опит, на база натрупани знания или дори да се опиташ да предвидиш бъдещето – но това не е естественият ти начин. Твоята сила е в доверието към първоначалния импулс и усещането за верния избор.

Също така, не бива да се фиксираш върху дадена роля. За теб е естествено да бъдеш гъвкав и да се адаптираш според средата, хората и възможностите, които се появяват. Това ти позволява да се развиваш и да откриваш нови перспективи. Когато се ограничаваш в определена функция или роля, можеш да загубиш свободата, която е важна за теб, и да изпиташ огорчение.

Когато бъдеш разпознат за своите качества, можеш да разкриеш своята креативност и да блеснеш с уникалната си перспектива!

# 9

Здравей, Марина! Моля за мнение за комуникацията ми с хора (индивидуална професия или в колектив), какви са особеностите ми като характер. Благодаря!

Здравей Bikova,

Ти си сред малкото хора на този свят, които са тук, за да задвижват нови неща.

Твоята сила е да стартираш начинания, които оказват въздействие. Дълбоко в теб е заложено да търсиш начини да споделяш идеите си и да инициираш промяната.
Ти носиш в себе си потенциала да разказваш истории увлекателно, с емоционална наситеност, която докосва хората. Начинът, по който предаваш историите си, не винаги е фокусиран върху абсолютната точност, но винаги носи емоционален заряд и въздействащо послание.
Една от жизнените ти сили е способността да преобразяваш мисленето на другите чрез усещанията, които им предаваш.

Твоите истории и стимулиращи идеи карат хората да се почувстват по различен начин, да видят нещо ново в собствената си реалност, да преживеят вътрешна метаморфоза. Разбираш, че оказваш влияние, когато виждаш реакцията им. Твоите разкази не са просто думи – те създават впечатления, които остават.
Идеите ти винаги са резултат от дълбокото осмисляне на преживяното.
Ти откриваш връзки между миналото и бъдещето: „Ако това се е случило, какво може да последва?“ Така генерираш нови концепции и предлагаш нови перспективи. Най-големият ти страх е да се озовеш в ментална тъмнина – в състояние, в което няма нова идея, която да хвърли светлина върху бъдещето.
Твоите идеи са образни и въздействащи.

Ти мислиш в картини, използваш метафори и символи, за да онагледиш смисъла на казаното. В теб живее силен идеализъм – стремежът да виждаш света през призмата на надеждата, на по-добрите възможности, дори когато реалността изглежда ограничаваща.
Ти си създаден, за да споделяш идеи, а не непременно да ги реализираш сам.
Твоята роля не е да осъществяваш всеки свой замисъл, а да го предадеш нататък – към онези, които могат да му вдъхнат живот. Когато споделяш своите концепции, ти отваряш врати за другите и създаваш възможности за движение и развитие.

В теб живее и потенциалът да търсиш нови преживявания.
Ти се сблъскваш със ситуации, които те предизвикват, преминаваш през кризи, но след това постигаш растеж и прогрес. Въпреки това, за теб е важно да не си сам – нуждаеш се от споделени преживявания, от твоите хора, от племето си.

Най-комфортната среда за теб е сред индивидуалисти – хора, които приемат различията, уважават уникалното във всеки и не се вписват в стандартните очаквания. В такава среда ще се чувстваш свободен и разбран.
Ключово за теб е да информираш хората за решенията си.

Въпреки че може да ти се струва излишно, това намалява напрежението в комуникацията и прави взаимодействията по-гладки. Ти имаш затворена аура, което понякога затруднява разбирането между теб и околните. Колкото по-осъзнато комуникираш, толкова по-лесно ще избегнеш ненужни конфликти и недоразумения.

Ти притежаваш вроден усет да откриваш какво не работи и силен стремеж да го поправиш.
Но често дори когато знаеш как да го направиш, се чувстваш несигурен дали имаш необходимите умения, за да пристъпиш към действие. Това вътрешно колебание може да предизвика гняв и фрустрация.
При разпознаване на проблем, желанието ти е да действаш веднага.
Но за теб не е правилно да прибързваш – необходимо ти е време, за да достигнеш до емоционална яснота. Ако реагираш моментално, рискуваш да срещнеш съпротива от околните, което допълнително би могло да те разгневи.

За да живееш в унисон със своя дизайн, е важно да следваш своята лична стратегия.
Първата стъпка е да разпознаеш кои идеи имат нужда да бъдат споделени, за да може другите да се възползват от тях. След това трябва да изчакаш емоционалната си яснота – ако усещаш натиск да действаш веднага, това е знак, че моментът все още не е настъпил.

Емоционалната яснота настъпва, когато се почувстваш спокоен, когато нервността около решението ти изчезне.
И накрая – преди да действаш, е важно да информираш другите за намеренията си.
Особено онези, които са пряко засегнати. Може би това не ти се струва необходимо, но ако го направиш, ще намалиш съпротивата и ще можеш да инициираш с лекота, без страх, че някой ще се опита да те контролира.
Когато следваш този път, твоите начинания ще постигнат въздействието, което търсиш, и правилните хора ще се присъединят към теб, за да подхранят с енергията си твоята инициатива.

# 10
Много, много благодаря 😍 Звучи много интересно и много… вярно! Ще продължавам да досаждам с въпроси за семейството ми 😀 Бъди здрава!

# 11

Здравей Марина, това е моята генерирана карта. Бих се радвал да ми дадеш какво казва тя за мен и да наблегнем на няколко въпроса.

1. Върху какво трябва да се фокусирам за да бъда успешен.
2.Как да работя върху слабите си черти.
3.Какъв е най-подходящия за мен партньор.

Благодаря предварително!

Здравей,
Ти си тук, за да откликваш на възможностите, които ти поднася животът, като казваш „Да“ и се ангажираш с дейности, за които усещаш вътрешен импулс и имаш енергия да се вложиш. Създаден си да бъдеш отдаден и напълно ангажиран, когато влизаш в даден процес или работа, но е изключително важно да си имал едно наистина голямо „Да“, преди да се впуснеш в това преживяване. В противен случай можеш да се окажеш въвлечен в чужд ангажимент, усещайки как енергията ти се изразходва в полза на другите.

В процеса на своето развитие е естествено да срещаш трудности и препятствия. Но най-важното правило за теб е да устояваш докрай – да не се отказваш при първата пречка.
Склонен си да казваш „Да“ твърде бързо, често поемайки твърде много ангажименти наведнъж, като се опитваш да носиш „сто дини под една мишница“. В много случаи това желание идва от стремежа да се докажеш – както пред другите, така и пред самия себе си. Но не всяко „Да“ си струва. Понякога го казваш, без да усетиш дали наистина го искаш, или просто защото е продиктувано от лични амбиции.

Ключът към успеха ти е да се ангажираш само с тези дейности, връзки и работни проекти, които истински те вдъхновяват.
Когато влизаш с вътрешно „Да“, ще имаш силата да преодолееш всяко предизвикателство, което съдбата поставя на пътя ти.
За да бъдеш успешен, трябва да работиш нещо, което ти носи удовлетворение. А това зависи не от крайния резултат, а от самото начало – влязъл ли си в този процес с истинска енергия и желание, или просто за да докажеш, че можеш? Ако изборът ти е бил мотивиран единствено от външни фактори и стремеж да изглеждаш успешен в очите на другите, неудовлетворението няма да закъснее.

Предизвикателствата пред теб:

Стремежът да се доказваш.
Ти искаш да покажеш на света на какво си способен, но заедно с това имаш и склонност да се опитваш да контролираш другите. Това обаче е „камъче в обувката“ – ти не си устроен да упражняваш контрол, и ако се опитваш да го правиш, ще срещаш само съпротива.

Избягване на конфликтите.
Ти често се стремиш да избегнеш напрежението, като премълчаваш истината, за да не разстройваш околните. Но конфликтите не са твой враг – те са път към освобождението от натрупаната нервност. Само когато се осмелиш да влезеш в тях, ще намериш вътрешен покой.

Страх от неизвестното.
Може често да изпитваш страх от съдбата и от това, което може да ти се случи. Но колкото и да анализираш бъдещето, няма как да го предвидиш напълно. Истинската ти сила идва, когато се довериш на процеса и откликнеш с „Да“ само на онова, което истински те зове.

Отношения и партньорства:
За теб е важно да имаш партньор, който уважава твоята отдаденост.
Когато си ангажиран с работа или проект, ти можеш да изглеждаш егоистичен в очите на другите, но всъщност просто си изцяло вложен в това, което правиш. Твоят партньор трябва да разбира това и да не ти отправя неоснователни претенции.

Хората често проектират върху теб повече качества, отколкото реално притежаваш.
Това означава, че за да оправдаеш очакванията им, е нужно да имаш стабилна основа за всяко свое начинание. В противен случай рискуваш да се „сгромолясаш“ под тежестта на тези очаквания и да се почувстваш неудовлетворен.

Твоят успех и вътрешно удовлетворение зависят от това да следваш своето „Да“, да не се разпиляваш в безброй ангажименти и да се осмеляваш да влизаш в конфликти, когато е нужно. Когато си верен на себе си, ще откриеш, че животът ти носи точните възможности, а ти имаш силата да ги реализираш с пълна отдаденост.

# 12
Здравейте, Марина.
По-долу е моята ХД карта, върху която бих искала да попитам следните въпроси:

1.Какъв е най-подходящия за мен партньор.
2.Каква работа е най-подходяща за човек като мен, най-вече върху коя сфера да се фокусирам, за да бъда успешна
3. Има ли неща в характера, върху които трябва да работя за подобряването им

Много ще съм благодарна за предоставената информацията и благодаря за възможността за споделяне тук.

Поздрави!

# 13
Здравей, Марина !
Какво означава, когато имаш само активен портал и какво ако е цял канал ? И какво означават цветовете на каналите , червен и черен ?

# 14
  • в сбъднатите мечти
Здравейте, Марина! Това е моята карта. Моля, напишете информацията, която тя Ви дава. Какви насоки бихте ми дали, по отношение подобряване на увереността ми? Как да открия своите силни страни?

Общи условия

Активация на акаунт