Юнски бебета 2026 ☀

• 7 921
  • 358
  •   2
Отговори
# 345
Не го оправдавам по никакъв начин. Според мен ако наистина толкова добре сте се разбирали той е или в шок или ревнува. По принцип мъжете и те си минават през техен вид депресия, като това се случи. Вкъщи моят мъж много помага, но му е все още кофти да осъзнае, че трябва да се раздели със стария си начин на живот.

За момента си взела най-доброто решение възможно! Все пак на този етап не затваряй каналите за комуникация и се консултирайте със семеен терапевт. Все пак е баща на детенцето.

Не, напротив ние бяхме двойка на която всички завиждаха. Разбирахме се страшно много, всичко сме си споделяли, обсъждали излизали. Абе, беше много хубава връзка. Решихме да имаме дете той също много искаше, но като забременях и се роди малката изведнъж всичко се срути. Не иска да говорим, не иска да гледа малката, затваря се в другата стая и си рови телефона или спи. И само повтаря аз ходя на работа уморен съм остави ме. Когато ми изписаха от болницата се прибрахме вкъщи и той отиде да си легне. Не се интересуваше да се запознае с дъщеря си и тн. Незнам какво се обърка но ми е много тежко.
Шели, по това, което описваш звучи като и до сега да не е помагал! Няма да те лъжа, ще ти е трудно, но ще се справиш!❤ А Габи е много права, не мисли че ще стане друг човек. Аз навремето ката се разделихме с бащата на големия ми син, трябваше да избягам от Варна в София за да имам някаква нормалност. Трудно е, но не и невъзможно! Майка ми, лека й пръст много помагаше тогава, въпреки, че в началото той я беше настроил срещу мен. Понякога просто не можеш да повярваш с какъв човек всъщност си живял до сега. Кураж мила!
safespaseДа ти кажа не съм го сравнявала с друг термометър, но ще взема да го направя идния петък, че сме на ваксина ..

# 346
Според мен е в някакъв вид депресия, или адаптация. Не можеш ли да поговориш с него? Моя мъж в началото не можеше да спи и го беше страх да оставяме детето на който и да е било, после му премина след като изговорихме нещата. Това е ново и за двамата и докато майките си имат вече изградена връзка с децата още от както са били в коремчето, бащите им е по-трудно. А и те наистина не осъзнават за каква умора и недоспиване става на въпрос, колкото и предварително да им го обясняваш. Те си мислят, че няма да е толкова зле и после срещат реалността. Всяка жена някак ще успее да се събере и на 30 минути съм да е, но при мъжете не е точно така. Ако наистина е много зле положението просто му дайте почивка, но не го изтривайте напълно. Първата 1 година за всички е трудна

# 347
С мъжете- сложна работа. И при мен нещата не са цветущи. Таткото си е егоист отвсякъде и още с първото дете започна много да ревнува. Сега с второто не е по-различно, но поне знам какво да очаквам. Не разчитам много на него освен в крайни случаи.

Друго ми е спешно в момента. Трябва ми детски гастроентеролог, който работи с НЗОК в София и има часове за тази седмица. Повечето мигат да преглеждат през октомври час. Предстои ни дълго пътуване извън страната, а имам направление и някой трябва да вкара бебето в системата, за да могат да ни изпишат адаптираното мляко по каса.
Заради рефлукса и допълнително лактозна нетолерантност се налага да спра да кърмя. Пие специално мляко което е 17/18евро и една кутия е за 3-3,5 дена. Специално това мляко е в списъка с безплатните храни АКО диагнозата е вписана официално в системата. Личната не може да го направи, трябва специалист. Пък и отдавна искам да я заведа на преглед…

# 348
Mama Alex Тази лекарка има за 26.09 час. Не мога да дам отзив, но до колкото разбирам ти и не търсиш такъв, а само да изпише млякото по каса.Сподели моля те как установихте алергията? Имам такива съмнения и за нас.
Относно мъжете- думи нямам! Моят също си е егоист, колкото и да ме вижда капнала, не му ли кажа каквода прави, просто ще си лежи на дивана, а понякога ми изцепва, че не бил готвач, не бил прислужница и т.н Излишно е да казвам как избухвам тогава! Двама мъже ще възпитавам, дано се справя по-добре!

# 349
Момичета, накарахте ме да се замисля колко съм благодарна за мъжа си. Родителството и живота е отборна игра и за мен най-важното е да си помагате. Дано се променят за по-добро. Децата са малки,но с напредването на възрастта това е нещото, което гледат най-много. Взаимоотношенията на мама и тате.

Относно бебето. Както изведнъж я преспивах чак в 22-23часа си измести спането от 19-20. Първо мрънках, че ми е много късно и на мен ми се доспива, а сега ми е много рано. Таткото често работи до 19:30, каката вечеря около 19ч и става сложно цялата хамалогия. Поне на обяд и аз не знам как успявам да преспя каката често докато бебето е будно.
Все още си се буди често нощем. Вечер има една по-дълга пауза и после почва на 2 часа. Някой път и по начесто та почнах да пия по 2 кафета, което за мен е много.

# 350
Mama Alex Тази лекарка има за 26.09 час. Не мога да дам отзив, но до колкото разбирам ти и не търсиш такъв, а само да изпише млякото по каса.Сподели моля те как установихте алергията? Имам такива съмнения и за нас.

Тази докторка е по НЗОК само в Казанлък. Както и да е, заведох я на стандартен платен преглед в Токуда, за да я видят и на ехограф. Докторката каза че физиологично не вижда проблем на ехографа, според нея това с лактозната нетолерантност не е вярно и е измислица на личната лекарка. (щяло да има и други симптоми, не само повръщането). Наддала е добре и отказа да изпише това мляко, което пие в момента. Каза да си купувам обикновено Анти-рефлуксно с лактоза. И да я храня 6х по 120мл (вместо както сега 5х150мл). Преди два дена навърши 3 месеца. Сега хем смених схемата да яде по-малки количества, хем е анти-рефлуксно млякото и пак всичко наоколо и всички сме оповръщани  постоянно.

В крайна сметка пак нямам реална причина за повръщането...

Последна редакция: сб, 19 сеп 2026, 00:24 от Mama.Alex

# 351
Не съм обърнала внимание, че е само в Казанлък. За съжаление само това ми излезе. Ние вчера бяхме ба консултация и т.к кърмата ми намалява прогресивно открих, че младежа си яде спокойно от шише с четворка биберон, та сега се цедя, ноо ме е страх, че млякото свършва и обсъдих с педиатърката предвид храносмилателните проблеми какво АМ  да купя да има вкъщи. Тя препоръча Аптамил АДЦ ( вероятно същото пиете и вие) Аз обаче не мога да го накарам да го пие! Принудих се да го снеся с кърма в различни съотношения пак дърво, пробвах и с Аптамил комфорт - същата работа. Сега съм леко отчаяна и не знам какво да правя. Имах замразена кърма, но тя намаля драстично. Някой има ли съвет?

# 352
Личната ни препоръча Novalac Allernova AR - за рефлукс и без лактоза;
След прегледа ни препоръчаха Novalac Digest AR - за рефлукс С лактоза.

Аптамил АR пиеше преди това- и него повръщаше, нищо че става на каша…

Иначе не подбира- яде всичко. Някои миришат наистина кофти, но си хапва

# 353
Не съм обърнала внимание, че е само в Казанлък. За съжаление само това ми излезе. Ние вчера бяхме ба консултация и т.к кърмата ми намалява прогресивно открих, че младежа си яде спокойно от шише с четворка биберон, та сега се цедя, ноо ме е страх, че млякото свършва и обсъдих с педиатърката предвид храносмилателните проблеми какво АМ  да купя да има вкъщи. Тя препоръча Аптамил АДЦ ( вероятно същото пиете и вие) Аз обаче не мога да го накарам да го пие! Принудих се да го снеся с кърма в различни съотношения пак дърво, пробвах и с Аптамил комфорт - същата работа. Сега съм леко отчаяна и не знам какво да правя. Имах замразена кърма, но тя намаля драстично. Някой има ли съвет?

Колко яде господинът на хранене и по колко пъти го храните? Има ли възможност да изяжда повече от обикновено?

По принцип знам, че кърмата работи на базата supply and demand, та от една страна може и да е от това, от друга може да е временен спад. Ние бяхме в кърмаческа стачка. И аз също се притесних, че кърмата намалява понеже гърдите ми омекнаха. Тези дни и си взех силиконови протектори, които доста помагат да изсуче цялото складирано мляко и нещата се стабилизираха.

# 354
Според мен даже не яде достатъчно - 130 мл, като го храня през три часа и има едно нощно хранене, но тогава суче и нямам идея колко изяжда. Мисля си, че преди това, като сучеше е изяждал по-малко, защото сега памперсите му са два пъти по мокри между храненията. Пробвах силиконови зърна, извива се, ядосва се, задавя се, рита, бута с ръце постоянно и вдин ден реших да изцедя и да сам с широк биберон. Еми аз откак минаха първите две седмици от раждането му толкова спокойно да яде не съм го виждала, то чак е приятно. Иначе от цялата борба и двамата сме изнервени и потни ..
Принципно на четири месеца трябва да яде м/у 130 и 180 мл кърма, не давам повече от 130 защото повръща, то и тогава пак повръща, но и поради факта, че преди е сукал по-малко и да има време да свикне коремчето му.
А кърмата си намалява прогресивно последния месец, не е период. Даже в дясната гърда има значително ло-малко количество, защото още като го мъчих да суче си харесваше лявата повече. Ще пробвам с лактогонен чай, но щом бадемите не помагат и чая няма да успее, а и сега с изцеждането повече ги стимулирам, но предполагам, че стреса ми идва повече. Иначе взех козе АМ на Тьопфер, казват, че най-много се доближавало до вкуса на кърмата и се надявам да го приеме. И с батко му беше зор, но той беше на годинка, всички гранения заместени, само вечер след баня сучеше и така и не пропи АМ, просто сам се отби и приключи и кърмене и АМ. Но сега няма как да стане … а захранването ше го мисля след 5 месец

# 355
Моята госпожица утре прави 4 месеца от два, три дни обаче е едно мрънкане, завиране на ръце в устата, много лиги и видимо и става хубаво като я чеша по долния венец с гризалка, та се чудя дали не са тръгнали зъби. Споделете тези от вас които имат опит какво е помогнало за облекчаване на сърбежа. Вие ползвате ли още капки за колики аз почнах бавно да ги намалявам обаче нещо пак усещам припуквабия в корема.

# 356
Според мен даже не яде достатъчно - 130 мл, като го храня през три часа и има едно нощно хранене, но тогава суче и нямам идея колко изяжда. Мисля си, че преди това, като сучеше е изяждал по-малко, защото сега памперсите му са два пъти по мокри между храненията. Пробвах силиконови зърна, извива се, ядосва се, задавя се, рита, бута с ръце постоянно и вдин ден реших да изцедя и да сам с широк биберон. Еми аз откак минаха първите две седмици от раждането му толкова спокойно да яде не съм го виждала, то чак е приятно. Иначе от цялата борба и двамата сме изнервени и потни ..
Принципно на четири месеца трябва да яде м/у 130 и 180 мл кърма, не давам повече от 130 защото повръща, то и тогава пак повръща, но и поради факта, че преди е сукал по-малко и да има време да свикне коремчето му.
А кърмата си намалява прогресивно последния месец, не е период. Даже в дясната гърда има значително ло-малко количество, защото още като го мъчих да суче си харесваше лявата повече. Ще пробвам с лактогонен чай, но щом бадемите не помагат и чая няма да успее, а и сега с изцеждането повече ги стимулирам, но предполагам, че стреса ми идва повече. Иначе взех козе АМ на Тьопфер, казват, че най-много се доближавало до вкуса на кърмата и се надявам да го приеме. И с батко му беше зор, но той беше на годинка, всички гранения заместени, само вечер след баня сучеше и така и не пропи АМ, просто сам се отби и приключи и кърмене и АМ. Но сега няма как да стане … а захранването ше го мисля след 5 месец

Не съм специалист, но за мен детето си яде съвсем нормално като количество и ако успяваш да кърмиш на 3 часа, не би трябвало да ти е намаляла кърмата. Най-вече ако бебето наддава.

Пробвай с чайове, добавки, овес, боза от ръж (аз с всичко това се тъпча). Друг вариант е да идва цикъл ако това вече не се е случило, тук само гадая, тъй като вчера видях видео по темата.

Това, което аз знам е, че детето трябва да яде между 750-900 за денонощие. 180 е адски много. Хвърли око на това видео: https://www.facebook.com/share/r/1EfFJg6Y4m/?mibextid=wwXIfr

В края на краищата спокойствието ви е най-важно, а топфер е една от най-добрите марки на пазара.

# 357
С удоволствие бих се върнала пак при тази докторка в Токуда да й дърпам ушите. Само 1 ден с лактозното мляко и не е спряла да повръща обилно, в памперса е зелено на цвят, неспокойна е и се гърчи и плаче. Тъй като давах само по 120, не издържа 3 часа между храненията и е някакъв ужас.
Връщам обратно безлактозното докато закърпим положението и ще търся друго мнение.
От известно време не бях ползвала owlet чорапчето, но сега пак започнах да го слагам от страх да не се задави насън.

# 358
Там е работата, че няма достатъчно количество вечер, като изцеждам. Само едно хранене в достатъчно да заменя и ще сме супер! То и затова намаля резерва със замразена кърма . За щастие прие козе млякото вчера и съм една идея по-спокойна.
МамаАлекс Ако сте на хидролизираното на аптамил, мога да подаря една кутия, отворена миналия петък и взето много малко - ние ще кърпим положението друго мляко, когато се налага..

Общи условия

Активация на акаунт