Осмокласници 2025/2026 - тема 5 предваканционна

• 12 723
  • 264
  •   2
Отговори
# 240
Минахме през ЛЛ, здравно-профилактичната карта вече се изпраща електронно до училището както са и бележките за отсъствия по здравословни причини.
Само ученическа карта трябва да купим за училище, друго има натрупано през годините, а и вече може сам да си пазарува.
Дрехите и обувките не ги броя като неща за училище, че по 3 пъти в годината се сменят.

Цеце, сигурно ли е това за ЗПК, че съм се настроила да го изритвам другата седмица да ходи да се реди.....?

# 241
  • Бургас
Soul, още миналата година се изпращаха електронно и не носехме хартиШката, но заради данните вътре така или иначе трябва да се иде до ЛЛ. Освен имунизациите, които си ги знае, вписва ръст, тегло, обиколка, ето сега разбирам, че и кръвно мерят някъде. Вариант е да си измериш всичко сама и да му ги пратиш по някакъв начин.

# 242
Ние миналата носихме на хартия. Ще го пращам да вземе, пък дори и да е излишно, да не се налага в последния момент да виси по опашки.

# 243
Миналата година ЛЛ ни даде хартиена карта още в началото на лятото. Как пропуснах тази година? Ако се плаща такса за тази карта, съмнява ме да приемат само данни.

# 244
  • София
Дадоха на хартия

# 245
  • Варна
 И аз днес се обадих на ЛЛ , имаме час за понеделник, точно за тази карта. Ще искам и направление за офталмолог, младежът не вижда ... по-далече от екрана... Срам и мъка!

# 246
  • София
Миналата година ЛЛ ни даде хартиена карта още в началото на лятото. Как пропуснах тази година? Ако се плаща такса за тази карта, съмнява ме да приемат само данни.
Отметнахме го това с картините тази седмица. Плаща се при нашата лекарка - 2,5 евро за хартийка. Миналата година никъде не ми ги искаха на хартия, имали си достъп, ама пак си ги взехме се.

# 247
  • Куциндрел
Минахме през ЛЛ, здравно-профилактичната карта вече се изпраща електронно до училището както са и бележките за отсъствия по здравословни причини.
Само ученическа карта трябва да купим за училище, друго има натрупано през годините, а и вече може сам да си пазарува.
Дрехите и обувките не ги броя като неща за училище, че по 3 пъти в годината се сменят.

Цеце, сигурно ли е това за ЗПК, че съм се настроила да го изритвам другата седмица да ходи да се реди.....?
Да, миналият петък бяхме за ЗПК. Трябва да се мине през ЛЛ, но се изпраща електронно.
Ние не сме плащали нищо.
Детето манекен - 177 см и 59 кила... надявам се да не расте много повече на височина...

# 248
Идеален е. Моят не съм го мерила скоро, тъкмо сега ще го видя.

# 249
Моят е 182 см и 58 кг. Много е слаб, даже му е вече комплекс.

# 250
  • Куциндрел
Моят е 182 см и 58 кг. Много е слаб, даже му е вече комплекс.
И моя мрънка, че иска да качи маса, но му обяснявам, че гена му е такъв, да ходи на плуване сега, а към края на пубертета, ако иска и на фитнес. Има време да пълнеят.

# 251
  • Бургас
И моя е почти 180 см, но е 83 кг. Яко е заформил мускулите, гърба и гърдите. Има още да се оформя в корема, но е много добре в момента. Яко тренировки във фитнеса и бокс.
Обаче не е прочел нито една книга и това ме дразни.
От два дни е при батко си в Свети Влас и си живуркат.

# 252
Моето девойче е дребничко 160 см. и 50 кг. Брат ѝ онзи ден я води за пръв път на фитнес, та вече смята с него да ходи. Очарована била от фитнеса, много ѝ харесало. Grinning

Иначе и ние ходихме при ЛЛ, пусна ѝ изследвания, мери ѝ кръвно, пак мина тест за далтонизъм, мери дали има гръбначно изкривяване... Прати я на специалист да ѝ направят кардиограма, там пък ѝ прегледаха на ехограф и всички вътрешни органи от първия до последния, та съм доволна, че свършихме много качествена работа, освен че взехме на хартия и бележката за училище. И миналата година на хартия я даде. Ще видим тази дали ще ги искат на хартия.

# 253
  • Бургас
В Школо има пуснато съобщение за безплатен очен скрининг.
Предполагам, че е до всички.
https://www.kwiat.bg/novini/2026/08/bezplaten-ochen-skrining-za- … -i-mladezhi-2026/

# 254
Звънях на две оптики, бяха изключително учудени, нищо не знаят по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт