Запек, запушеност на червата

• 354
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! На 20 години съм и искам да попитам за съвет. По принцип си ходя почти редовно до тоалетна- всеки ден или през ден. Но от седмица-две не мога. Пих разхлабителни и си направих микро клизми- помогнаха ми да се изходя, главно течно, но все още имам чувството, че твърдо парче пречи на нормалното ми изхождане и е заседнало, което и ми пречи без лекарстава да отида до тоалетна. Моля ако някой има представа как да се справя- да се омекотят изпражненията без намеса на лекар ще съм благодарна. Имам усещане за изхождане, но като седна усещам като твърдо парче, което леко се мести, но не излиза. Мерси предварително, ако не се оправя ще се съветвам с лекар!

# 1
Опитайте първо с Дулкософт и ако не се получи, си вземете свещички. Също така е важно да пиете много вода.

# 2
Никакви лекарства и подобни повече!
Лекар - възможно най-скоро.
Вие сте на 20! Няма "парче, което запушва" нещо се случва в червата ви и ви трябва гастроентеролог!

# 3
Отивайте на лекар, щом това е от 2 седмици.

# 4
Не може щом е тръгнало течно изхождане да има твърда тапа. През ден също не е редовно изхождане. Нормалното си е баш всеки ден.

Последна редакция: сб, 20 юни 2026, 08:39 от Borqna Sto 771419

# 5
  • 2860 км северно от Екватора
Здравейте! На 20 години съм и искам да попитам за съвет. По принцип си ходя почти редовно до тоалетна- всеки ден или през ден. Но от седмица-две не мога. Пих разхлабителни и си направих микро клизми- помогнаха ми да се изходя, главно течно, но все още имам чувството, че твърдо парче пречи на нормалното ми изхождане и е заседнало, което и ми пречи без лекарстава да отида до тоалетна. Моля ако някой има представа как да се справя- да се омекотят изпражненията без намеса на лекар ще съм благодарна. Имам усещане за изхождане, но като седна усещам като твърдо парче, което леко се мести, но не излиза. Мерси предварително, ако не се оправя ще се съветвам с лекар!
Най добре е да отидеш на лекар. Щом с разхлабителни не става, най вероятно няма да мине без лекар.
Дано всичко мине леко и бързо.

# 6
Най-вероятно става въпрос за фекалом, посетете гастроентеролог.

Общи условия

Активация на акаунт