И ето, гушкаме си вече, нашето Септемврийско бебче. ‘26

• 263
  • 9
  •   1
Отговори
Заповядайте в темата за появилите се вече на бял свят Септемврийчета 2026. Heart

# 1
Ще започна аз , от кога смятате да започнете да давате нещо за колики и давате ли пробиотик ?
Заповядайте в темата за появилите се вече на бял свят Септемврийчета 2026. Heart

# 2
Цоп и аз. Simple Smile
Май коликите по-късно се появяваха. Хич не помня кога започнаха с голямата щерка, но бяха брутални и нищо не й помагаше. Евентуално имаше минимално подобрение като давахме Колийф, но не знам дали още го продават.
Сега малката се пъне и има проблеми със стомаха, но май още не са истинските колики.

Пробиотик - бяхме при педиатър и нищо не каза за пробиотик, а не ми се иска да взимам на своя глава.

Иначе как свиквате с новото ежедневие? Успявате ли да се наспите?

# 3
Родих на 02.09. До момента съм спала добре само 1 нощ. Каката ни все още не ходи на градина и ми е доста трудно да се адаптирам с режимите. Взех си handsfree помпа за да имам повече свободно време за нея. На нас в болницата ни казаха да даваме био гайа, но аз мисля да заложа на омнибиотик.
Цоп и аз. Simple Smile
Май коликите по-късно се появяваха. Хич не помня кога започнаха с голямата щерка, но бяха брутални и нищо не й помагаше. Евентуално имаше минимално подобрение като давахме Колийф, но не знам дали още го продават.
Сега малката се пъне и има проблеми със стомаха, но май още не са истинските колики.

Пробиотик - бяхме при педиатър и нищо не каза за пробиотик, а не ми се иска да взимам на своя глава.

Иначе как свиквате с новото ежедневие? Успявате ли да се наспите?

# 4
Благодаря за темичката ❤
Ние сме днес на педиатър и ще го разпитам за добавки - пробиотик и витамин д. Също така, да видим и дали е върнала родилното тегло, че имаше малко по-тежка жълтеница заради резус фактор и в началото храненето беше мъка.
Аз мисля, че съм с мастит, защото имам температура и болка с зачервяване на едната гърда. Някой ако може да препоръча лекар или някакви съвети да има?

# 5
Аз мисля, че съм с мастит, защото имам температура и болка с зачервяване на едната гърда. Някой ако може да препоръча лекар или някакви съвети да има?
Чела съм за зелеви листа, но не съм го пробвала и не знам дали действа.
Виж и статии/видеа на Хедра.

# 6
Записвам се и аз 🙂
Относно пробиотика, давам Омнибиотик Панда, по препоръка на акушерката.
Чакам да ми звъннат за час да запишем педиатър и да ходим на преглед.
Малко ме притеснява, че повръща след ядене и доста често хълца.
Давате ли вода?

# 7
При предното кърмене бях много често с мастит, пиех лецитин, често бебето на тази гърда и парацетамол в крайна нужда. Случвало се е и бащата да ме “отпушва”, ако бебето в този момент не суче повече, защото съм имала и 4-5 дневни драми с възпаление. Също мажех с Антифлегмин от вет. аптека. Зелеви листа не ми помагаха на мен.

# 8
Вода ми казаха да не давам първите 6 месеца изобщо. Хълцане и при нас се случва, обикновено след обилно хранене.

# 9
При предното кърмене бях много често с мастит, пиех лецитин, често бебето на тази гърда и парацетамол в крайна нужда. Случвало се е и бащата да ме “отпушва”, ако бебето в този момент не суче повече, защото съм имала и 4-5 дневни драми с възпаление. Също мажех с Антифлегмин от вет. аптека. Зелеви листа не ми помагаха на мен.

Подобен протокол следвах +леден компрес след хранене. 3 дена съм с температура над 38 градуса, понякога над 38.5. Чаках до последно, защото единственият антибиотик съвместим с кърменето е на основа пеницилин, а аз съм алергична към него. Бях на лекар и той ми каза, че е млечна киста 😳 след запушен канал, но протоколът е същият и все пак да пробвам антибиотика и просто да си взема антихистаминов препарат, ако започна да имам алергична реакция 😀 (защото алергията ми се откри след венозен антибиотик, през устата било различно 🤔). Както и да е, вчера помолих като последен шанс ММ да ми отпуши каналчето. Да кажем, че връзката ни мина на по-високо ниво 😅, но от тогава не съм вдигала температура. Дано да е минало 🙏

Общи условия

Активация на акаунт